Dimarts, 21 d'Agost de 2018
  • Coneguem quina és la tasca del sacerdot Miquel Pedrós
  • L'ONU rep 70 noves denúncies d'explotació i abús sexual en tres mesos
  • Jornades de Cultura Humanista a Montserrat
  • El Papa accepta la renúncia de l'Arquebisbe australià condemnat per encobrir abusos
  • Hondures: Al Seminari Major existeix un ambient que segueix la moral i les normes de l'Església
  • El Papa als teòlegs: Remoure els murs de la divisió i construir ponts de fraternitat
  • Arrels Sant Ignasi necessita 1.000 litres d’oli aquest estiu
  • Càritas Catalunya i Mútua Intercomarcal signen un conveni de col·laboració
  • FLAMA US DESITJA UNES BONES VACANCES: MÉS INFORMACIÓ EL PROPER 3 DE SETEMBRE
  • Caritat del papa Francesc cap als refugiats iemenites a Corea

El Papa accepta la renúncia de l'Arquebisbe australià condemnat per encobrir abusos

El papa Francesc va acceptar la renúncia de Mons. Philip Edward Wilson, Arquebisbe d'Adelaide (Austràlia), condemnat recentment per la justícia australiana per encobriment d'abusos sexuals a menors. Al capdavant de la gestió de l'Arxidiòcesi es trobarà ara Mons. Gregory O'Kelly, nomenat pel Sant Pare administrador apostòlic "Seu Plena".

ACIprensa, 31 juliol 18

El 3 de juliol passat, la justícia australiana va condemnar a Mons. Wilson per l'encobriment d'abusos sexuals comesos durant la dècada de 1970, a les mans del sacerdot James Patrick Fletcher.

D'acord a la sentència, el prelat va encobrir 9 casos d'abusos a escolans per part de Fletcher, condemnat el 2004 i mort el 2006 a la presó.

A causa de la seva fràgil salut i als seus gairebé 70 anys, Mons. Wilson no ingressarà a presó, sinó que complirà una condemna de sis mesos de detenció domiciliària.

Durant el judici, una de les víctimes, que tenia 15 anys quan es va produir l'abús, va assegurar que va alertar a l'arquebisbe sobre el comportament del sacerdot Fletcher. No obstant això, Mons. Wilson va mantenir la seva innocència i ha negat que aquesta conversa s'hagués produït.

En un comunicat de premsa difós per la Conferència Episcopal Australiana, els Bisbes australians afirmen que "mentre que el procés judicial continua, la renúncia de l'Arquebisbe Wilson és el nou capítol d'una història que parteix el cor de persones abusades pel sacerdot Fletcher i les vides de les quals van canviar per sempre".

Els Bisbes australians confien que "la decisió proporcioni una mica de consol a aquestes persones, malgrat el dolor constant que pateixen".

En el comunicat, també es recorda que Mons. Wilson, com a Bisbe de Wollongong, Arquebisbe d'Adelaide i President de la Conferència Episcopal, "va ser lloat per molts pel seu treball en suport a les víctimes i supervivents dels abusos a menors".
Tot i això, "va considerar que la seva condemna suposa que no pot continuar com Arquebisbe causa de que això causaria dolor i angoixa a moltes persones, especialment als supervivents".

A més del procés contra Mons. Wilson per encobriment d'abusos, l'Església a Austràlia està pendent del judici contra el Cardenal George Pell, ex prefecte de la Secretaria per a l'Economia del Vaticà, acusat d'abusos sexuals a menors i encobriment durant el seu període com a Arquebisbe de Melbourne i Sydney. El purpurat s'ha declarat innocent i el seu cas està pendent de judici, encara que moltes de les acusacions contra ell ja han estat rebutjades per la magistrada al capdavant del cas.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 1 d'agost

VUIT DIES D’EXERCICIS ESPIRITUALS. Dies: de l’1 al 10. A càrrec de: Josep M. Rambla, jesuïta. Lloc: Cova de Sant Ignasi, Manresa. Més informació: tel. 938 720 422

Divendres, 3

REPRESENTACIÓ DEL RETAULE DE SANT ERMENGOL. Dies: del 3 al 7. Lloc: Catedral de Santa Maria, La Seu d’Urgell. Hora: 22.30 h

Diumenge, 5

Exercicis espirituals. Organitza: Caputxins de Catalunya. Dies: del 5 a l’11. A càrrec de: fra Josep Manuel Vallejo. Lloc: Sant Martí del Montnegre. Més informació: tel. 934 161 812.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.