• Trobada diocesana d'acció de gràcies al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • “La Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià homenatgen al cardenal Vidal i Barraquer”
  • Jornada "Diversitat religiosa per la convivència i la pau"
  • Les entitats socials d'Església fan una crida a descobrir el valor d'estar al costat de persones més vulnerables
  • El Papa prefereix una Església que creix en silenci abans que una Església de l'espectacle
  • Andreu Muñoz: “Moltes qüestions de l’arqueologia i de la història de l’Església són desconegudes per la societat
  • Deu anys d’un Gran Recapte cada cop més sostenible
  • El Homrani afirma que tenen preparades més de 800 places per als MENA en centres de segona oportunitat
  • Més de 600 desapareguts i 66 morts pels incendis de Califòrnia
  • Els bisbes catalans parlen de la II Jornada Mundial dels Pobres

El Papa: ocasió de trobada entre cultures i religions

«Aquest dijous 14 de juny s'obriran els Campionats Mundials de Futbol a Rússia. Desitjo enviar la meva salutació cordial als jugadors i als organitzadors, com també als que seguiran a través dels mitjans de comunicació social, aquest esdeveniment que supera tota frontera »: així el papa Francesc ha recordat a l'Audiència General el Mundial de Futbol 2018 que inicia aquest dijous amb el partit inaugural a Moscou, entre Rússia i Aràbia Saudita.

Vatican News, 13 juny 18

L'esport com a ocasió de trobada entre pobles i cultures diferents

El papa Francesc ha demostrat més vegades la seva afecció a l'esport com a via de trobada, diàleg i fraternitat, i així no podia deixar passar aquesta oportunitat per fer sentir la seva veu sobre les bondats de l'esport i del treball en equip, per afavorir la pau i la solidaritat.

A propòsit ens ve al cap l'ocasió de la inauguració dels Jocs Olímpics el 2016, quan en un emotiu vídeo publicat per la seva Xarxa Mundial de Pregària, el Papa afirmava que «amb l'esport és possible construir la cultura de la trobada, entre tots, per un món en pau».

Sense anar més lluny, amb motiu de la publicació del document "Donar el millor d'un mateix", sobre la perspectiva cristiana de l'esport i la persona humana, elaborat pel Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, a inicis de juny, el papa Francesc va escriure un missatge al Prefecte d'aquest Dicasteri, el Card. Kevin Farrel, ressaltant l'esport com «lloc de trobada on persones de tot nivell i condició social s'uneixen per aconseguir un objectiu comú».

En una cultura dominada per l'individualisme i el rebuig de les generacions més joves i dels més grans - escrivia el Papa - l'esport és un àmbit privilegiat entorn del qual les persones es troben sense distinció de raça, sexe, religió o ideologia i on podem experimentar l'alegria de competir per aconseguir una meta junts, formant part d'un equip en què l'èxit o la derrota es comparteix i se supera.

L'esport tendeix ponts que contribueixen a perspectives de pau entre els pobles

Mentre que, també aquest any, abans de l'obertura dels Jocs Paralímpics a Pyeongchang a Corea del Sud, durant l'audiència general del 7 de març, tenint en ment el conflicte a la Península Coreana, el Sant Pare ressaltava com les Olimpíades que havien estat allotjades a la mateixa capital poc temps abans, havien demostrat la capacitat de l'esport de "tendir ponts entre països en conflicte i donar una vàlida contribució a perspectives de pau entre els pobles".

Per això en les vigílies de l'inici del Mundial 2018 en el qual 32 països seguiran aquest esdeveniment, el Papa ha desitjat que «pugui aquesta manifestació esportiva important tornar-se ocasió de trobada, de diàleg i de fraternitat entre cultures i religions diferents, afavorint la solidaritat i la pau entre les nacions».


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 16 DE NOVEMBRE

XI JORNADES INTERDIOCESANES DE FORMACIÓ PER A CATEQUISTES AMB EL TEMA “TINDRÀS UN TRESOR. EL DESVETLLAMENT DE LA FE EN LA CATEQUESI”. Organitza: Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears. Dies: del 16 al 18. Lloc: Figueres. Hora: 17 h. Més informació: tel. 933 021 041

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE

CONCERT. S’interpretarà, entre d’altres obres, la peça «El prevere i el cardenal» amb text i música de Josep-Enric Peris (poema simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i el cardenal Vidal i Barraquer). Organitzen: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. A càrrec del: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral a Cambrils. Lloc: Església parroquial de Sant Pere Apòstol, Cambrils. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE

EUCARISTIA PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA AMB MOTIU DE LA II JORNADA MUNDIAL DELS POBRES. En aquesta trobada tindrà lloc la benedicció i enviament de tots els voluntaris que treballin en el món de la caritat i de la pastoral social. Lloc: Catedral de Barcelona Hora: 19 h

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE

I Simposi d'Educació Catòlica. Organitzat per la Federació de Cristians de Catalunya i la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. Hi participaran Mons. Jaume Pujol, Mons. Antoni Vadell, Antoni Comas, Daniel Arasa, P. Enric Puig, Gna. María Jesús Torrente, M. Núria Miró, Josep Manuel Prats, Josep Maria Romagosa, Francesc Ortiz, Juan José Guardia, Juan Carlos Corbera, Alfonso Aguiló i Ignasi Díaz. Tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona. De 9.30 h a 20 h. Preu: 25 euros (Més informació a l'enllaç que hi ha a dintre l'apartat de l'agenda).Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.