• Trobada diocesana d'acció de gràcies al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • “La Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià homenatgen al cardenal Vidal i Barraquer”
  • Jornada "Diversitat religiosa per la convivència i la pau"
  • Les entitats socials d'Església fan una crida a descobrir el valor d'estar al costat de persones més vulnerables
  • El Papa prefereix una Església que creix en silenci abans que una Església de l'espectacle
  • Andreu Muñoz: “Moltes qüestions de l’arqueologia i de la història de l’Església són desconegudes per la societat
  • Deu anys d’un Gran Recapte cada cop més sostenible
  • El Homrani afirma que tenen preparades més de 800 places per als MENA en centres de segona oportunitat
  • Més de 600 desapareguts i 66 morts pels incendis de Califòrnia
  • Els bisbes catalans parlen de la II Jornada Mundial dels Pobres

Boko Haram a Nigèria

Nigèria ha arraconat a Boko Haram, segons explica l’últim reportatge de Rome Reports d’aquesta setmana. Aquesta amenaça està lluny de desaparèixer en un país; que porta des de 2009 patint els atacs indiscriminats del grup terrorista, més que els que ocupen els grans titulars.

Arquebisbat de Barcelona, 14 juny 18

“No ha acabat l’amenaça. Per desgràcia, a més, tenen suports i no sembla que ningú vulgui tocar-los per posar fi a això” ha explicat JudeMarie Ezeigbo un sacerdot nigerià. “Però, enmig d’aquesta crisi, tenim l’esperança que, al final del dia, hi haurà una sortida. Com a cristians la veritat és que la fe és la roca en la qual recolzem la nostra supervivència” ha assegurat.

Boko Haram

L’acció dels jihadistes ha produït un milió set-cents mil desplaçats interns i refugiats que malviuen en camps com aquest; en països com Txad, Níger i Camerun que també han sofert atacs dels radicals.

Els cristians estan en el punt de mira d’aquest grup. En 2014 van segrestar a 270 estudiants de l’escola de Chibok. A l’inici de l’any van repetir segrest a una altra escola. Es van portar a 113 a les quals després van alliberar  excepte a una, l’única nena cristiana. El pare JudeMarie és sacerdot nigerià i estudia a Roma des de fa 3 anys. Diu que malgrat les amenaces, els cristians resisteixen.

Nigèria

Nigèria és un país amb ingents recursos naturals com el petroli. No obstant això, també és un dels països més corruptes i amb més desigualtat social del món. El pare JudeMarie lamenta que aquesta combinació de pobresa i corrupció sigui el brou de cultiu per a aquest tipus de terroristes.

“Nigèria és un país ric i beneït. El fet que estiguem sofrint el que estem sofrint significa que hem posat a Déu a un costat i hem decidit seguir endavant”. Explicava el sacerdot. “Tenim prou per a les nostres necessitats però mai prou per a la nostra avarícia, perquè l’avarícia està a l’ordre del dia”.

Moltes víctimes al seu pas

Més de 20.000 persones han estat assassinades a les mans de Boko Haram que no solament sotmet a les seves víctimes a terribles tortures físiques sinó també a terror psicològic.“El 25 de febrer de 2014, quatre grups de Boko Haram van envair un centre religiós i a tots els homes que van trobar els van massacrar. A les dones les hi van portar als seus camps. Una religiosa que va aconseguir escapar ens va explicar aquesta història. Abans d’acatar, Boko Haram envia missatges i cartes, senyals que anuncien que van a perpetrar un atemptat”.

El cristianisme

El pare JudeMarie assegura que el martiri forma part de l’essència del cristianisme però, al mateix temps, demana ajuda internacional per acabar amb la violència que assota el seu país. En aquest panorama els cristians usen l’única arma que coneixen.

“Hem de resar per perseverar, poder aguantar i no perdre la fe. I hem també de resar per la conversió dels terroristes perquè, com Crist va dir en la creu, “perdona’ls Senyor perquè no saben el que fan”. No coneixen la llum de Crist”. El sacerdot explica que bona part de la missió de l’Església a Nigèria serà ajudar a les noves generacions a creure que un altre país és possible.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 16 DE NOVEMBRE

XI JORNADES INTERDIOCESANES DE FORMACIÓ PER A CATEQUISTES AMB EL TEMA “TINDRÀS UN TRESOR. EL DESVETLLAMENT DE LA FE EN LA CATEQUESI”. Organitza: Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears. Dies: del 16 al 18. Lloc: Figueres. Hora: 17 h. Més informació: tel. 933 021 041

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE

CONCERT. S’interpretarà, entre d’altres obres, la peça «El prevere i el cardenal» amb text i música de Josep-Enric Peris (poema simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i el cardenal Vidal i Barraquer). Organitzen: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. A càrrec del: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral a Cambrils. Lloc: Església parroquial de Sant Pere Apòstol, Cambrils. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE

EUCARISTIA PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA AMB MOTIU DE LA II JORNADA MUNDIAL DELS POBRES. En aquesta trobada tindrà lloc la benedicció i enviament de tots els voluntaris que treballin en el món de la caritat i de la pastoral social. Lloc: Catedral de Barcelona Hora: 19 h

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE

I Simposi d'Educació Catòlica. Organitzat per la Federació de Cristians de Catalunya i la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. Hi participaran Mons. Jaume Pujol, Mons. Antoni Vadell, Antoni Comas, Daniel Arasa, P. Enric Puig, Gna. María Jesús Torrente, M. Núria Miró, Josep Manuel Prats, Josep Maria Romagosa, Francesc Ortiz, Juan José Guardia, Juan Carlos Corbera, Alfonso Aguiló i Ignasi Díaz. Tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona. De 9.30 h a 20 h. Preu: 25 euros (Més informació a l'enllaç que hi ha a dintre l'apartat de l'agenda).Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.