Dimarts, 21 d'Agost de 2018
  • Coneguem quina és la tasca del sacerdot Miquel Pedrós
  • L'ONU rep 70 noves denúncies d'explotació i abús sexual en tres mesos
  • Jornades de Cultura Humanista a Montserrat
  • El Papa accepta la renúncia de l'Arquebisbe australià condemnat per encobrir abusos
  • Hondures: Al Seminari Major existeix un ambient que segueix la moral i les normes de l'Església
  • El Papa als teòlegs: Remoure els murs de la divisió i construir ponts de fraternitat
  • Arrels Sant Ignasi necessita 1.000 litres d’oli aquest estiu
  • Càritas Catalunya i Mútua Intercomarcal signen un conveni de col·laboració
  • FLAMA US DESITJA UNES BONES VACANCES: MÉS INFORMACIÓ EL PROPER 3 DE SETEMBRE
  • Caritat del papa Francesc cap als refugiats iemenites a Corea

Egipte: Assassinat el bisbe copte ortodox Epiphanius, abat del monestir de Sant Macari

Encara planegen els dubtes sobre les circumstàncies de l'assassinat del bisbe copte ortodox Epiphanius, abat del monestir de Sant Macari el Gran (Dayr Abu Maqar), trobat mort a l'interior del monestir a la matinada del diumenge 29 juliol. A través d'un comunicat oficial va confirmar la seva mort el pare Boulos Hallym, que va assegurar que la data per al funeral solament podrà fixar-se i comunicar-se quan es concloguin les investigacions iniciades per l'autoritat judicial dins del propi monestir.

Fides, 31 juliol 18

El cos de l'abat Epiphanius va ser trobat en un bassal de sang, dins el monestir, en el camí que condueix des de la seva cel·la a l'església on el bisbe anava a començar el dia amb les oracions del matí. Segons rumors filtrats en mitjans egipcis, el bisbe hauria rebut un cop al cap amb un objecte pesat i punxegut. Els mitjans locals parlen "d'acte criminal" i "acte terrorista", però de moment les investigacions encara no han proporcionat indicis sobre l'arrel d'aquests fets.

El bisbe tenia 64 anys i procedia de Tanta. Era llicenciat en medicina. Anba Epiphanius va entrar al monestir de Sant Macari, a la regió de Wadi Natrun, el 1984 i va ser ordenat sacerdot el 2002. Investigador i acadèmic, havia treballat en la traducció del grec a l'àrab de diversos llibres de la Bíblia, participant també a la conferència Internacional d'estudis coptes que es va celebrar a Roma el 2012. Els 100 monjos del monestir de Sant Macari ho havien triat per majoria com el seu abat el 3 de febrer de 2013. Deixeble de Matta el Meskin, - pare espiritual i figura clau en la història recent de l'Església Ortodoxa Copta -, Anba Epiphanius va viure intenses relacions de comunió espiritual amb amics i comunitats monàstiques de l'Església Catòlica.

Fins i tot el Patriarca Copte Ortodox Tawadros II va enviar als seus delegats al monestir per obtenir informació directa sobre el tràgic succés.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 1 d'agost

VUIT DIES D’EXERCICIS ESPIRITUALS. Dies: de l’1 al 10. A càrrec de: Josep M. Rambla, jesuïta. Lloc: Cova de Sant Ignasi, Manresa. Més informació: tel. 938 720 422

Divendres, 3

REPRESENTACIÓ DEL RETAULE DE SANT ERMENGOL. Dies: del 3 al 7. Lloc: Catedral de Santa Maria, La Seu d’Urgell. Hora: 22.30 h

Diumenge, 5

Exercicis espirituals. Organitza: Caputxins de Catalunya. Dies: del 5 a l’11. A càrrec de: fra Josep Manuel Vallejo. Lloc: Sant Martí del Montnegre. Més informació: tel. 934 161 812.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.