• Costa Rica: Després de 10 dies de vaga i violència, la primera reunió entre el govern i els sindicats
  • El Suprem espanyol estableix que un tocament no consentit és abús sexual
  • El papa Francesc demana preservar el tresor de la llibertat
  • 980è aniversari de la dedicació de la catedral de Girona
  • Reunió dels Bisbes i el Consell Assessor de Rectors a la CEE
  • La meitat dels 1.300 milions de pobres al món són infants
  • La Sagrada Família mostra l’interior de la torre de Jesucrist a les seves Portes Obertes
  • Els bisbes catalans parlen dels 800 anys de l'Orde de la Mercè
  • Nomenament de tres canonges del Capítol de la Catedral de Tarragona
  • "Un cristià sempre ha de ser conscient que és pecador"

El papa Francesc saluda els participants del V Congrés Americà Missioner

El papa Francesc va enviar una abraçada "amb ànim generós i benèvol" als més de tres mil participants del V Congrés Americà Missioner (VCAM), reunits del 10 al 14 de juliol a la ciutat de Santa Cruz, Bolívia.

ACIprensa, 12 juliol 18

A la primera jornada de l'esdeveniment, el Bisbe Auxiliar de l'Arxidiòcesi de Santa Cruz, Mons. Stanislaw Dowlaszewicz, va llegir el missatge del Sant Pare dirigit el seu delegat a Bolívia, el Cardenal Fernando Filoni.

"Estaràs present en el nostre lloc a la ciutat de Santa Cruz de la Sierra", va dir el Papa al seu delegat, a qui va exhortar al costat de tots els pastors a celebrar una "fervent acció de gràcies" pels dons de la fe i del baptisme. Va animar oferir l'Eucaristia "perquè se segueixi endavant amb gran obstinació, alegria i confiança la nova evangelització, de manera que allà es renovi la vida eclesial i sigui cada vegada més missionera".

En el seu missatge, el Pontífex va estendre la seva benedicció sobre el seu delegat i li va demanar que insisteixi "als bisbes i als altres responsables que en el cor de Déu hi ha un lloc preferencial pels pobres, pels que Ell s'ha fet pobre".

Així mateix, va convidar a seguir "la voluntat de Déu, testimoniada pels anals de l'Església, confirmada per la vida dels sants, especialment dels missioners, manifestada en els diferents esdeveniments de la història dels pobles".

"Per la nostra part sostindrem amb la pregària la teva important missió, mentre ja des d'ara, venerat germà nostre, et confiem a l'afectuosíssima protecció de Maria Santíssima, Verge i Mare de Déu, Patrona d'Amèrica, i també a la intercessió de tots els Sants d'aquesta Església", va expressar el Sant Pare.

Finalment, va agrair la invitació de la Conferència Episcopal de Bolívia (CEB) per participar del congrés.

"Encara que no podem participar personalment en aquest esdeveniment de tanta importància per a tota l'Església d'Amèrica, abracem amb ànim generós i benèvol a tots aquells que participaran en ell", conclou el missatge del papa Francesc.

El V Congrés Americà Missioner compta amb la participació de dos cardenals, 90 bisbes, 450 sacerdots, 1.306 delegats de 24 països d'Amèrica, 110 especialistes ponents, 245 voluntaris i 1.203 delegats missioners de tota Bolívia.

Les temàtiques del congrés són: Evangeli, Alegria, Comunió i Reconciliació, Missió i el Profetisme.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 21 DE SETEMBRE

CONCERT INAUGURAL DEL NOU ORGUE DE LA MERCÈ. A càrrec de: Thomas Ospital, organista cotitular de Saint Eustache (París) i organista resident de la Maison de Radio France. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 20 h 

DILLUNS, 24 DE SETEMBRE

MISSA SOLEMNE EN LA FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA MERCÈ, PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA, ARQUEBISBE DE BARCELONA. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 10.30 h

DIMECRES, 26 DE SETEMBRE

INAUGURACIÓ OFICIAL DEL CURS 2018-2019 DE L’ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ (FACULTAT DE TEOLOGIA DE CATALUNYA, FACULTAT DE FILOSOFIA DE CATALUNYA, FACULTAT ANTONI GAUDÍ, INSTITUT SUPERIOR DE LITÚRGIA DE BARCELONA I INSTITUT DE TEOLOGIA FONAMENTAL). Lliçó inaugural sobre “Escletxes en el jo impermeable a Déu. La proposta cristiana en un món secular”, a càrrec del Dr. Xavier Morlans. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella. Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 11.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.