Dijous, 13 de Desembre de 2018
Santa Llúcia, verge i màrtir
  • Kenya: Sacerdot assassinat en un atracament a mà armada
  • El tradicional Concert de Sant Esteve reunirà la família coral de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau
  • No a la confiscació de propietats eclesiàstiques a Israel
  • Piero Marini, distingit amb el V Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica
  • Mn. Manuel Claret rep un homenatge pòstum sis mesos després de la seva mort
  • Cardenal Parolin: "L'aïllament no és la resposta davant la migració"
  • El 36% de persones de la Diòcesi de Barcelona viuen dificultats relacionades amb l’exclusió residencial
  • “Un jutge no pot obligar a l’alimentació forçada”
  • El bisbe de Solsona dona suport als dejunis els divendres en solidaritat amb els presos en vaga de fam
  • Catequesi del Papa: "Que Jesús ens doni la gràcia d'una total confiança en Déu"

Nàrtex, patrimoni religiós a Europa

Arriba el mes d’agost i durant les vacances d’estiu moltes persones aprofiten per desconnectar i escapar-se a descobrir encants amagats; lluny de la nostra casa i de la nostra rutina. És l’ocasió perfecte per conèixer els monuments i el patrimoni amb què compta l’Església; un gran testimoniatge de la història, amb una gran càrrega cultural i espiritual. Amb l’objectiu transmetre aquests tresors, l’associació Nàrtex organitza rutes amb visites guiades pel patrimoni religiós de diverses ciutats europees amb el lema “Feu parlar les pedres”.

Arquebisbat de Barcelona, 31 juliol 18

Nàrtex és membre de la Federació Europea Ars et Fides; que neix a França per ajudar a les persones que entren en temples de gran atenció turística a comprendre el significat de l’art religiós. A partir del voluntariat de joves espanyols dóna a conèixer les arrels cristianes d’Europa a través dels seus monuments. És doncs, una opció temptadora a tenir en compte de cara a les vacances d’estiu.

Visites

En total, les visites estan tot l’estiu, segons la ruta s’allargara entre dues i cinc setmanes; durant les quals grups de guies voluntaris de diferents nacionalitats, es posen a disposició dels turistes des de la fe; per acollir-los i guiar-los al llarg dels monuments de la ciutat que visiten. Durant el mes de juliol ha estat disponible a Barcelona, i ara, pel mes d’agost; tots aquells que marxen al continent poden també aprofitar i sumar-se a les visites de Nàrtex.

Vols ser voluntari?

Cada any, en col·laboració amb les associacions A.R.C. i la federació Ars et Fides, Nàrtex selecciona els voluntaris espanyols que participen en aquests projectes.

Aquesta selecció es basa en un rigorós procés en què s’avalua: la formació cristiana del voluntari, la vivència de la seva fe, la seva preparació acadèmica i la seva fluïdesa amb els idiomes.

Es valorarà especialment si el candidat està familiaritzat amb l’esperit de l’associació i assisteix durant l’any al nostre programa de formació, visites i hores d’art i oració.

Vols organitzar una visita?

Els projectes Nàrtex s’organitzen en moltes de les principals esglésies i catedrals europees. Permeten una atenció personalitzada i en la llengua dels visitants i ofereixen un testimoni jove de fe viscuda.

El temple que acull en col·laboració amb Nàrtex organitza la formació, l’atenció espiritual, l’allotjament i la manutenció dels voluntaris. Cada voluntari es fa càrrec de les despeses del seu viatge, i és l’església o la catedral que acull qui es fa càrrec de les despeses allotjament i la manutenció d’aquests, que és l’únic cost del projecte.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 13 DE DESEMBRE

SEMBRADORS D’ESTELS. Activitat adreçada a les escoles de Tarragona que marca l’inici de la campanya d’Infància Missionera del curs amb el lema “Aventura’t a ser missioner”. Organitza: delegació de missions i cooperació entre les Esglésies de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Església de Sant Antoni de Pàdua, Rambla Nova, 105, Tarragona. Hora: 15.30 h

SIMPOSI INTERNACIONAL SOBRE “RAÓ I EMOCIÓ: SOCIETAT, POLÍTICA I RELIGIÓ”. Sessions sobre “Raó, emocions i coneixement segons la ciència” i “Raó i emoció en la psicologia i l’ensenyament”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Palau Macaya. Dies: 13 i 14. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: de 16 a 20 h

DIVENDRES, 14 DE DESEMBRE

ORATORI “PONTIFICAL DE FLAMES”, amb lletra de Mn. Miquel Melendres i música de Mn. Francesc Tàpies. Concert extraordinari amb motiu dels 30 anys del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona. Organitzen: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i Joventuts musicals de Tarragona. A càrrec de: Cor Ciutat de Tarragona, Cor de la Universitat Rovira i Virgili, Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i altres professionals músics de la ciutat. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 16 DE DESEMBRE

MISSA I BENEDICCIÓ DELS “JESUSETS”. Presidida per Mons. Salvador Giménez, bisbe de Lleida. La Missa serà cantada pel Petit Cor de la Catedral de Lleida. dirigit per Mn. Joaquim Mesalles. Lloc: Catedral de Lleida. Hora: 12.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.