Dilluns, 15 d'Octubre de 2018
Santa Teresa de Jesús, verge i doctora
  • El President de Càritas Espanyola coneix la realitat de Càritas diocesana d’Urgell
  • Les pèrdues econòmiques pels desastres climàtics creixen un 151% en vint anys
  • El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II
  • Nous nomenaments signats per l'Arquebisbe de Tarragona
  • Els aiguats deixen 10 morts i un desaparegut a Mallorca
  • El papa Francesc possiblement viatjarà a Madagascar el 2019
  • Els bisbes catalans parlen de la canonització del papa Pau VI i l’arquebisbe Óscar Romero
  • Coneguem quina és la tasca del missioner germà de La Salle Joan Sala Coll
  • L’embassament de Riudecanyes i la Sagrada Família, objectius gihadistes
  • "L'avortament no és un dret, és com pagar a un sicari per resoldre un problema"

Hondures: Al Seminari Major existeix un ambient que segueix la moral i les normes de l'Església

"Hi ha zitzània en la debilitat afectiva i sexual, que a tots ens afecta i que pot generar actituds i comportaments inadequats. Hi ha zitzània en el pessimisme estèril, en la mundanitat espiritual, en la recerca de formes de poder, de glòries humanes o benestar econòmic. Reconeixem que aquestes temptacions ens afecten i que, caiem en elles. Però reconeixem, igualment, que la força de Déu es manifesta en la nostra debilitat". És amb aquestes paraules que el comunicat emès per la Conferència Episcopal d'Hondures surt al pas a una sèrie de falses notícies i acusacions de les quals ha estat objecte no només el cardenal Rodríguez Maradiaga, arquebisbe de Tegucigalpa i coordinador del C9, el grup creat per el Papa per reformar la Cúria, sinó també tota l'Església del país.

Vatican News, 31 juliol 18

Atacs contra l'Església d'Hondures

En dies passats, un mitjà nord-americà va publicar una sèrie de notícies atacant a l'Església hondurenya, i al cardenal. Totes infàmies contra el Seminari Major a Hondures. Sobre això, la Conferència Episcopal afirma que amb tota certesa i veritat, no existeix, ni ha existit, ni ha d'existir, al Seminari, un ambient com el que presenta aquest reportatge en el qual fa la impressió que institucionalment es promouen i sostenen pràctiques contràries a la moral i les normes de l'Església, sota la mirada complaent dels Bisbes.

L'acció formativa del Seminari Major

El president de la Conferència Episcopal, Mons. Àngel Garachana, recorda que el Seminari Major La Nostra Senyora de Suyapa és una Institució interdiocesana que, tot i que té la seu a l'Arxidiòcesi de Tegucigalpa, està al servei de la formació dels candidats al sacerdoci de totes les Diòcesis d'Hondures, a excepció de la Diòcesi de Comayagua.

Pel que fa a la formació dels seminaristes, aquesta tasca la realitzen des de 1997 la Congregació de Jesús i Maria (Pares Eudistes), de la Província de Colòmbia, als quals en els últims anys s'han anat unint sacerdots diocesans hondurenys. D'altra banda, la formació acadèmica està atesa per un nombre important de professors, entre els quals es troba el Cardenal Rodríguez Maradiaga, sacerdots, religioses i laics. I, en darrer terme, es llegeix en el comunicat, cadascun dels Bisbes de la Conferència Episcopal són els responsables del projecte formatiu, del sosteniment econòmic i del seguiment del creixement humà, espiritual i pastoral dels seminaristes de les Diòcesis.

Amb oració treballar pel bé de la comunitat

Per tant, l'Església hondurenya demana als sacerdots que augmentin la seva entrega i dedicació generosa al servei de l'Evangeli de manera que, seguint el seu exemple, sorgeixin vocacions lliures, madures i sense por a servir. La Conferència Episcopal prega als seminaristes, actuals i futurs, viure amb il·lusió el seu discerniment, créixer en confiança, autenticitat i transparència amb els seus bisbes i formadors, i fer veure honestament a les seves comunitats i parròquies les llums i ombres del Seminari. Però sobretot, augmentar la pregària pel Seminari Major i evitar tota mena d'especulació que desconegui el respecte a la dignitat de Bisbes, seminaristes, formadors i de tots els que, amb limitacions i errors, busquen realitzar el projecte del Senyor.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMARTS, 16 D'OCTUBRE

FORMACIÓ PER A LES ESCOLES: “EL SÍNODE DELS JOVES. QUÈ ENS POT APORTAR A LES ESCOLES?”. Organitza: delegació de joventut de l’Arquebisbat de Tarragona. A càrrec de: Mons. Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 18 a 22 h

DIMECRES, 17 D'OCTUBRE

CONFERÈNCIA SOBRE “VIDAL I BARRAQUER, LA FAMÍLIA I EL POBLE”. Conferència inaugural del curs de les Aules de la Gent Gran en conveni amb la Universitat Rovira i Virgili. A càrrec del: Dr. Francesc Vidal-Barraquer Mayol. Lloc: Sala d’actes del Casal Municipal de la Gent Gran, Passeig d’Albert, 13, Cambrils. Hora: 17.30 h

DIVENDRES, 19 D'OCTUBRE

CONCERT BENÈFIC DEL COR CARLIT GOSPEL A SANTA MARIA DEL PI. Els beneficis del concert es destinaran a un projecte de Mans Unides a Etiòpia, que vol millorar les condicions de les mares i els nadons de la regió de Gambo. Lloc: Basílica de Santa Maria del Pi - Plaça del Pi, 7, 08002, Barcelona. Hora: 21.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.