• Trobada diocesana d'acció de gràcies al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • “La Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià homenatgen al cardenal Vidal i Barraquer”
  • Jornada "Diversitat religiosa per la convivència i la pau"
  • Les entitats socials d'Església fan una crida a descobrir el valor d'estar al costat de persones més vulnerables
  • El Papa prefereix una Església que creix en silenci abans que una Església de l'espectacle
  • Andreu Muñoz: “Moltes qüestions de l’arqueologia i de la història de l’Església són desconegudes per la societat
  • Deu anys d’un Gran Recapte cada cop més sostenible
  • El Homrani afirma que tenen preparades més de 800 places per als MENA en centres de segona oportunitat
  • Més de 600 desapareguts i 66 morts pels incendis de Califòrnia
  • Els bisbes catalans parlen de la II Jornada Mundial dels Pobres

El papa Francesc: "La tendresa de Déu ens indica que l'amor és el significat de la vida"

Del 14 al 16 de setembre, es durà a terme a Assís, Itàlia el congrés "La teologia de la tendresa al papa Francesc". Aquest dijous 13 de setembre el pontífex va rebre els seus participants a la Sala Clementina del Palau Apostòlic.

AICA, 14 setembre 18

En referència als temes a tractar en el congrés, el Papa va fer tres suggeriments als organitzadors. El primer sobre la frase "teologia de la tendresa"; en segon lloc, sobre "la bellesa de sentir-nos estimats per Déu i la bellesa de sentir que estimem en nom de Déu". I, en última instància, el "sentir que podem estimar".

En referir-se al primer punt, el nom que li han atorgat al congrés, el papa Francesc va precisar la distància que sembla haver entre les paraules "teologia", purament acadèmica, i "tendresa", sobre a les relacions interpersonals. Però va afirmar que "la nostra fe les vincula inextricablement", ja que la teologia no pot ser "abstracta", perquè sorgeix d'un coneixement existencial. Al contrari, "està cridada a comunicar la concreció del Déu amor", va ensenyar".

Per la seva banda, la tendresa, "és un bé existencial concret, per traduir en els nostres temps l'afecte que el Senyor nodreix per nosaltres", ha assenyalat. De fet, succeeix en el present que ens concentrem "menys en la praxi i més en el sentir". Per aquest motiu, la teologia, "està cridada a acompanyar la recerca existencial, aportant la llum que prové de la Paraula de Déu".

D'allí sorgeix el segon punt que el pontífex va destacar: "La bellesa de sentir-nos estimats per Déu i la bellesa de sentir que estimem en nom de Déu". Les figures del Sagrat Cor i del Jesús Misericordiós parlen d'una "propietat essencial de la Trinitat i de la vida cristiana". La tendresa és "la nostra forma de rebre avui la misericòrdia divina", perquè "ens revela, al costat del rostre patern de Déu, a un Déu enamorat de l'home". "Passi el que passi, fem el que fem, estem segurs que Déu és a prop, compassiu, a punt per commoure per nosaltres", ha apuntat.

Va definir a la tendresa com "l'antídot contra la por a Déu", perquè "en l'amor no hi ha por" i perquè "la confiança supera la por". "Sentir-se estimat significa aprendre a confiar en Déu, a dir-li, com vol: "Jesús, confio en tu", ha manifestat Francesc.

L'últim pas, "sentir que podem estimar", ho va mostrar com el pas següent. "Si Déu és tendresa infinita, també l'home, creat a la seva imatge, és capaç de tendresa. La tendresa, llavors, lluny de reduir-se al sentimentalisme, és el primer pas per superar en replegar-se en un mateix, per sortir de l'egocentrisme que desfigura la llibertat humana "; "La tendresa de Déu ens porta a entendre que l'amor és el significat de la vida", va anunciar.

En les seves conclusions va esmentar a la "teologia en camí", aquella que amb dinamisme es dirigeixi a Déu i prengui l'home de la mà. "Una teologia no narcisista, sinó encaminada al servei de la comunitat, que no s'acontenti amb repetir els paradigmes del passat, sinó que sigui Paraula encarnada".

"Avui, més que mai cal una revolució de la tendresa. Això ens salvarà! ", va exclamar. I li va confiar a la Mare de Déu, Mare de la tendresa, els treballs a realitzar durant el congrés.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 16 DE NOVEMBRE

XI JORNADES INTERDIOCESANES DE FORMACIÓ PER A CATEQUISTES AMB EL TEMA “TINDRÀS UN TRESOR. EL DESVETLLAMENT DE LA FE EN LA CATEQUESI”. Organitza: Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears. Dies: del 16 al 18. Lloc: Figueres. Hora: 17 h. Més informació: tel. 933 021 041

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE

CONCERT. S’interpretarà, entre d’altres obres, la peça «El prevere i el cardenal» amb text i música de Josep-Enric Peris (poema simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i el cardenal Vidal i Barraquer). Organitzen: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. A càrrec del: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral a Cambrils. Lloc: Església parroquial de Sant Pere Apòstol, Cambrils. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE

EUCARISTIA PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA AMB MOTIU DE LA II JORNADA MUNDIAL DELS POBRES. En aquesta trobada tindrà lloc la benedicció i enviament de tots els voluntaris que treballin en el món de la caritat i de la pastoral social. Lloc: Catedral de Barcelona Hora: 19 h

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE

I Simposi d'Educació Catòlica. Organitzat per la Federació de Cristians de Catalunya i la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. Hi participaran Mons. Jaume Pujol, Mons. Antoni Vadell, Antoni Comas, Daniel Arasa, P. Enric Puig, Gna. María Jesús Torrente, M. Núria Miró, Josep Manuel Prats, Josep Maria Romagosa, Francesc Ortiz, Juan José Guardia, Juan Carlos Corbera, Alfonso Aguiló i Ignasi Díaz. Tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona. De 9.30 h a 20 h. Preu: 25 euros (Més informació a l'enllaç que hi ha a dintre l'apartat de l'agenda).Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.