Dilluns, 15 d'Octubre de 2018
Santa Teresa de Jesús, verge i doctora
  • El President de Càritas Espanyola coneix la realitat de Càritas diocesana d’Urgell
  • Les pèrdues econòmiques pels desastres climàtics creixen un 151% en vint anys
  • El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II
  • Nous nomenaments signats per l'Arquebisbe de Tarragona
  • Els aiguats deixen 10 morts i un desaparegut a Mallorca
  • El papa Francesc possiblement viatjarà a Madagascar el 2019
  • Els bisbes catalans parlen de la canonització del papa Pau VI i l’arquebisbe Óscar Romero
  • Coneguem quina és la tasca del missioner germà de La Salle Joan Sala Coll
  • L’embassament de Riudecanyes i la Sagrada Família, objectius gihadistes
  • "L'avortament no és un dret, és com pagar a un sicari per resoldre un problema"

La nova llei d’Israel dificulta les relacions a Jerusalem

Aquesta setmana, el reportatge de Rome Reports reflexiona entorn les complicacions que suposa nova llei d’Israel. Encara que té un caràcter bàsicament declaratiu, els ciutadans àrabs se senten discriminats. La llei defineix l’hebreu com l’idioma oficial, eliminant l’àrab i atorga drets exclusius als jueus. D’aquesta manera, la llengua dels àrabs ha quedat apartada, a un estatus especial, establint Israel com “la llar nacional del poble jueu”.

Arquebisbat de Barcelona, 31 juliol 18

Tal com expliquen els del mitjà del Vaticà, és una mala notícia. Sobretot, per als gairebé dos milions d’àrabs que hi ha al país. En total són el 20% de la població. De fet, tenen por que la nova norma es concreti en una major discriminació de les minories àrabs. Una discriminació candent en barris i pobles on els àrabs viuen segregats i amb poca capacitat real de moviment.

“Abolició de la igualtat”

El Cardenal Edwin O’Brien, Gran Mestre, Orde del Sant Sepulcre de Jerusalem, s’ha mostrat preocupat per aquesta decisió. Segons O’Brien, aquesta nova llei limitarà els drets dels no jueus i acaba amb la igualtat de drets. “Aquesta llei ha abolit la declaració de 1948 d’independència del poble jueu i de l’Estat jueu. En aquesta es proclamava la igualtat per a tots els que viuen a Terra Santa sense importar raça, religió o sexe. Això ha estat eliminat”, explica.

No només els àrabs o cristians s’han mostrat en desacord amb la nova llei, també, molts jueus i líders polítics a Israel i fora de les seves fronteres, han condemnat aquesta norma. L’han considerat “racista i discriminatòria”. En aquesta línia, la Unió Europea ha recordat que complicarà la fórmula de reconèixer dos Estats per resoldre el conflicte entre Israel i Palestina.

Amenaça a la democràcia

L’Orde del Sant Sepulcre de Jerusalem s’ocupa d’atendre els llocs sagrats i als cristians de Terra Santa. Per això, s’ha mostrat profundament preocupada. El cardenal Edwin O’Brien diu que es necessita més ocupació perquè els joves, i les seves famílies puguin viure a Israel. “Ara mateix, és virtualment impossible que un no jueu compri terrenys a Cisjordània”.”És impossible viure i créixer així per a la gent jove, i molt menys formar una família”, afegeix.

A més a més el Gran Mestra, de l’Orde del Sant Sepulcre assegura que la nova llei és una amenaça per a la democràcia d’Israel, ja que segons el rabí Rick Jacobs, empitjorarà “el delicat equilibri entre la majoria jueva i la minoria àrab”. Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMARTS, 16 D'OCTUBRE

FORMACIÓ PER A LES ESCOLES: “EL SÍNODE DELS JOVES. QUÈ ENS POT APORTAR A LES ESCOLES?”. Organitza: delegació de joventut de l’Arquebisbat de Tarragona. A càrrec de: Mons. Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 18 a 22 h

DIMECRES, 17 D'OCTUBRE

CONFERÈNCIA SOBRE “VIDAL I BARRAQUER, LA FAMÍLIA I EL POBLE”. Conferència inaugural del curs de les Aules de la Gent Gran en conveni amb la Universitat Rovira i Virgili. A càrrec del: Dr. Francesc Vidal-Barraquer Mayol. Lloc: Sala d’actes del Casal Municipal de la Gent Gran, Passeig d’Albert, 13, Cambrils. Hora: 17.30 h

DIVENDRES, 19 D'OCTUBRE

CONCERT BENÈFIC DEL COR CARLIT GOSPEL A SANTA MARIA DEL PI. Els beneficis del concert es destinaran a un projecte de Mans Unides a Etiòpia, que vol millorar les condicions de les mares i els nadons de la regió de Gambo. Lloc: Basílica de Santa Maria del Pi - Plaça del Pi, 7, 08002, Barcelona. Hora: 21.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.