Dimarts, 21 d'Agost de 2018
  • Coneguem quina és la tasca del sacerdot Miquel Pedrós
  • L'ONU rep 70 noves denúncies d'explotació i abús sexual en tres mesos
  • Jornades de Cultura Humanista a Montserrat
  • El Papa accepta la renúncia de l'Arquebisbe australià condemnat per encobrir abusos
  • Hondures: Al Seminari Major existeix un ambient que segueix la moral i les normes de l'Església
  • El Papa als teòlegs: Remoure els murs de la divisió i construir ponts de fraternitat
  • Arrels Sant Ignasi necessita 1.000 litres d’oli aquest estiu
  • Càritas Catalunya i Mútua Intercomarcal signen un conveni de col·laboració
  • FLAMA US DESITJA UNES BONES VACANCES: MÉS INFORMACIÓ EL PROPER 3 DE SETEMBRE
  • Caritat del papa Francesc cap als refugiats iemenites a Corea

Nàrtex, patrimoni religiós a Europa

Arriba el mes d’agost i durant les vacances d’estiu moltes persones aprofiten per desconnectar i escapar-se a descobrir encants amagats; lluny de la nostra casa i de la nostra rutina. És l’ocasió perfecte per conèixer els monuments i el patrimoni amb què compta l’Església; un gran testimoniatge de la història, amb una gran càrrega cultural i espiritual. Amb l’objectiu transmetre aquests tresors, l’associació Nàrtex organitza rutes amb visites guiades pel patrimoni religiós de diverses ciutats europees amb el lema “Feu parlar les pedres”.

Arquebisbat de Barcelona, 31 juliol 18

Nàrtex és membre de la Federació Europea Ars et Fides; que neix a França per ajudar a les persones que entren en temples de gran atenció turística a comprendre el significat de l’art religiós. A partir del voluntariat de joves espanyols dóna a conèixer les arrels cristianes d’Europa a través dels seus monuments. És doncs, una opció temptadora a tenir en compte de cara a les vacances d’estiu.

Visites

En total, les visites estan tot l’estiu, segons la ruta s’allargara entre dues i cinc setmanes; durant les quals grups de guies voluntaris de diferents nacionalitats, es posen a disposició dels turistes des de la fe; per acollir-los i guiar-los al llarg dels monuments de la ciutat que visiten. Durant el mes de juliol ha estat disponible a Barcelona, i ara, pel mes d’agost; tots aquells que marxen al continent poden també aprofitar i sumar-se a les visites de Nàrtex.

Vols ser voluntari?

Cada any, en col·laboració amb les associacions A.R.C. i la federació Ars et Fides, Nàrtex selecciona els voluntaris espanyols que participen en aquests projectes.

Aquesta selecció es basa en un rigorós procés en què s’avalua: la formació cristiana del voluntari, la vivència de la seva fe, la seva preparació acadèmica i la seva fluïdesa amb els idiomes.

Es valorarà especialment si el candidat està familiaritzat amb l’esperit de l’associació i assisteix durant l’any al nostre programa de formació, visites i hores d’art i oració.

Vols organitzar una visita?

Els projectes Nàrtex s’organitzen en moltes de les principals esglésies i catedrals europees. Permeten una atenció personalitzada i en la llengua dels visitants i ofereixen un testimoni jove de fe viscuda.

El temple que acull en col·laboració amb Nàrtex organitza la formació, l’atenció espiritual, l’allotjament i la manutenció dels voluntaris. Cada voluntari es fa càrrec de les despeses del seu viatge, i és l’església o la catedral que acull qui es fa càrrec de les despeses allotjament i la manutenció d’aquests, que és l’únic cost del projecte.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 1 d'agost

VUIT DIES D’EXERCICIS ESPIRITUALS. Dies: de l’1 al 10. A càrrec de: Josep M. Rambla, jesuïta. Lloc: Cova de Sant Ignasi, Manresa. Més informació: tel. 938 720 422

Divendres, 3

REPRESENTACIÓ DEL RETAULE DE SANT ERMENGOL. Dies: del 3 al 7. Lloc: Catedral de Santa Maria, La Seu d’Urgell. Hora: 22.30 h

Diumenge, 5

Exercicis espirituals. Organitza: Caputxins de Catalunya. Dies: del 5 a l’11. A càrrec de: fra Josep Manuel Vallejo. Lloc: Sant Martí del Montnegre. Més informació: tel. 934 161 812.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.