Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

La nova llei d’Israel dificulta les relacions a Jerusalem

Aquesta setmana, el reportatge de Rome Reports reflexiona entorn les complicacions que suposa nova llei d’Israel. Encara que té un caràcter bàsicament declaratiu, els ciutadans àrabs se senten discriminats. La llei defineix l’hebreu com l’idioma oficial, eliminant l’àrab i atorga drets exclusius als jueus. D’aquesta manera, la llengua dels àrabs ha quedat apartada, a un estatus especial, establint Israel com “la llar nacional del poble jueu”.

Arquebisbat de Barcelona, 31 juliol 18

Tal com expliquen els del mitjà del Vaticà, és una mala notícia. Sobretot, per als gairebé dos milions d’àrabs que hi ha al país. En total són el 20% de la població. De fet, tenen por que la nova norma es concreti en una major discriminació de les minories àrabs. Una discriminació candent en barris i pobles on els àrabs viuen segregats i amb poca capacitat real de moviment.

“Abolició de la igualtat”

El Cardenal Edwin O’Brien, Gran Mestre, Orde del Sant Sepulcre de Jerusalem, s’ha mostrat preocupat per aquesta decisió. Segons O’Brien, aquesta nova llei limitarà els drets dels no jueus i acaba amb la igualtat de drets. “Aquesta llei ha abolit la declaració de 1948 d’independència del poble jueu i de l’Estat jueu. En aquesta es proclamava la igualtat per a tots els que viuen a Terra Santa sense importar raça, religió o sexe. Això ha estat eliminat”, explica.

No només els àrabs o cristians s’han mostrat en desacord amb la nova llei, també, molts jueus i líders polítics a Israel i fora de les seves fronteres, han condemnat aquesta norma. L’han considerat “racista i discriminatòria”. En aquesta línia, la Unió Europea ha recordat que complicarà la fórmula de reconèixer dos Estats per resoldre el conflicte entre Israel i Palestina.

Amenaça a la democràcia

L’Orde del Sant Sepulcre de Jerusalem s’ocupa d’atendre els llocs sagrats i als cristians de Terra Santa. Per això, s’ha mostrat profundament preocupada. El cardenal Edwin O’Brien diu que es necessita més ocupació perquè els joves, i les seves famílies puguin viure a Israel. “Ara mateix, és virtualment impossible que un no jueu compri terrenys a Cisjordània”.”És impossible viure i créixer així per a la gent jove, i molt menys formar una família”, afegeix.

A més a més el Gran Mestra, de l’Orde del Sant Sepulcre assegura que la nova llei és una amenaça per a la democràcia d’Israel, ja que segons el rabí Rick Jacobs, empitjorarà “el delicat equilibri entre la majoria jueva i la minoria àrab”. Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.