Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

Hondures: Al Seminari Major existeix un ambient que segueix la moral i les normes de l'Església

"Hi ha zitzània en la debilitat afectiva i sexual, que a tots ens afecta i que pot generar actituds i comportaments inadequats. Hi ha zitzània en el pessimisme estèril, en la mundanitat espiritual, en la recerca de formes de poder, de glòries humanes o benestar econòmic. Reconeixem que aquestes temptacions ens afecten i que, caiem en elles. Però reconeixem, igualment, que la força de Déu es manifesta en la nostra debilitat". És amb aquestes paraules que el comunicat emès per la Conferència Episcopal d'Hondures surt al pas a una sèrie de falses notícies i acusacions de les quals ha estat objecte no només el cardenal Rodríguez Maradiaga, arquebisbe de Tegucigalpa i coordinador del C9, el grup creat per el Papa per reformar la Cúria, sinó també tota l'Església del país.

Vatican News, 31 juliol 18

Atacs contra l'Església d'Hondures

En dies passats, un mitjà nord-americà va publicar una sèrie de notícies atacant a l'Església hondurenya, i al cardenal. Totes infàmies contra el Seminari Major a Hondures. Sobre això, la Conferència Episcopal afirma que amb tota certesa i veritat, no existeix, ni ha existit, ni ha d'existir, al Seminari, un ambient com el que presenta aquest reportatge en el qual fa la impressió que institucionalment es promouen i sostenen pràctiques contràries a la moral i les normes de l'Església, sota la mirada complaent dels Bisbes.

L'acció formativa del Seminari Major

El president de la Conferència Episcopal, Mons. Àngel Garachana, recorda que el Seminari Major La Nostra Senyora de Suyapa és una Institució interdiocesana que, tot i que té la seu a l'Arxidiòcesi de Tegucigalpa, està al servei de la formació dels candidats al sacerdoci de totes les Diòcesis d'Hondures, a excepció de la Diòcesi de Comayagua.

Pel que fa a la formació dels seminaristes, aquesta tasca la realitzen des de 1997 la Congregació de Jesús i Maria (Pares Eudistes), de la Província de Colòmbia, als quals en els últims anys s'han anat unint sacerdots diocesans hondurenys. D'altra banda, la formació acadèmica està atesa per un nombre important de professors, entre els quals es troba el Cardenal Rodríguez Maradiaga, sacerdots, religioses i laics. I, en darrer terme, es llegeix en el comunicat, cadascun dels Bisbes de la Conferència Episcopal són els responsables del projecte formatiu, del sosteniment econòmic i del seguiment del creixement humà, espiritual i pastoral dels seminaristes de les Diòcesis.

Amb oració treballar pel bé de la comunitat

Per tant, l'Església hondurenya demana als sacerdots que augmentin la seva entrega i dedicació generosa al servei de l'Evangeli de manera que, seguint el seu exemple, sorgeixin vocacions lliures, madures i sense por a servir. La Conferència Episcopal prega als seminaristes, actuals i futurs, viure amb il·lusió el seu discerniment, créixer en confiança, autenticitat i transparència amb els seus bisbes i formadors, i fer veure honestament a les seves comunitats i parròquies les llums i ombres del Seminari. Però sobretot, augmentar la pregària pel Seminari Major i evitar tota mena d'especulació que desconegui el respecte a la dignitat de Bisbes, seminaristes, formadors i de tots els que, amb limitacions i errors, busquen realitzar el projecte del Senyor.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.