• Bisbes d'Estats Units destinen 1'4 milions de dòlars per l'Església a l'Àfrica
  • Sor Lucía Caram rebrà la Creu de Sant Jordi 2018
  • Oberta la participació al Premi de Periodisme Solidari "Memorial Joan Gomis 2018"
  • Misses en anglès, una proposta d’estiu per a feligresos i turistes de parla anglesa
  • Bèrgam, el bressol de Sant Joan XXIII
  • Una religiosa Missionera de la Caritat confessa haver venut nadons a l'Índia
  • Sud-àfrica reinventa el llegat de Nelson Mandela
  • Perú: Església inicia campanya als Andes contra el fred i distribueix 1000 mantes
  • Papa: "Que l'esport afavoreixi la cultura de la trobada"
  • El Nunci apostòlic a Nicaragua demanar una "treva" per aturar la violència a aquest país

Una minoria catòlica rep amb alegria al segon cardenal en la història del Pakistan

El recent creat Cardenal Joseph Coutts, Arquebisbe de Karachi, va ser rebut el 10 de juliol al Pakistan amb alegria per la comunitat catòlica, una minoria religiosa al país. El 28 de juny el papa Francesc va presidir a la Basílica de Sant Pere el consistori en el qual va crear 14 nous cardenals, entre els quals es trobava l'Arquebisbe de Karachi. Segons ha informat UCA News, un grup de fidels liderats pel Vicari General de Karachi, P. Saleh Diego, va rebre al nou Purpurat a l'Aeroport Internacional Jinnah a la 1.00 a.m. (Hora local). Li van lliurar un ram de flors i li van col·locar un tradicional xal Sindhi.

ACIprensa, 12 juliol 18

Mentre s'allunyava de l'aeroport, el Cardenal Coutts va saludar els quatre campaments de catòlics que s'havien instal·lat al llarg de la carretera per donar-li la benvinguda amb focs artificials, balls i tambors.

"Ens hem reunit aquí per rebre al Cardenal Coutts i agrair al papa Francesc per recordar-se de la comunitat catòlica perseguida", va dir a UCA News, l'ex vicari general de Karachi, P. Arthur Charles.

"És un gran moment, no només per a la comunitat cristiana sinó també per Pakistan, ja que Joseph Coutts és el segon cardenal del país", ha afegit.

L'agència Associated Press (AP) ha indicat que el Purpurat va ser rebut a la Catedral de Sant Patrici de Karachi amb un pastís i li van col·locar un collaret de flors, segons la tradició de la zona. Els fidels reunits li deien "t'estimem".

El Cardenal Coutts va dir als presents que "tot el que fem a les nostres institucions no és només per a la comunitat cristiana sinó per a tots els pakistanesos. Cal unir-nos sota la bandera del Pakistan i pregar perquè les properes eleccions es realitzin en pau i que el nou govern treballi pel desenvolupament, la pau i la tranquil·litat del país".

Les eleccions generals al Pakistan es realitzaran el proper 15 de juliol.

El Cardenal Coutts és conegut per promoure durant 40 anys el diàleg i la pau al Pakistan, un país on els cristians són perseguits i atacats pels extremistes musulmans.

Trajectòria Cardenal Coutts

Va néixer el 21 de juliol de 1945 a la ciutat d'Amritsar, a l'Índia britànica. Va ser ordenat sacerdot el 9 de gener de 1971 a Lahore. Va ser triat bisbe Coadjutor de Hyderabad (Pakistan), el 5 de maig de 1988 i consagrat el 16 de setembre d'aquest mateix any. Va succeir al Bisbe de Hyderabad l'1 de setembre de 1990.

Va ser transferit a Faisalabad el 27 de juny de 1998 i nomenat Arquebisbe de Karachi el 25 de gener de 2012 pel papa Benet XVI. Va ser President de la Conferència Episcopal del Pakistan des del 2011 fins 2017.

El primer Cardenal del Pakistan va ser José Cordeiro i el va crear el papa Pau VI el 1973. El Purpurat va morir el 1994.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 18

CENTENARI DE L’ORGUE DE LA PARRÒQUIA DE SANT ANDREU DE LLAVANERES. CONCERT AMB EL TÍTOL “CENTENARI D’ORGUE I TROMPETA”. A càrrec d’: Esther Ciudad (orgue) i Alfonso González (trompeta). Lloc: Parròquia de Sant Andreu de Llavaneres. Hora: 21.30 h

Dissabte, 21

VISITA AMB EL TEMA “POBLET, PANTEÓ REIAL”. Lloc: Monestir de Santa Maria de Poblet. Hora: 11.30 h

 Dilluns, 23

CURS INTENSIU D’ICONOGRAFIA BIZANTINA. Dies: del 23 al 29. A càrrec de: Neculai Saftiu. Lloc: l’Albà (a prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391; a/e: nicu.i.saftiu@gmail.com
Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.