Dilluns, 15 d'Octubre de 2018
Santa Teresa de Jesús, verge i doctora
  • El President de Càritas Espanyola coneix la realitat de Càritas diocesana d’Urgell
  • Les pèrdues econòmiques pels desastres climàtics creixen un 151% en vint anys
  • El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II
  • Nous nomenaments signats per l'Arquebisbe de Tarragona
  • Els aiguats deixen 10 morts i un desaparegut a Mallorca
  • El papa Francesc possiblement viatjarà a Madagascar el 2019
  • Els bisbes catalans parlen de la canonització del papa Pau VI i l’arquebisbe Óscar Romero
  • Coneguem quina és la tasca del missioner germà de La Salle Joan Sala Coll
  • L’embassament de Riudecanyes i la Sagrada Família, objectius gihadistes
  • "L'avortament no és un dret, és com pagar a un sicari per resoldre un problema"

Egipte: Assassinat el bisbe copte ortodox Epiphanius, abat del monestir de Sant Macari

Encara planegen els dubtes sobre les circumstàncies de l'assassinat del bisbe copte ortodox Epiphanius, abat del monestir de Sant Macari el Gran (Dayr Abu Maqar), trobat mort a l'interior del monestir a la matinada del diumenge 29 juliol. A través d'un comunicat oficial va confirmar la seva mort el pare Boulos Hallym, que va assegurar que la data per al funeral solament podrà fixar-se i comunicar-se quan es concloguin les investigacions iniciades per l'autoritat judicial dins del propi monestir.

Fides, 31 juliol 18

El cos de l'abat Epiphanius va ser trobat en un bassal de sang, dins el monestir, en el camí que condueix des de la seva cel·la a l'església on el bisbe anava a començar el dia amb les oracions del matí. Segons rumors filtrats en mitjans egipcis, el bisbe hauria rebut un cop al cap amb un objecte pesat i punxegut. Els mitjans locals parlen "d'acte criminal" i "acte terrorista", però de moment les investigacions encara no han proporcionat indicis sobre l'arrel d'aquests fets.

El bisbe tenia 64 anys i procedia de Tanta. Era llicenciat en medicina. Anba Epiphanius va entrar al monestir de Sant Macari, a la regió de Wadi Natrun, el 1984 i va ser ordenat sacerdot el 2002. Investigador i acadèmic, havia treballat en la traducció del grec a l'àrab de diversos llibres de la Bíblia, participant també a la conferència Internacional d'estudis coptes que es va celebrar a Roma el 2012. Els 100 monjos del monestir de Sant Macari ho havien triat per majoria com el seu abat el 3 de febrer de 2013. Deixeble de Matta el Meskin, - pare espiritual i figura clau en la història recent de l'Església Ortodoxa Copta -, Anba Epiphanius va viure intenses relacions de comunió espiritual amb amics i comunitats monàstiques de l'Església Catòlica.

Fins i tot el Patriarca Copte Ortodox Tawadros II va enviar als seus delegats al monestir per obtenir informació directa sobre el tràgic succés.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 12 D'OCTUBRE

65a JORNADA GENERAL DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL LEMA “ANEU PER TOT ARREU I DONEU FRUIT”. Lloc: col·legi Salesians Sant Joan Bosco, Pg. Vall d’Hebron, 258, Barcelona. Hora: 9.30 h

DISSABTE, 13 D'OCTUBRE

OBRA DE TEATRE “POBRECITO FRANCISCO DE ASÍS”. Obra de teatre sobre Sant Francesc d'Assís, adreçada a tos els públics, amb dos actors, un com a Francesc i l’altre que arriba a donar cos a 12 personatges. És un obra interactiva, dinàmica, i contundent en el seu missatge, narrat en llenguatge actual. Lloc: Caputxins d’Igualada, c. Caputxins, 66, Igualada. Hora: de 17.30 a 19.30 h

DIUMENGE, 14 D'OCTUBRE

CANONITZACIÓ DE PAU VI, ÒSCAR ROMERO I ALTRES BEATS. Lloc: Plaça de Sant Pere, Ciutat del Vaticà. Hora: 10.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.