• Bisbes d'Estats Units destinen 1'4 milions de dòlars per l'Església a l'Àfrica
  • Sor Lucía Caram rebrà la Creu de Sant Jordi 2018
  • Oberta la participació al Premi de Periodisme Solidari "Memorial Joan Gomis 2018"
  • Misses en anglès, una proposta d’estiu per a feligresos i turistes de parla anglesa
  • Bèrgam, el bressol de Sant Joan XXIII
  • Una religiosa Missionera de la Caritat confessa haver venut nadons a l'Índia
  • Sud-àfrica reinventa el llegat de Nelson Mandela
  • Perú: Església inicia campanya als Andes contra el fred i distribueix 1000 mantes
  • Papa: "Que l'esport afavoreixi la cultura de la trobada"
  • El Nunci apostòlic a Nicaragua demanar una "treva" per aturar la violència a aquest país

El papa Francesc saluda els participants del V Congrés Americà Missioner

El papa Francesc va enviar una abraçada "amb ànim generós i benèvol" als més de tres mil participants del V Congrés Americà Missioner (VCAM), reunits del 10 al 14 de juliol a la ciutat de Santa Cruz, Bolívia.

ACIprensa, 12 juliol 18

A la primera jornada de l'esdeveniment, el Bisbe Auxiliar de l'Arxidiòcesi de Santa Cruz, Mons. Stanislaw Dowlaszewicz, va llegir el missatge del Sant Pare dirigit el seu delegat a Bolívia, el Cardenal Fernando Filoni.

"Estaràs present en el nostre lloc a la ciutat de Santa Cruz de la Sierra", va dir el Papa al seu delegat, a qui va exhortar al costat de tots els pastors a celebrar una "fervent acció de gràcies" pels dons de la fe i del baptisme. Va animar oferir l'Eucaristia "perquè se segueixi endavant amb gran obstinació, alegria i confiança la nova evangelització, de manera que allà es renovi la vida eclesial i sigui cada vegada més missionera".

En el seu missatge, el Pontífex va estendre la seva benedicció sobre el seu delegat i li va demanar que insisteixi "als bisbes i als altres responsables que en el cor de Déu hi ha un lloc preferencial pels pobres, pels que Ell s'ha fet pobre".

Així mateix, va convidar a seguir "la voluntat de Déu, testimoniada pels anals de l'Església, confirmada per la vida dels sants, especialment dels missioners, manifestada en els diferents esdeveniments de la història dels pobles".

"Per la nostra part sostindrem amb la pregària la teva important missió, mentre ja des d'ara, venerat germà nostre, et confiem a l'afectuosíssima protecció de Maria Santíssima, Verge i Mare de Déu, Patrona d'Amèrica, i també a la intercessió de tots els Sants d'aquesta Església", va expressar el Sant Pare.

Finalment, va agrair la invitació de la Conferència Episcopal de Bolívia (CEB) per participar del congrés.

"Encara que no podem participar personalment en aquest esdeveniment de tanta importància per a tota l'Església d'Amèrica, abracem amb ànim generós i benèvol a tots aquells que participaran en ell", conclou el missatge del papa Francesc.

El V Congrés Americà Missioner compta amb la participació de dos cardenals, 90 bisbes, 450 sacerdots, 1.306 delegats de 24 països d'Amèrica, 110 especialistes ponents, 245 voluntaris i 1.203 delegats missioners de tota Bolívia.

Les temàtiques del congrés són: Evangeli, Alegria, Comunió i Reconciliació, Missió i el Profetisme.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 18

CENTENARI DE L’ORGUE DE LA PARRÒQUIA DE SANT ANDREU DE LLAVANERES. CONCERT AMB EL TÍTOL “CENTENARI D’ORGUE I TROMPETA”. A càrrec d’: Esther Ciudad (orgue) i Alfonso González (trompeta). Lloc: Parròquia de Sant Andreu de Llavaneres. Hora: 21.30 h

Dissabte, 21

VISITA AMB EL TEMA “POBLET, PANTEÓ REIAL”. Lloc: Monestir de Santa Maria de Poblet. Hora: 11.30 h

 Dilluns, 23

CURS INTENSIU D’ICONOGRAFIA BIZANTINA. Dies: del 23 al 29. A càrrec de: Neculai Saftiu. Lloc: l’Albà (a prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391; a/e: nicu.i.saftiu@gmail.com
Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.