• Bisbes d'Estats Units destinen 1'4 milions de dòlars per l'Església a l'Àfrica
  • Sor Lucía Caram rebrà la Creu de Sant Jordi 2018
  • Oberta la participació al Premi de Periodisme Solidari "Memorial Joan Gomis 2018"
  • Misses en anglès, una proposta d’estiu per a feligresos i turistes de parla anglesa
  • Bèrgam, el bressol de Sant Joan XXIII
  • Una religiosa Missionera de la Caritat confessa haver venut nadons a l'Índia
  • Sud-àfrica reinventa el llegat de Nelson Mandela
  • Perú: Església inicia campanya als Andes contra el fred i distribueix 1000 mantes
  • Papa: "Que l'esport afavoreixi la cultura de la trobada"
  • El Nunci apostòlic a Nicaragua demanar una "treva" per aturar la violència a aquest país

Bisbe de Corea del Sud: "Rebutjar als refugiats és un crim inacceptable per a un cristià"

Donar l'esquena als refugiats és un "crim inacceptable per a un cristià", va afirmar a través d'una carta pastoral el bisbe de Jeju, monsenyor Peter Kang Woo-il, a Corea del Sud, lloc on, en qüestió de pocs mesos, van arribar més de 500 iemenites fugint de la guerra, fet que va desencadenar polèmica i controvèrsies entre la població.

AICA, 12 juliol 18

Monsenyor Kang recorda als coreans que van fugir de l'ocupació colonial japonesa: "set milions de coreans es van dispersar pel món, depenent de la bona voluntat dels països on viuen", ha subratllat el bisbe. "Que enfurismats estaríem nosaltres, si els membres de les nostres famílies que viuen en altres països fossin rebutjats o expulsats pels pobles d'aquests països!"

A l'illa de Jeju, la polèmica al voltant de la migració va esclatar amb l'arribada de més de 500 sol·licitants d'asil, provinents del Iemen, que van arribar a través d'un programa per a la promoció del turisme, el qual permet entrar a Corea del Sud sense comptar amb el visat. La seva arribada va fer sorgir temor per la seguretat i per un possible abús del sistema d'asil, buscant avantatges econòmics. Des del 30 d'abril, el govern sud-coreà impedeix als iemenites deixar l'illa i viatjar a altres zones del país. I a partir de l'1 de juny, Iemen va ser incorporat a la llista dels 11 països els ciutadans dels quals estan exclosos de l'ingrés lliure de visat.

En aquest moment, són més de 35.000 els sol·licitants d'asil presents a Corea del Sud, una xifra superior als 31.500 desertors nord-coreans, a qui se'ls reconeix la ciutadania sud-coreana de manera automàtica.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 18

CENTENARI DE L’ORGUE DE LA PARRÒQUIA DE SANT ANDREU DE LLAVANERES. CONCERT AMB EL TÍTOL “CENTENARI D’ORGUE I TROMPETA”. A càrrec d’: Esther Ciudad (orgue) i Alfonso González (trompeta). Lloc: Parròquia de Sant Andreu de Llavaneres. Hora: 21.30 h

Dissabte, 21

VISITA AMB EL TEMA “POBLET, PANTEÓ REIAL”. Lloc: Monestir de Santa Maria de Poblet. Hora: 11.30 h

 Dilluns, 23

CURS INTENSIU D’ICONOGRAFIA BIZANTINA. Dies: del 23 al 29. A càrrec de: Neculai Saftiu. Lloc: l’Albà (a prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391; a/e: nicu.i.saftiu@gmail.com
Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.