Dimarts, 21 d'Agost de 2018
  • Coneguem quina és la tasca del sacerdot Miquel Pedrós
  • L'ONU rep 70 noves denúncies d'explotació i abús sexual en tres mesos
  • Jornades de Cultura Humanista a Montserrat
  • El Papa accepta la renúncia de l'Arquebisbe australià condemnat per encobrir abusos
  • Hondures: Al Seminari Major existeix un ambient que segueix la moral i les normes de l'Església
  • El Papa als teòlegs: Remoure els murs de la divisió i construir ponts de fraternitat
  • Arrels Sant Ignasi necessita 1.000 litres d’oli aquest estiu
  • Càritas Catalunya i Mútua Intercomarcal signen un conveni de col·laboració
  • FLAMA US DESITJA UNES BONES VACANCES: MÉS INFORMACIÓ EL PROPER 3 DE SETEMBRE
  • Caritat del papa Francesc cap als refugiats iemenites a Corea

La nova llei d’Israel dificulta les relacions a Jerusalem

Aquesta setmana, el reportatge de Rome Reports reflexiona entorn les complicacions que suposa nova llei d’Israel. Encara que té un caràcter bàsicament declaratiu, els ciutadans àrabs se senten discriminats. La llei defineix l’hebreu com l’idioma oficial, eliminant l’àrab i atorga drets exclusius als jueus. D’aquesta manera, la llengua dels àrabs ha quedat apartada, a un estatus especial, establint Israel com “la llar nacional del poble jueu”.

Arquebisbat de Barcelona, 31 juliol 18

Tal com expliquen els del mitjà del Vaticà, és una mala notícia. Sobretot, per als gairebé dos milions d’àrabs que hi ha al país. En total són el 20% de la població. De fet, tenen por que la nova norma es concreti en una major discriminació de les minories àrabs. Una discriminació candent en barris i pobles on els àrabs viuen segregats i amb poca capacitat real de moviment.

“Abolició de la igualtat”

El Cardenal Edwin O’Brien, Gran Mestre, Orde del Sant Sepulcre de Jerusalem, s’ha mostrat preocupat per aquesta decisió. Segons O’Brien, aquesta nova llei limitarà els drets dels no jueus i acaba amb la igualtat de drets. “Aquesta llei ha abolit la declaració de 1948 d’independència del poble jueu i de l’Estat jueu. En aquesta es proclamava la igualtat per a tots els que viuen a Terra Santa sense importar raça, religió o sexe. Això ha estat eliminat”, explica.

No només els àrabs o cristians s’han mostrat en desacord amb la nova llei, també, molts jueus i líders polítics a Israel i fora de les seves fronteres, han condemnat aquesta norma. L’han considerat “racista i discriminatòria”. En aquesta línia, la Unió Europea ha recordat que complicarà la fórmula de reconèixer dos Estats per resoldre el conflicte entre Israel i Palestina.

Amenaça a la democràcia

L’Orde del Sant Sepulcre de Jerusalem s’ocupa d’atendre els llocs sagrats i als cristians de Terra Santa. Per això, s’ha mostrat profundament preocupada. El cardenal Edwin O’Brien diu que es necessita més ocupació perquè els joves, i les seves famílies puguin viure a Israel. “Ara mateix, és virtualment impossible que un no jueu compri terrenys a Cisjordània”.”És impossible viure i créixer així per a la gent jove, i molt menys formar una família”, afegeix.

A més a més el Gran Mestra, de l’Orde del Sant Sepulcre assegura que la nova llei és una amenaça per a la democràcia d’Israel, ja que segons el rabí Rick Jacobs, empitjorarà “el delicat equilibri entre la majoria jueva i la minoria àrab”. Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 1 d'agost

VUIT DIES D’EXERCICIS ESPIRITUALS. Dies: de l’1 al 10. A càrrec de: Josep M. Rambla, jesuïta. Lloc: Cova de Sant Ignasi, Manresa. Més informació: tel. 938 720 422

Divendres, 3

REPRESENTACIÓ DEL RETAULE DE SANT ERMENGOL. Dies: del 3 al 7. Lloc: Catedral de Santa Maria, La Seu d’Urgell. Hora: 22.30 h

Diumenge, 5

Exercicis espirituals. Organitza: Caputxins de Catalunya. Dies: del 5 a l’11. A càrrec de: fra Josep Manuel Vallejo. Lloc: Sant Martí del Montnegre. Més informació: tel. 934 161 812.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.