Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

El papa Francesc: "La tendresa de Déu ens indica que l'amor és el significat de la vida"

Del 14 al 16 de setembre, es durà a terme a Assís, Itàlia el congrés "La teologia de la tendresa al papa Francesc". Aquest dijous 13 de setembre el pontífex va rebre els seus participants a la Sala Clementina del Palau Apostòlic.

AICA, 14 setembre 18

En referència als temes a tractar en el congrés, el Papa va fer tres suggeriments als organitzadors. El primer sobre la frase "teologia de la tendresa"; en segon lloc, sobre "la bellesa de sentir-nos estimats per Déu i la bellesa de sentir que estimem en nom de Déu". I, en última instància, el "sentir que podem estimar".

En referir-se al primer punt, el nom que li han atorgat al congrés, el papa Francesc va precisar la distància que sembla haver entre les paraules "teologia", purament acadèmica, i "tendresa", sobre a les relacions interpersonals. Però va afirmar que "la nostra fe les vincula inextricablement", ja que la teologia no pot ser "abstracta", perquè sorgeix d'un coneixement existencial. Al contrari, "està cridada a comunicar la concreció del Déu amor", va ensenyar".

Per la seva banda, la tendresa, "és un bé existencial concret, per traduir en els nostres temps l'afecte que el Senyor nodreix per nosaltres", ha assenyalat. De fet, succeeix en el present que ens concentrem "menys en la praxi i més en el sentir". Per aquest motiu, la teologia, "està cridada a acompanyar la recerca existencial, aportant la llum que prové de la Paraula de Déu".

D'allí sorgeix el segon punt que el pontífex va destacar: "La bellesa de sentir-nos estimats per Déu i la bellesa de sentir que estimem en nom de Déu". Les figures del Sagrat Cor i del Jesús Misericordiós parlen d'una "propietat essencial de la Trinitat i de la vida cristiana". La tendresa és "la nostra forma de rebre avui la misericòrdia divina", perquè "ens revela, al costat del rostre patern de Déu, a un Déu enamorat de l'home". "Passi el que passi, fem el que fem, estem segurs que Déu és a prop, compassiu, a punt per commoure per nosaltres", ha apuntat.

Va definir a la tendresa com "l'antídot contra la por a Déu", perquè "en l'amor no hi ha por" i perquè "la confiança supera la por". "Sentir-se estimat significa aprendre a confiar en Déu, a dir-li, com vol: "Jesús, confio en tu", ha manifestat Francesc.

L'últim pas, "sentir que podem estimar", ho va mostrar com el pas següent. "Si Déu és tendresa infinita, també l'home, creat a la seva imatge, és capaç de tendresa. La tendresa, llavors, lluny de reduir-se al sentimentalisme, és el primer pas per superar en replegar-se en un mateix, per sortir de l'egocentrisme que desfigura la llibertat humana "; "La tendresa de Déu ens porta a entendre que l'amor és el significat de la vida", va anunciar.

En les seves conclusions va esmentar a la "teologia en camí", aquella que amb dinamisme es dirigeixi a Déu i prengui l'home de la mà. "Una teologia no narcisista, sinó encaminada al servei de la comunitat, que no s'acontenti amb repetir els paradigmes del passat, sinó que sigui Paraula encarnada".

"Avui, més que mai cal una revolució de la tendresa. Això ens salvarà! ", va exclamar. I li va confiar a la Mare de Déu, Mare de la tendresa, els treballs a realitzar durant el congrés.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.