Dilluns, 15 d'Octubre de 2018
Santa Teresa de Jesús, verge i doctora
  • El President de Càritas Espanyola coneix la realitat de Càritas diocesana d’Urgell
  • Les pèrdues econòmiques pels desastres climàtics creixen un 151% en vint anys
  • El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II
  • Nous nomenaments signats per l'Arquebisbe de Tarragona
  • Els aiguats deixen 10 morts i un desaparegut a Mallorca
  • El papa Francesc possiblement viatjarà a Madagascar el 2019
  • Els bisbes catalans parlen de la canonització del papa Pau VI i l’arquebisbe Óscar Romero
  • Coneguem quina és la tasca del missioner germà de La Salle Joan Sala Coll
  • L’embassament de Riudecanyes i la Sagrada Família, objectius gihadistes
  • "L'avortament no és un dret, és com pagar a un sicari per resoldre un problema"

Nàrtex, patrimoni religiós a Europa

Arriba el mes d’agost i durant les vacances d’estiu moltes persones aprofiten per desconnectar i escapar-se a descobrir encants amagats; lluny de la nostra casa i de la nostra rutina. És l’ocasió perfecte per conèixer els monuments i el patrimoni amb què compta l’Església; un gran testimoniatge de la història, amb una gran càrrega cultural i espiritual. Amb l’objectiu transmetre aquests tresors, l’associació Nàrtex organitza rutes amb visites guiades pel patrimoni religiós de diverses ciutats europees amb el lema “Feu parlar les pedres”.

Arquebisbat de Barcelona, 31 juliol 18

Nàrtex és membre de la Federació Europea Ars et Fides; que neix a França per ajudar a les persones que entren en temples de gran atenció turística a comprendre el significat de l’art religiós. A partir del voluntariat de joves espanyols dóna a conèixer les arrels cristianes d’Europa a través dels seus monuments. És doncs, una opció temptadora a tenir en compte de cara a les vacances d’estiu.

Visites

En total, les visites estan tot l’estiu, segons la ruta s’allargara entre dues i cinc setmanes; durant les quals grups de guies voluntaris de diferents nacionalitats, es posen a disposició dels turistes des de la fe; per acollir-los i guiar-los al llarg dels monuments de la ciutat que visiten. Durant el mes de juliol ha estat disponible a Barcelona, i ara, pel mes d’agost; tots aquells que marxen al continent poden també aprofitar i sumar-se a les visites de Nàrtex.

Vols ser voluntari?

Cada any, en col·laboració amb les associacions A.R.C. i la federació Ars et Fides, Nàrtex selecciona els voluntaris espanyols que participen en aquests projectes.

Aquesta selecció es basa en un rigorós procés en què s’avalua: la formació cristiana del voluntari, la vivència de la seva fe, la seva preparació acadèmica i la seva fluïdesa amb els idiomes.

Es valorarà especialment si el candidat està familiaritzat amb l’esperit de l’associació i assisteix durant l’any al nostre programa de formació, visites i hores d’art i oració.

Vols organitzar una visita?

Els projectes Nàrtex s’organitzen en moltes de les principals esglésies i catedrals europees. Permeten una atenció personalitzada i en la llengua dels visitants i ofereixen un testimoni jove de fe viscuda.

El temple que acull en col·laboració amb Nàrtex organitza la formació, l’atenció espiritual, l’allotjament i la manutenció dels voluntaris. Cada voluntari es fa càrrec de les despeses del seu viatge, i és l’església o la catedral que acull qui es fa càrrec de les despeses allotjament i la manutenció d’aquests, que és l’únic cost del projecte.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 12 D'OCTUBRE

65a JORNADA GENERAL DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL LEMA “ANEU PER TOT ARREU I DONEU FRUIT”. Lloc: col·legi Salesians Sant Joan Bosco, Pg. Vall d’Hebron, 258, Barcelona. Hora: 9.30 h

DISSABTE, 13 D'OCTUBRE

OBRA DE TEATRE “POBRECITO FRANCISCO DE ASÍS”. Obra de teatre sobre Sant Francesc d'Assís, adreçada a tos els públics, amb dos actors, un com a Francesc i l’altre que arriba a donar cos a 12 personatges. És un obra interactiva, dinàmica, i contundent en el seu missatge, narrat en llenguatge actual. Lloc: Caputxins d’Igualada, c. Caputxins, 66, Igualada. Hora: de 17.30 a 19.30 h

DIUMENGE, 14 D'OCTUBRE

CANONITZACIÓ DE PAU VI, ÒSCAR ROMERO I ALTRES BEATS. Lloc: Plaça de Sant Pere, Ciutat del Vaticà. Hora: 10.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.