Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

Una minoria catòlica rep amb alegria al segon cardenal en la història del Pakistan

El recent creat Cardenal Joseph Coutts, Arquebisbe de Karachi, va ser rebut el 10 de juliol al Pakistan amb alegria per la comunitat catòlica, una minoria religiosa al país. El 28 de juny el papa Francesc va presidir a la Basílica de Sant Pere el consistori en el qual va crear 14 nous cardenals, entre els quals es trobava l'Arquebisbe de Karachi. Segons ha informat UCA News, un grup de fidels liderats pel Vicari General de Karachi, P. Saleh Diego, va rebre al nou Purpurat a l'Aeroport Internacional Jinnah a la 1.00 a.m. (Hora local). Li van lliurar un ram de flors i li van col·locar un tradicional xal Sindhi.

ACIprensa, 12 juliol 18

Mentre s'allunyava de l'aeroport, el Cardenal Coutts va saludar els quatre campaments de catòlics que s'havien instal·lat al llarg de la carretera per donar-li la benvinguda amb focs artificials, balls i tambors.

"Ens hem reunit aquí per rebre al Cardenal Coutts i agrair al papa Francesc per recordar-se de la comunitat catòlica perseguida", va dir a UCA News, l'ex vicari general de Karachi, P. Arthur Charles.

"És un gran moment, no només per a la comunitat cristiana sinó també per Pakistan, ja que Joseph Coutts és el segon cardenal del país", ha afegit.

L'agència Associated Press (AP) ha indicat que el Purpurat va ser rebut a la Catedral de Sant Patrici de Karachi amb un pastís i li van col·locar un collaret de flors, segons la tradició de la zona. Els fidels reunits li deien "t'estimem".

El Cardenal Coutts va dir als presents que "tot el que fem a les nostres institucions no és només per a la comunitat cristiana sinó per a tots els pakistanesos. Cal unir-nos sota la bandera del Pakistan i pregar perquè les properes eleccions es realitzin en pau i que el nou govern treballi pel desenvolupament, la pau i la tranquil·litat del país".

Les eleccions generals al Pakistan es realitzaran el proper 15 de juliol.

El Cardenal Coutts és conegut per promoure durant 40 anys el diàleg i la pau al Pakistan, un país on els cristians són perseguits i atacats pels extremistes musulmans.

Trajectòria Cardenal Coutts

Va néixer el 21 de juliol de 1945 a la ciutat d'Amritsar, a l'Índia britànica. Va ser ordenat sacerdot el 9 de gener de 1971 a Lahore. Va ser triat bisbe Coadjutor de Hyderabad (Pakistan), el 5 de maig de 1988 i consagrat el 16 de setembre d'aquest mateix any. Va succeir al Bisbe de Hyderabad l'1 de setembre de 1990.

Va ser transferit a Faisalabad el 27 de juny de 1998 i nomenat Arquebisbe de Karachi el 25 de gener de 2012 pel papa Benet XVI. Va ser President de la Conferència Episcopal del Pakistan des del 2011 fins 2017.

El primer Cardenal del Pakistan va ser José Cordeiro i el va crear el papa Pau VI el 1973. El Purpurat va morir el 1994.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.