• Costa Rica: Després de 10 dies de vaga i violència, la primera reunió entre el govern i els sindicats
  • El Suprem espanyol estableix que un tocament no consentit és abús sexual
  • El papa Francesc demana preservar el tresor de la llibertat
  • 980è aniversari de la dedicació de la catedral de Girona
  • Reunió dels Bisbes i el Consell Assessor de Rectors a la CEE
  • La meitat dels 1.300 milions de pobres al món són infants
  • La Sagrada Família mostra l’interior de la torre de Jesucrist a les seves Portes Obertes
  • Els bisbes catalans parlen dels 800 anys de l'Orde de la Mercè
  • Nomenament de tres canonges del Capítol de la Catedral de Tarragona
  • "Un cristià sempre ha de ser conscient que és pecador"

Una minoria catòlica rep amb alegria al segon cardenal en la història del Pakistan

El recent creat Cardenal Joseph Coutts, Arquebisbe de Karachi, va ser rebut el 10 de juliol al Pakistan amb alegria per la comunitat catòlica, una minoria religiosa al país. El 28 de juny el papa Francesc va presidir a la Basílica de Sant Pere el consistori en el qual va crear 14 nous cardenals, entre els quals es trobava l'Arquebisbe de Karachi. Segons ha informat UCA News, un grup de fidels liderats pel Vicari General de Karachi, P. Saleh Diego, va rebre al nou Purpurat a l'Aeroport Internacional Jinnah a la 1.00 a.m. (Hora local). Li van lliurar un ram de flors i li van col·locar un tradicional xal Sindhi.

ACIprensa, 12 juliol 18

Mentre s'allunyava de l'aeroport, el Cardenal Coutts va saludar els quatre campaments de catòlics que s'havien instal·lat al llarg de la carretera per donar-li la benvinguda amb focs artificials, balls i tambors.

"Ens hem reunit aquí per rebre al Cardenal Coutts i agrair al papa Francesc per recordar-se de la comunitat catòlica perseguida", va dir a UCA News, l'ex vicari general de Karachi, P. Arthur Charles.

"És un gran moment, no només per a la comunitat cristiana sinó també per Pakistan, ja que Joseph Coutts és el segon cardenal del país", ha afegit.

L'agència Associated Press (AP) ha indicat que el Purpurat va ser rebut a la Catedral de Sant Patrici de Karachi amb un pastís i li van col·locar un collaret de flors, segons la tradició de la zona. Els fidels reunits li deien "t'estimem".

El Cardenal Coutts va dir als presents que "tot el que fem a les nostres institucions no és només per a la comunitat cristiana sinó per a tots els pakistanesos. Cal unir-nos sota la bandera del Pakistan i pregar perquè les properes eleccions es realitzin en pau i que el nou govern treballi pel desenvolupament, la pau i la tranquil·litat del país".

Les eleccions generals al Pakistan es realitzaran el proper 15 de juliol.

El Cardenal Coutts és conegut per promoure durant 40 anys el diàleg i la pau al Pakistan, un país on els cristians són perseguits i atacats pels extremistes musulmans.

Trajectòria Cardenal Coutts

Va néixer el 21 de juliol de 1945 a la ciutat d'Amritsar, a l'Índia britànica. Va ser ordenat sacerdot el 9 de gener de 1971 a Lahore. Va ser triat bisbe Coadjutor de Hyderabad (Pakistan), el 5 de maig de 1988 i consagrat el 16 de setembre d'aquest mateix any. Va succeir al Bisbe de Hyderabad l'1 de setembre de 1990.

Va ser transferit a Faisalabad el 27 de juny de 1998 i nomenat Arquebisbe de Karachi el 25 de gener de 2012 pel papa Benet XVI. Va ser President de la Conferència Episcopal del Pakistan des del 2011 fins 2017.

El primer Cardenal del Pakistan va ser José Cordeiro i el va crear el papa Pau VI el 1973. El Purpurat va morir el 1994.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 21 DE SETEMBRE

CONCERT INAUGURAL DEL NOU ORGUE DE LA MERCÈ. A càrrec de: Thomas Ospital, organista cotitular de Saint Eustache (París) i organista resident de la Maison de Radio France. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 20 h 

DILLUNS, 24 DE SETEMBRE

MISSA SOLEMNE EN LA FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA MERCÈ, PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA, ARQUEBISBE DE BARCELONA. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 10.30 h

DIMECRES, 26 DE SETEMBRE

INAUGURACIÓ OFICIAL DEL CURS 2018-2019 DE L’ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ (FACULTAT DE TEOLOGIA DE CATALUNYA, FACULTAT DE FILOSOFIA DE CATALUNYA, FACULTAT ANTONI GAUDÍ, INSTITUT SUPERIOR DE LITÚRGIA DE BARCELONA I INSTITUT DE TEOLOGIA FONAMENTAL). Lliçó inaugural sobre “Escletxes en el jo impermeable a Déu. La proposta cristiana en un món secular”, a càrrec del Dr. Xavier Morlans. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella. Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 11.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.