Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

Egipte: Assassinat el bisbe copte ortodox Epiphanius, abat del monestir de Sant Macari

Encara planegen els dubtes sobre les circumstàncies de l'assassinat del bisbe copte ortodox Epiphanius, abat del monestir de Sant Macari el Gran (Dayr Abu Maqar), trobat mort a l'interior del monestir a la matinada del diumenge 29 juliol. A través d'un comunicat oficial va confirmar la seva mort el pare Boulos Hallym, que va assegurar que la data per al funeral solament podrà fixar-se i comunicar-se quan es concloguin les investigacions iniciades per l'autoritat judicial dins del propi monestir.

Fides, 31 juliol 18

El cos de l'abat Epiphanius va ser trobat en un bassal de sang, dins el monestir, en el camí que condueix des de la seva cel·la a l'església on el bisbe anava a començar el dia amb les oracions del matí. Segons rumors filtrats en mitjans egipcis, el bisbe hauria rebut un cop al cap amb un objecte pesat i punxegut. Els mitjans locals parlen "d'acte criminal" i "acte terrorista", però de moment les investigacions encara no han proporcionat indicis sobre l'arrel d'aquests fets.

El bisbe tenia 64 anys i procedia de Tanta. Era llicenciat en medicina. Anba Epiphanius va entrar al monestir de Sant Macari, a la regió de Wadi Natrun, el 1984 i va ser ordenat sacerdot el 2002. Investigador i acadèmic, havia treballat en la traducció del grec a l'àrab de diversos llibres de la Bíblia, participant també a la conferència Internacional d'estudis coptes que es va celebrar a Roma el 2012. Els 100 monjos del monestir de Sant Macari ho havien triat per majoria com el seu abat el 3 de febrer de 2013. Deixeble de Matta el Meskin, - pare espiritual i figura clau en la història recent de l'Església Ortodoxa Copta -, Anba Epiphanius va viure intenses relacions de comunió espiritual amb amics i comunitats monàstiques de l'Església Catòlica.

Fins i tot el Patriarca Copte Ortodox Tawadros II va enviar als seus delegats al monestir per obtenir informació directa sobre el tràgic succés.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.