• Trobada diocesana d'acció de gràcies al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • “La Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià homenatgen al cardenal Vidal i Barraquer”
  • Jornada "Diversitat religiosa per la convivència i la pau"
  • Les entitats socials d'Església fan una crida a descobrir el valor d'estar al costat de persones més vulnerables
  • El Papa prefereix una Església que creix en silenci abans que una Església de l'espectacle
  • Andreu Muñoz: “Moltes qüestions de l’arqueologia i de la història de l’Església són desconegudes per la societat
  • Deu anys d’un Gran Recapte cada cop més sostenible
  • El Homrani afirma que tenen preparades més de 800 places per als MENA en centres de segona oportunitat
  • Més de 600 desapareguts i 66 morts pels incendis de Califòrnia
  • Els bisbes catalans parlen de la II Jornada Mundial dels Pobres

Papa Francesc: "Jean-Louis Tauran era un home de fe profunda"

El purpurat francès, president del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós i camarlenc de la Santa Romana Església, va morir el 5 de juliol passat als Estats Units.

Vatican News, 11 juliol 18

Demà, a les 10.45 a l'Altar de la Càtedra de la Basílica Vaticana tindran lloc les exèquies del Cardenal Jean-Louis Tauran, Camarlenc de la Santa Romana Església i President del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós.

També el Sant Pare s'unirà a la solemne cerimònia, qui al final de les exèquies presidirà el ritu de l'última commendatio i de la Valedictio. La litúrgia fúnebre serà celebrada pel Cardenal Angelo Sodano, degà del Col·legi Cardinalici, al costat dels altres purpurats, arquebisbes i bisbes presents a Roma.

El purpurat francès, recordem, va morir el dijous 5 de juliol passat a Estats Units a on havia viatjat per tractar-se per la morbositat de Parkinson que patia des de feia molt de temps. Tenia 75 anys i durant més d'una dècada va guiar el Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós.

Entre les imatges més conegudes es destaca la de l'anunci de l'elecció del papa Francesc des del balcó central de la Basílica de Sant Pere.

Cal destacar que el Papa Bergoglio va dirigir unes paraules de gran afecte en el telegrama de condol que va enviar la setmana passada a la germana de Tauran. En efecte, Francesc el va recordar com "home de fe profunda", apreciat sobretot per les seves "relacions de confiança i estima" que va saber establir amb "el món musulmà".

Recordem així mateix que el purpurat serà enterrat a Roma, a la Basílica de Sant Apolinario a les Termes Neronianes-Alexandrines, de la qual era titular.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 16 DE NOVEMBRE

XI JORNADES INTERDIOCESANES DE FORMACIÓ PER A CATEQUISTES AMB EL TEMA “TINDRÀS UN TRESOR. EL DESVETLLAMENT DE LA FE EN LA CATEQUESI”. Organitza: Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears. Dies: del 16 al 18. Lloc: Figueres. Hora: 17 h. Més informació: tel. 933 021 041

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE

CONCERT. S’interpretarà, entre d’altres obres, la peça «El prevere i el cardenal» amb text i música de Josep-Enric Peris (poema simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i el cardenal Vidal i Barraquer). Organitzen: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. A càrrec del: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral a Cambrils. Lloc: Església parroquial de Sant Pere Apòstol, Cambrils. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE

EUCARISTIA PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA AMB MOTIU DE LA II JORNADA MUNDIAL DELS POBRES. En aquesta trobada tindrà lloc la benedicció i enviament de tots els voluntaris que treballin en el món de la caritat i de la pastoral social. Lloc: Catedral de Barcelona Hora: 19 h

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE

I Simposi d'Educació Catòlica. Organitzat per la Federació de Cristians de Catalunya i la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. Hi participaran Mons. Jaume Pujol, Mons. Antoni Vadell, Antoni Comas, Daniel Arasa, P. Enric Puig, Gna. María Jesús Torrente, M. Núria Miró, Josep Manuel Prats, Josep Maria Romagosa, Francesc Ortiz, Juan José Guardia, Juan Carlos Corbera, Alfonso Aguiló i Ignasi Díaz. Tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona. De 9.30 h a 20 h. Preu: 25 euros (Més informació a l'enllaç que hi ha a dintre l'apartat de l'agenda).Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.