• Costa Rica: Després de 10 dies de vaga i violència, la primera reunió entre el govern i els sindicats
  • El Suprem espanyol estableix que un tocament no consentit és abús sexual
  • El papa Francesc demana preservar el tresor de la llibertat
  • 980è aniversari de la dedicació de la catedral de Girona
  • Reunió dels Bisbes i el Consell Assessor de Rectors a la CEE
  • La meitat dels 1.300 milions de pobres al món són infants
  • La Sagrada Família mostra l’interior de la torre de Jesucrist a les seves Portes Obertes
  • Els bisbes catalans parlen dels 800 anys de l'Orde de la Mercè
  • Nomenament de tres canonges del Capítol de la Catedral de Tarragona
  • "Un cristià sempre ha de ser conscient que és pecador"

Papa Francesc: "Jean-Louis Tauran era un home de fe profunda"

El purpurat francès, president del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós i camarlenc de la Santa Romana Església, va morir el 5 de juliol passat als Estats Units.

Vatican News, 11 juliol 18

Demà, a les 10.45 a l'Altar de la Càtedra de la Basílica Vaticana tindran lloc les exèquies del Cardenal Jean-Louis Tauran, Camarlenc de la Santa Romana Església i President del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós.

També el Sant Pare s'unirà a la solemne cerimònia, qui al final de les exèquies presidirà el ritu de l'última commendatio i de la Valedictio. La litúrgia fúnebre serà celebrada pel Cardenal Angelo Sodano, degà del Col·legi Cardinalici, al costat dels altres purpurats, arquebisbes i bisbes presents a Roma.

El purpurat francès, recordem, va morir el dijous 5 de juliol passat a Estats Units a on havia viatjat per tractar-se per la morbositat de Parkinson que patia des de feia molt de temps. Tenia 75 anys i durant més d'una dècada va guiar el Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós.

Entre les imatges més conegudes es destaca la de l'anunci de l'elecció del papa Francesc des del balcó central de la Basílica de Sant Pere.

Cal destacar que el Papa Bergoglio va dirigir unes paraules de gran afecte en el telegrama de condol que va enviar la setmana passada a la germana de Tauran. En efecte, Francesc el va recordar com "home de fe profunda", apreciat sobretot per les seves "relacions de confiança i estima" que va saber establir amb "el món musulmà".

Recordem així mateix que el purpurat serà enterrat a Roma, a la Basílica de Sant Apolinario a les Termes Neronianes-Alexandrines, de la qual era titular.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 21 DE SETEMBRE

CONCERT INAUGURAL DEL NOU ORGUE DE LA MERCÈ. A càrrec de: Thomas Ospital, organista cotitular de Saint Eustache (París) i organista resident de la Maison de Radio France. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 20 h 

DILLUNS, 24 DE SETEMBRE

MISSA SOLEMNE EN LA FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA MERCÈ, PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA, ARQUEBISBE DE BARCELONA. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 10.30 h

DIMECRES, 26 DE SETEMBRE

INAUGURACIÓ OFICIAL DEL CURS 2018-2019 DE L’ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ (FACULTAT DE TEOLOGIA DE CATALUNYA, FACULTAT DE FILOSOFIA DE CATALUNYA, FACULTAT ANTONI GAUDÍ, INSTITUT SUPERIOR DE LITÚRGIA DE BARCELONA I INSTITUT DE TEOLOGIA FONAMENTAL). Lliçó inaugural sobre “Escletxes en el jo impermeable a Déu. La proposta cristiana en un món secular”, a càrrec del Dr. Xavier Morlans. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella. Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 11.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.