• Trobada diocesana d'acció de gràcies al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • “La Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià homenatgen al cardenal Vidal i Barraquer”
  • Jornada "Diversitat religiosa per la convivència i la pau"
  • Les entitats socials d'Església fan una crida a descobrir el valor d'estar al costat de persones més vulnerables
  • El Papa prefereix una Església que creix en silenci abans que una Església de l'espectacle
  • Andreu Muñoz: “Moltes qüestions de l’arqueologia i de la història de l’Església són desconegudes per la societat
  • Deu anys d’un Gran Recapte cada cop més sostenible
  • El Homrani afirma que tenen preparades més de 800 places per als MENA en centres de segona oportunitat
  • Més de 600 desapareguts i 66 morts pels incendis de Califòrnia
  • Els bisbes catalans parlen de la II Jornada Mundial dels Pobres

Una minoria catòlica rep amb alegria al segon cardenal en la història del Pakistan

El recent creat Cardenal Joseph Coutts, Arquebisbe de Karachi, va ser rebut el 10 de juliol al Pakistan amb alegria per la comunitat catòlica, una minoria religiosa al país. El 28 de juny el papa Francesc va presidir a la Basílica de Sant Pere el consistori en el qual va crear 14 nous cardenals, entre els quals es trobava l'Arquebisbe de Karachi. Segons ha informat UCA News, un grup de fidels liderats pel Vicari General de Karachi, P. Saleh Diego, va rebre al nou Purpurat a l'Aeroport Internacional Jinnah a la 1.00 a.m. (Hora local). Li van lliurar un ram de flors i li van col·locar un tradicional xal Sindhi.

ACIprensa, 12 juliol 18

Mentre s'allunyava de l'aeroport, el Cardenal Coutts va saludar els quatre campaments de catòlics que s'havien instal·lat al llarg de la carretera per donar-li la benvinguda amb focs artificials, balls i tambors.

"Ens hem reunit aquí per rebre al Cardenal Coutts i agrair al papa Francesc per recordar-se de la comunitat catòlica perseguida", va dir a UCA News, l'ex vicari general de Karachi, P. Arthur Charles.

"És un gran moment, no només per a la comunitat cristiana sinó també per Pakistan, ja que Joseph Coutts és el segon cardenal del país", ha afegit.

L'agència Associated Press (AP) ha indicat que el Purpurat va ser rebut a la Catedral de Sant Patrici de Karachi amb un pastís i li van col·locar un collaret de flors, segons la tradició de la zona. Els fidels reunits li deien "t'estimem".

El Cardenal Coutts va dir als presents que "tot el que fem a les nostres institucions no és només per a la comunitat cristiana sinó per a tots els pakistanesos. Cal unir-nos sota la bandera del Pakistan i pregar perquè les properes eleccions es realitzin en pau i que el nou govern treballi pel desenvolupament, la pau i la tranquil·litat del país".

Les eleccions generals al Pakistan es realitzaran el proper 15 de juliol.

El Cardenal Coutts és conegut per promoure durant 40 anys el diàleg i la pau al Pakistan, un país on els cristians són perseguits i atacats pels extremistes musulmans.

Trajectòria Cardenal Coutts

Va néixer el 21 de juliol de 1945 a la ciutat d'Amritsar, a l'Índia britànica. Va ser ordenat sacerdot el 9 de gener de 1971 a Lahore. Va ser triat bisbe Coadjutor de Hyderabad (Pakistan), el 5 de maig de 1988 i consagrat el 16 de setembre d'aquest mateix any. Va succeir al Bisbe de Hyderabad l'1 de setembre de 1990.

Va ser transferit a Faisalabad el 27 de juny de 1998 i nomenat Arquebisbe de Karachi el 25 de gener de 2012 pel papa Benet XVI. Va ser President de la Conferència Episcopal del Pakistan des del 2011 fins 2017.

El primer Cardenal del Pakistan va ser José Cordeiro i el va crear el papa Pau VI el 1973. El Purpurat va morir el 1994.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 16 DE NOVEMBRE

XI JORNADES INTERDIOCESANES DE FORMACIÓ PER A CATEQUISTES AMB EL TEMA “TINDRÀS UN TRESOR. EL DESVETLLAMENT DE LA FE EN LA CATEQUESI”. Organitza: Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears. Dies: del 16 al 18. Lloc: Figueres. Hora: 17 h. Més informació: tel. 933 021 041

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE

CONCERT. S’interpretarà, entre d’altres obres, la peça «El prevere i el cardenal» amb text i música de Josep-Enric Peris (poema simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i el cardenal Vidal i Barraquer). Organitzen: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. A càrrec del: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral a Cambrils. Lloc: Església parroquial de Sant Pere Apòstol, Cambrils. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE

EUCARISTIA PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA AMB MOTIU DE LA II JORNADA MUNDIAL DELS POBRES. En aquesta trobada tindrà lloc la benedicció i enviament de tots els voluntaris que treballin en el món de la caritat i de la pastoral social. Lloc: Catedral de Barcelona Hora: 19 h

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE

I Simposi d'Educació Catòlica. Organitzat per la Federació de Cristians de Catalunya i la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. Hi participaran Mons. Jaume Pujol, Mons. Antoni Vadell, Antoni Comas, Daniel Arasa, P. Enric Puig, Gna. María Jesús Torrente, M. Núria Miró, Josep Manuel Prats, Josep Maria Romagosa, Francesc Ortiz, Juan José Guardia, Juan Carlos Corbera, Alfonso Aguiló i Ignasi Díaz. Tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona. De 9.30 h a 20 h. Preu: 25 euros (Més informació a l'enllaç que hi ha a dintre l'apartat de l'agenda).Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.