• Costa Rica: Després de 10 dies de vaga i violència, la primera reunió entre el govern i els sindicats
  • El Suprem espanyol estableix que un tocament no consentit és abús sexual
  • El papa Francesc demana preservar el tresor de la llibertat
  • 980è aniversari de la dedicació de la catedral de Girona
  • Reunió dels Bisbes i el Consell Assessor de Rectors a la CEE
  • La meitat dels 1.300 milions de pobres al món són infants
  • La Sagrada Família mostra l’interior de la torre de Jesucrist a les seves Portes Obertes
  • Els bisbes catalans parlen dels 800 anys de l'Orde de la Mercè
  • Nomenament de tres canonges del Capítol de la Catedral de Tarragona
  • "Un cristià sempre ha de ser conscient que és pecador"

Bisbe de Corea del Sud: "Rebutjar als refugiats és un crim inacceptable per a un cristià"

Donar l'esquena als refugiats és un "crim inacceptable per a un cristià", va afirmar a través d'una carta pastoral el bisbe de Jeju, monsenyor Peter Kang Woo-il, a Corea del Sud, lloc on, en qüestió de pocs mesos, van arribar més de 500 iemenites fugint de la guerra, fet que va desencadenar polèmica i controvèrsies entre la població.

AICA, 12 juliol 18

Monsenyor Kang recorda als coreans que van fugir de l'ocupació colonial japonesa: "set milions de coreans es van dispersar pel món, depenent de la bona voluntat dels països on viuen", ha subratllat el bisbe. "Que enfurismats estaríem nosaltres, si els membres de les nostres famílies que viuen en altres països fossin rebutjats o expulsats pels pobles d'aquests països!"

A l'illa de Jeju, la polèmica al voltant de la migració va esclatar amb l'arribada de més de 500 sol·licitants d'asil, provinents del Iemen, que van arribar a través d'un programa per a la promoció del turisme, el qual permet entrar a Corea del Sud sense comptar amb el visat. La seva arribada va fer sorgir temor per la seguretat i per un possible abús del sistema d'asil, buscant avantatges econòmics. Des del 30 d'abril, el govern sud-coreà impedeix als iemenites deixar l'illa i viatjar a altres zones del país. I a partir de l'1 de juny, Iemen va ser incorporat a la llista dels 11 països els ciutadans dels quals estan exclosos de l'ingrés lliure de visat.

En aquest moment, són més de 35.000 els sol·licitants d'asil presents a Corea del Sud, una xifra superior als 31.500 desertors nord-coreans, a qui se'ls reconeix la ciutadania sud-coreana de manera automàtica.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 21 DE SETEMBRE

CONCERT INAUGURAL DEL NOU ORGUE DE LA MERCÈ. A càrrec de: Thomas Ospital, organista cotitular de Saint Eustache (París) i organista resident de la Maison de Radio France. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 20 h 

DILLUNS, 24 DE SETEMBRE

MISSA SOLEMNE EN LA FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA MERCÈ, PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA, ARQUEBISBE DE BARCELONA. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 10.30 h

DIMECRES, 26 DE SETEMBRE

INAUGURACIÓ OFICIAL DEL CURS 2018-2019 DE L’ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ (FACULTAT DE TEOLOGIA DE CATALUNYA, FACULTAT DE FILOSOFIA DE CATALUNYA, FACULTAT ANTONI GAUDÍ, INSTITUT SUPERIOR DE LITÚRGIA DE BARCELONA I INSTITUT DE TEOLOGIA FONAMENTAL). Lliçó inaugural sobre “Escletxes en el jo impermeable a Déu. La proposta cristiana en un món secular”, a càrrec del Dr. Xavier Morlans. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella. Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 11.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.