Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

Papa Francesc: "Jean-Louis Tauran era un home de fe profunda"

El purpurat francès, president del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós i camarlenc de la Santa Romana Església, va morir el 5 de juliol passat als Estats Units.

Vatican News, 11 juliol 18

Demà, a les 10.45 a l'Altar de la Càtedra de la Basílica Vaticana tindran lloc les exèquies del Cardenal Jean-Louis Tauran, Camarlenc de la Santa Romana Església i President del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós.

També el Sant Pare s'unirà a la solemne cerimònia, qui al final de les exèquies presidirà el ritu de l'última commendatio i de la Valedictio. La litúrgia fúnebre serà celebrada pel Cardenal Angelo Sodano, degà del Col·legi Cardinalici, al costat dels altres purpurats, arquebisbes i bisbes presents a Roma.

El purpurat francès, recordem, va morir el dijous 5 de juliol passat a Estats Units a on havia viatjat per tractar-se per la morbositat de Parkinson que patia des de feia molt de temps. Tenia 75 anys i durant més d'una dècada va guiar el Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós.

Entre les imatges més conegudes es destaca la de l'anunci de l'elecció del papa Francesc des del balcó central de la Basílica de Sant Pere.

Cal destacar que el Papa Bergoglio va dirigir unes paraules de gran afecte en el telegrama de condol que va enviar la setmana passada a la germana de Tauran. En efecte, Francesc el va recordar com "home de fe profunda", apreciat sobretot per les seves "relacions de confiança i estima" que va saber establir amb "el món musulmà".

Recordem així mateix que el purpurat serà enterrat a Roma, a la Basílica de Sant Apolinario a les Termes Neronianes-Alexandrines, de la qual era titular.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.