Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

El papa Francesc saluda els participants del V Congrés Americà Missioner

El papa Francesc va enviar una abraçada "amb ànim generós i benèvol" als més de tres mil participants del V Congrés Americà Missioner (VCAM), reunits del 10 al 14 de juliol a la ciutat de Santa Cruz, Bolívia.

ACIprensa, 12 juliol 18

A la primera jornada de l'esdeveniment, el Bisbe Auxiliar de l'Arxidiòcesi de Santa Cruz, Mons. Stanislaw Dowlaszewicz, va llegir el missatge del Sant Pare dirigit el seu delegat a Bolívia, el Cardenal Fernando Filoni.

"Estaràs present en el nostre lloc a la ciutat de Santa Cruz de la Sierra", va dir el Papa al seu delegat, a qui va exhortar al costat de tots els pastors a celebrar una "fervent acció de gràcies" pels dons de la fe i del baptisme. Va animar oferir l'Eucaristia "perquè se segueixi endavant amb gran obstinació, alegria i confiança la nova evangelització, de manera que allà es renovi la vida eclesial i sigui cada vegada més missionera".

En el seu missatge, el Pontífex va estendre la seva benedicció sobre el seu delegat i li va demanar que insisteixi "als bisbes i als altres responsables que en el cor de Déu hi ha un lloc preferencial pels pobres, pels que Ell s'ha fet pobre".

Així mateix, va convidar a seguir "la voluntat de Déu, testimoniada pels anals de l'Església, confirmada per la vida dels sants, especialment dels missioners, manifestada en els diferents esdeveniments de la història dels pobles".

"Per la nostra part sostindrem amb la pregària la teva important missió, mentre ja des d'ara, venerat germà nostre, et confiem a l'afectuosíssima protecció de Maria Santíssima, Verge i Mare de Déu, Patrona d'Amèrica, i també a la intercessió de tots els Sants d'aquesta Església", va expressar el Sant Pare.

Finalment, va agrair la invitació de la Conferència Episcopal de Bolívia (CEB) per participar del congrés.

"Encara que no podem participar personalment en aquest esdeveniment de tanta importància per a tota l'Església d'Amèrica, abracem amb ànim generós i benèvol a tots aquells que participaran en ell", conclou el missatge del papa Francesc.

El V Congrés Americà Missioner compta amb la participació de dos cardenals, 90 bisbes, 450 sacerdots, 1.306 delegats de 24 països d'Amèrica, 110 especialistes ponents, 245 voluntaris i 1.203 delegats missioners de tota Bolívia.

Les temàtiques del congrés són: Evangeli, Alegria, Comunió i Reconciliació, Missió i el Profetisme.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.