Dijous, 13 de Desembre de 2018
Santa Llúcia, verge i màrtir
  • Kenya: Sacerdot assassinat en un atracament a mà armada
  • El tradicional Concert de Sant Esteve reunirà la família coral de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau
  • No a la confiscació de propietats eclesiàstiques a Israel
  • Piero Marini, distingit amb el V Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica
  • Mn. Manuel Claret rep un homenatge pòstum sis mesos després de la seva mort
  • Cardenal Parolin: "L'aïllament no és la resposta davant la migració"
  • El 36% de persones de la Diòcesi de Barcelona viuen dificultats relacionades amb l’exclusió residencial
  • “Un jutge no pot obligar a l’alimentació forçada”
  • El bisbe de Solsona dona suport als dejunis els divendres en solidaritat amb els presos en vaga de fam
  • Catequesi del Papa: "Que Jesús ens doni la gràcia d'una total confiança en Déu"

Hondures: Al Seminari Major existeix un ambient que segueix la moral i les normes de l'Església

"Hi ha zitzània en la debilitat afectiva i sexual, que a tots ens afecta i que pot generar actituds i comportaments inadequats. Hi ha zitzània en el pessimisme estèril, en la mundanitat espiritual, en la recerca de formes de poder, de glòries humanes o benestar econòmic. Reconeixem que aquestes temptacions ens afecten i que, caiem en elles. Però reconeixem, igualment, que la força de Déu es manifesta en la nostra debilitat". És amb aquestes paraules que el comunicat emès per la Conferència Episcopal d'Hondures surt al pas a una sèrie de falses notícies i acusacions de les quals ha estat objecte no només el cardenal Rodríguez Maradiaga, arquebisbe de Tegucigalpa i coordinador del C9, el grup creat per el Papa per reformar la Cúria, sinó també tota l'Església del país.

Vatican News, 31 juliol 18

Atacs contra l'Església d'Hondures

En dies passats, un mitjà nord-americà va publicar una sèrie de notícies atacant a l'Església hondurenya, i al cardenal. Totes infàmies contra el Seminari Major a Hondures. Sobre això, la Conferència Episcopal afirma que amb tota certesa i veritat, no existeix, ni ha existit, ni ha d'existir, al Seminari, un ambient com el que presenta aquest reportatge en el qual fa la impressió que institucionalment es promouen i sostenen pràctiques contràries a la moral i les normes de l'Església, sota la mirada complaent dels Bisbes.

L'acció formativa del Seminari Major

El president de la Conferència Episcopal, Mons. Àngel Garachana, recorda que el Seminari Major La Nostra Senyora de Suyapa és una Institució interdiocesana que, tot i que té la seu a l'Arxidiòcesi de Tegucigalpa, està al servei de la formació dels candidats al sacerdoci de totes les Diòcesis d'Hondures, a excepció de la Diòcesi de Comayagua.

Pel que fa a la formació dels seminaristes, aquesta tasca la realitzen des de 1997 la Congregació de Jesús i Maria (Pares Eudistes), de la Província de Colòmbia, als quals en els últims anys s'han anat unint sacerdots diocesans hondurenys. D'altra banda, la formació acadèmica està atesa per un nombre important de professors, entre els quals es troba el Cardenal Rodríguez Maradiaga, sacerdots, religioses i laics. I, en darrer terme, es llegeix en el comunicat, cadascun dels Bisbes de la Conferència Episcopal són els responsables del projecte formatiu, del sosteniment econòmic i del seguiment del creixement humà, espiritual i pastoral dels seminaristes de les Diòcesis.

Amb oració treballar pel bé de la comunitat

Per tant, l'Església hondurenya demana als sacerdots que augmentin la seva entrega i dedicació generosa al servei de l'Evangeli de manera que, seguint el seu exemple, sorgeixin vocacions lliures, madures i sense por a servir. La Conferència Episcopal prega als seminaristes, actuals i futurs, viure amb il·lusió el seu discerniment, créixer en confiança, autenticitat i transparència amb els seus bisbes i formadors, i fer veure honestament a les seves comunitats i parròquies les llums i ombres del Seminari. Però sobretot, augmentar la pregària pel Seminari Major i evitar tota mena d'especulació que desconegui el respecte a la dignitat de Bisbes, seminaristes, formadors i de tots els que, amb limitacions i errors, busquen realitzar el projecte del Senyor.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 13 DE DESEMBRE

SEMBRADORS D’ESTELS. Activitat adreçada a les escoles de Tarragona que marca l’inici de la campanya d’Infància Missionera del curs amb el lema “Aventura’t a ser missioner”. Organitza: delegació de missions i cooperació entre les Esglésies de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Església de Sant Antoni de Pàdua, Rambla Nova, 105, Tarragona. Hora: 15.30 h

SIMPOSI INTERNACIONAL SOBRE “RAÓ I EMOCIÓ: SOCIETAT, POLÍTICA I RELIGIÓ”. Sessions sobre “Raó, emocions i coneixement segons la ciència” i “Raó i emoció en la psicologia i l’ensenyament”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Palau Macaya. Dies: 13 i 14. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: de 16 a 20 h

DIVENDRES, 14 DE DESEMBRE

ORATORI “PONTIFICAL DE FLAMES”, amb lletra de Mn. Miquel Melendres i música de Mn. Francesc Tàpies. Concert extraordinari amb motiu dels 30 anys del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona. Organitzen: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i Joventuts musicals de Tarragona. A càrrec de: Cor Ciutat de Tarragona, Cor de la Universitat Rovira i Virgili, Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i altres professionals músics de la ciutat. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 16 DE DESEMBRE

MISSA I BENEDICCIÓ DELS “JESUSETS”. Presidida per Mons. Salvador Giménez, bisbe de Lleida. La Missa serà cantada pel Petit Cor de la Catedral de Lleida. dirigit per Mn. Joaquim Mesalles. Lloc: Catedral de Lleida. Hora: 12.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.