• Bisbes d'Estats Units destinen 1'4 milions de dòlars per l'Església a l'Àfrica
  • Sor Lucía Caram rebrà la Creu de Sant Jordi 2018
  • Oberta la participació al Premi de Periodisme Solidari "Memorial Joan Gomis 2018"
  • Misses en anglès, una proposta d’estiu per a feligresos i turistes de parla anglesa
  • Bèrgam, el bressol de Sant Joan XXIII
  • Una religiosa Missionera de la Caritat confessa haver venut nadons a l'Índia
  • Sud-àfrica reinventa el llegat de Nelson Mandela
  • Perú: Església inicia campanya als Andes contra el fred i distribueix 1000 mantes
  • Papa: "Que l'esport afavoreixi la cultura de la trobada"
  • El Nunci apostòlic a Nicaragua demanar una "treva" per aturar la violència a aquest país

Papa Francesc: "Jean-Louis Tauran era un home de fe profunda"

El purpurat francès, president del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós i camarlenc de la Santa Romana Església, va morir el 5 de juliol passat als Estats Units.

Vatican News, 11 juliol 18

Demà, a les 10.45 a l'Altar de la Càtedra de la Basílica Vaticana tindran lloc les exèquies del Cardenal Jean-Louis Tauran, Camarlenc de la Santa Romana Església i President del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós.

També el Sant Pare s'unirà a la solemne cerimònia, qui al final de les exèquies presidirà el ritu de l'última commendatio i de la Valedictio. La litúrgia fúnebre serà celebrada pel Cardenal Angelo Sodano, degà del Col·legi Cardinalici, al costat dels altres purpurats, arquebisbes i bisbes presents a Roma.

El purpurat francès, recordem, va morir el dijous 5 de juliol passat a Estats Units a on havia viatjat per tractar-se per la morbositat de Parkinson que patia des de feia molt de temps. Tenia 75 anys i durant més d'una dècada va guiar el Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós.

Entre les imatges més conegudes es destaca la de l'anunci de l'elecció del papa Francesc des del balcó central de la Basílica de Sant Pere.

Cal destacar que el Papa Bergoglio va dirigir unes paraules de gran afecte en el telegrama de condol que va enviar la setmana passada a la germana de Tauran. En efecte, Francesc el va recordar com "home de fe profunda", apreciat sobretot per les seves "relacions de confiança i estima" que va saber establir amb "el món musulmà".

Recordem així mateix que el purpurat serà enterrat a Roma, a la Basílica de Sant Apolinario a les Termes Neronianes-Alexandrines, de la qual era titular.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 18

CENTENARI DE L’ORGUE DE LA PARRÒQUIA DE SANT ANDREU DE LLAVANERES. CONCERT AMB EL TÍTOL “CENTENARI D’ORGUE I TROMPETA”. A càrrec d’: Esther Ciudad (orgue) i Alfonso González (trompeta). Lloc: Parròquia de Sant Andreu de Llavaneres. Hora: 21.30 h

Dissabte, 21

VISITA AMB EL TEMA “POBLET, PANTEÓ REIAL”. Lloc: Monestir de Santa Maria de Poblet. Hora: 11.30 h

 Dilluns, 23

CURS INTENSIU D’ICONOGRAFIA BIZANTINA. Dies: del 23 al 29. A càrrec de: Neculai Saftiu. Lloc: l’Albà (a prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391; a/e: nicu.i.saftiu@gmail.com
Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.