• Trobada diocesana d'acció de gràcies al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • “La Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià homenatgen al cardenal Vidal i Barraquer”
  • Jornada "Diversitat religiosa per la convivència i la pau"
  • Les entitats socials d'Església fan una crida a descobrir el valor d'estar al costat de persones més vulnerables
  • El Papa prefereix una Església que creix en silenci abans que una Església de l'espectacle
  • Andreu Muñoz: “Moltes qüestions de l’arqueologia i de la història de l’Església són desconegudes per la societat
  • Deu anys d’un Gran Recapte cada cop més sostenible
  • El Homrani afirma que tenen preparades més de 800 places per als MENA en centres de segona oportunitat
  • Més de 600 desapareguts i 66 morts pels incendis de Califòrnia
  • Els bisbes catalans parlen de la II Jornada Mundial dels Pobres

El papa Francesc saluda els participants del V Congrés Americà Missioner

El papa Francesc va enviar una abraçada "amb ànim generós i benèvol" als més de tres mil participants del V Congrés Americà Missioner (VCAM), reunits del 10 al 14 de juliol a la ciutat de Santa Cruz, Bolívia.

ACIprensa, 12 juliol 18

A la primera jornada de l'esdeveniment, el Bisbe Auxiliar de l'Arxidiòcesi de Santa Cruz, Mons. Stanislaw Dowlaszewicz, va llegir el missatge del Sant Pare dirigit el seu delegat a Bolívia, el Cardenal Fernando Filoni.

"Estaràs present en el nostre lloc a la ciutat de Santa Cruz de la Sierra", va dir el Papa al seu delegat, a qui va exhortar al costat de tots els pastors a celebrar una "fervent acció de gràcies" pels dons de la fe i del baptisme. Va animar oferir l'Eucaristia "perquè se segueixi endavant amb gran obstinació, alegria i confiança la nova evangelització, de manera que allà es renovi la vida eclesial i sigui cada vegada més missionera".

En el seu missatge, el Pontífex va estendre la seva benedicció sobre el seu delegat i li va demanar que insisteixi "als bisbes i als altres responsables que en el cor de Déu hi ha un lloc preferencial pels pobres, pels que Ell s'ha fet pobre".

Així mateix, va convidar a seguir "la voluntat de Déu, testimoniada pels anals de l'Església, confirmada per la vida dels sants, especialment dels missioners, manifestada en els diferents esdeveniments de la història dels pobles".

"Per la nostra part sostindrem amb la pregària la teva important missió, mentre ja des d'ara, venerat germà nostre, et confiem a l'afectuosíssima protecció de Maria Santíssima, Verge i Mare de Déu, Patrona d'Amèrica, i també a la intercessió de tots els Sants d'aquesta Església", va expressar el Sant Pare.

Finalment, va agrair la invitació de la Conferència Episcopal de Bolívia (CEB) per participar del congrés.

"Encara que no podem participar personalment en aquest esdeveniment de tanta importància per a tota l'Església d'Amèrica, abracem amb ànim generós i benèvol a tots aquells que participaran en ell", conclou el missatge del papa Francesc.

El V Congrés Americà Missioner compta amb la participació de dos cardenals, 90 bisbes, 450 sacerdots, 1.306 delegats de 24 països d'Amèrica, 110 especialistes ponents, 245 voluntaris i 1.203 delegats missioners de tota Bolívia.

Les temàtiques del congrés són: Evangeli, Alegria, Comunió i Reconciliació, Missió i el Profetisme.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 16 DE NOVEMBRE

XI JORNADES INTERDIOCESANES DE FORMACIÓ PER A CATEQUISTES AMB EL TEMA “TINDRÀS UN TRESOR. EL DESVETLLAMENT DE LA FE EN LA CATEQUESI”. Organitza: Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears. Dies: del 16 al 18. Lloc: Figueres. Hora: 17 h. Més informació: tel. 933 021 041

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE

CONCERT. S’interpretarà, entre d’altres obres, la peça «El prevere i el cardenal» amb text i música de Josep-Enric Peris (poema simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i el cardenal Vidal i Barraquer). Organitzen: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. A càrrec del: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral a Cambrils. Lloc: Església parroquial de Sant Pere Apòstol, Cambrils. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE

EUCARISTIA PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA AMB MOTIU DE LA II JORNADA MUNDIAL DELS POBRES. En aquesta trobada tindrà lloc la benedicció i enviament de tots els voluntaris que treballin en el món de la caritat i de la pastoral social. Lloc: Catedral de Barcelona Hora: 19 h

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE

I Simposi d'Educació Catòlica. Organitzat per la Federació de Cristians de Catalunya i la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. Hi participaran Mons. Jaume Pujol, Mons. Antoni Vadell, Antoni Comas, Daniel Arasa, P. Enric Puig, Gna. María Jesús Torrente, M. Núria Miró, Josep Manuel Prats, Josep Maria Romagosa, Francesc Ortiz, Juan José Guardia, Juan Carlos Corbera, Alfonso Aguiló i Ignasi Díaz. Tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona. De 9.30 h a 20 h. Preu: 25 euros (Més informació a l'enllaç que hi ha a dintre l'apartat de l'agenda).Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.