Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

Nàrtex, patrimoni religiós a Europa

Arriba el mes d’agost i durant les vacances d’estiu moltes persones aprofiten per desconnectar i escapar-se a descobrir encants amagats; lluny de la nostra casa i de la nostra rutina. És l’ocasió perfecte per conèixer els monuments i el patrimoni amb què compta l’Església; un gran testimoniatge de la història, amb una gran càrrega cultural i espiritual. Amb l’objectiu transmetre aquests tresors, l’associació Nàrtex organitza rutes amb visites guiades pel patrimoni religiós de diverses ciutats europees amb el lema “Feu parlar les pedres”.

Arquebisbat de Barcelona, 31 juliol 18

Nàrtex és membre de la Federació Europea Ars et Fides; que neix a França per ajudar a les persones que entren en temples de gran atenció turística a comprendre el significat de l’art religiós. A partir del voluntariat de joves espanyols dóna a conèixer les arrels cristianes d’Europa a través dels seus monuments. És doncs, una opció temptadora a tenir en compte de cara a les vacances d’estiu.

Visites

En total, les visites estan tot l’estiu, segons la ruta s’allargara entre dues i cinc setmanes; durant les quals grups de guies voluntaris de diferents nacionalitats, es posen a disposició dels turistes des de la fe; per acollir-los i guiar-los al llarg dels monuments de la ciutat que visiten. Durant el mes de juliol ha estat disponible a Barcelona, i ara, pel mes d’agost; tots aquells que marxen al continent poden també aprofitar i sumar-se a les visites de Nàrtex.

Vols ser voluntari?

Cada any, en col·laboració amb les associacions A.R.C. i la federació Ars et Fides, Nàrtex selecciona els voluntaris espanyols que participen en aquests projectes.

Aquesta selecció es basa en un rigorós procés en què s’avalua: la formació cristiana del voluntari, la vivència de la seva fe, la seva preparació acadèmica i la seva fluïdesa amb els idiomes.

Es valorarà especialment si el candidat està familiaritzat amb l’esperit de l’associació i assisteix durant l’any al nostre programa de formació, visites i hores d’art i oració.

Vols organitzar una visita?

Els projectes Nàrtex s’organitzen en moltes de les principals esglésies i catedrals europees. Permeten una atenció personalitzada i en la llengua dels visitants i ofereixen un testimoni jove de fe viscuda.

El temple que acull en col·laboració amb Nàrtex organitza la formació, l’atenció espiritual, l’allotjament i la manutenció dels voluntaris. Cada voluntari es fa càrrec de les despeses del seu viatge, i és l’església o la catedral que acull qui es fa càrrec de les despeses allotjament i la manutenció d’aquests, que és l’únic cost del projecte.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.