• Trobada diocesana d'acció de gràcies al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • “La Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià homenatgen al cardenal Vidal i Barraquer”
  • Jornada "Diversitat religiosa per la convivència i la pau"
  • Les entitats socials d'Església fan una crida a descobrir el valor d'estar al costat de persones més vulnerables
  • El Papa prefereix una Església que creix en silenci abans que una Església de l'espectacle
  • Andreu Muñoz: “Moltes qüestions de l’arqueologia i de la història de l’Església són desconegudes per la societat
  • Deu anys d’un Gran Recapte cada cop més sostenible
  • El Homrani afirma que tenen preparades més de 800 places per als MENA en centres de segona oportunitat
  • Més de 600 desapareguts i 66 morts pels incendis de Califòrnia
  • Els bisbes catalans parlen de la II Jornada Mundial dels Pobres

Catequesi del Papa: La vida veritable la dona només Jesús, busca l'original i no la còpia

Aquest dimecres 13 de juny, el papa Francesc ha iniciat un nou cicle de catequesi, sobre el tema dels manaments, per veure cada un d'ells com "la porta que el Pare del cel ha obert per conduir-nos a la vida veritable".

Vatican News, 13 juny 18

Per assolir la vida eterna cal viure una existència noble

Reflexionant sobre com aconseguir aquesta vida plena, el Pontífex ha posat el seu pensament en els joves, que tracten de "viure" i en canvi es destrueixen anant darrere de coses efímeres:

Per realitzar la introducció, i com ell mateix va dir, va prendre com a punt de partida el passatge de l'Evangeli escoltat a la plaça de Sant Pere, Marc capítol 10, versets del 17 al 21, en què un home pregunta al Mestre com fer per heretar la Vida Eterna. Una pregunta en què - ha assenyalat el Papa- es troba el desafiament de tota existència, és a dir, el desig d'una vida plena i infinita.

"Hem començat avui una nova sèrie de catequesi dedicada als manaments. Ens serveix d'introducció al diàleg de Jesús amb aquell home que es va acostar a preguntar-li el que havia de fer per posseir la vida eterna. En la seva pregunta bategava el desig d'una vida plena, autèntica. Jesús li respon indicant-li el camí del compliment dels manaments".

"Voldria dir - ha expressat el Papa- especialment als joves: el nostre pitjor enemic no són els problemes concrets, per molt seriosos i dramàtics que siguin. El perill més gran de la vida és un mal esperit d'adaptació que no és mansuetud o humilitat, sinó mediocritat, pusil·lanimitat".

D'això que - després de citar al Beat Pier Giorgio Frassati que afirmava la necessitat de "viure", i no d ' "anar tirant" - el Sant Pare demanés per ells el do de la "sana inquietud", la capacitat de "no acontentar-se d'una vida sense bellesa ", perquè, es va preguntar Francesc," si els joves no seran famolencs de vida autèntica, ¿on anirà la humanitat? ".

Cal acceptar la veritat dels nostres límits

El Sant Pare ha manifestat successivament que de la pregunta de l'home de l'Evangeli a Crist, - que també està dins de cada un de nosaltres, i Jesús respon citant el decàleg dels manaments - s'evidencia precisament, que aquest home no té la vida plena :

"Però ell, tot i que compleix els manaments des de petit, sent que li segueix faltant alguna cosa. Així, mitjançant un procés pedagògic, Jesús porta aquesta persona a reconèixer els seus propis límits perquè confiï en ell, el Fill de Déu, l'únic que pot donar una vida plena. L'home havia de convèncer-se que ja no pot viure de si mateix, de les seves pròpies obres, dels seus propis béns; cal que ho deixi tot per seguir el Senyor, perquè Ell és la vida plena, l'amor veritable i la riquesa autèntica".

El desafiament és trobar "l'original", no la "còpia"

"Qui pot triar entre un original i la còpia, tria la còpia?". Aquesta pregunta el Pontífex ha proposat als presents per remarcar que la vida plena, l'amor veritable, pot donar-lo només Jesús:

"Jesús no ofereix substituts, ¡sinó la vida real, l'amor veritable, la veritable riquesa! Com poden els joves seguir-nos en la fe si no ens veuen triar l'original, si ens veuen addictes a les mitges mesures? Es necessita l'exemple d'algú que em convida a un "més enllà", a alguna cosa "més.

El Papa ha conclòs afirmant que "el camí, del que falta passa pel que hi ha", és a dir, que "hem d'escodrinyar l'ordinari per obrir-nos a l'extraordinari", i ha avançat que "en aquestes catequesis intentarem veure cada un dels manaments com aquesta porta que el Pare del cel ha obert per conduir-nos a la vida veritable, deixant que Jesús ens prengui de la mà i ens ajudi a travessar-la".

«Que Maria ens doni la gràcia de reviure els deu manaments com a camí d'amor».

Després saludar els fidels de diferents nacionalitats ha dirigit, com de costum, el seu pensament als joves, la gent gran, els malalts i els nuvis. Recordant la memòria de Sant Antoni de Pàdua, ha pregat perquè el Sant Doctor de l'Església i Patró dels pobres els ensenyi la bellesa de l'amor sincer i gratuït: "només estimant com Ell ha estimat, cap del voltant de vostès se sentirà marginat i, al mateix temps, vostès seran cada vegada més forts en les proves de la vida ", els ha dit.

Als fidels de llengua espanyola ha convidat a demanar "a la Mare de Déu que obtingui per nosaltres la gràcia de tornar a descobrir i reviure els deu manaments com un camí d'amor que ens portarà a la vida veritable, que és Crist" i els ha impartit la seva benedicció.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 16 DE NOVEMBRE

XI JORNADES INTERDIOCESANES DE FORMACIÓ PER A CATEQUISTES AMB EL TEMA “TINDRÀS UN TRESOR. EL DESVETLLAMENT DE LA FE EN LA CATEQUESI”. Organitza: Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears. Dies: del 16 al 18. Lloc: Figueres. Hora: 17 h. Més informació: tel. 933 021 041

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE

CONCERT. S’interpretarà, entre d’altres obres, la peça «El prevere i el cardenal» amb text i música de Josep-Enric Peris (poema simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i el cardenal Vidal i Barraquer). Organitzen: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. A càrrec del: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral a Cambrils. Lloc: Església parroquial de Sant Pere Apòstol, Cambrils. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE

EUCARISTIA PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA AMB MOTIU DE LA II JORNADA MUNDIAL DELS POBRES. En aquesta trobada tindrà lloc la benedicció i enviament de tots els voluntaris que treballin en el món de la caritat i de la pastoral social. Lloc: Catedral de Barcelona Hora: 19 h

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE

I Simposi d'Educació Catòlica. Organitzat per la Federació de Cristians de Catalunya i la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. Hi participaran Mons. Jaume Pujol, Mons. Antoni Vadell, Antoni Comas, Daniel Arasa, P. Enric Puig, Gna. María Jesús Torrente, M. Núria Miró, Josep Manuel Prats, Josep Maria Romagosa, Francesc Ortiz, Juan José Guardia, Juan Carlos Corbera, Alfonso Aguiló i Ignasi Díaz. Tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona. De 9.30 h a 20 h. Preu: 25 euros (Més informació a l'enllaç que hi ha a dintre l'apartat de l'agenda).Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.