• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

Catequesi del Papa: La vida veritable la dona només Jesús, busca l'original i no la còpia

Aquest dimecres 13 de juny, el papa Francesc ha iniciat un nou cicle de catequesi, sobre el tema dels manaments, per veure cada un d'ells com "la porta que el Pare del cel ha obert per conduir-nos a la vida veritable".

Vatican News, 13 juny 18

Per assolir la vida eterna cal viure una existència noble

Reflexionant sobre com aconseguir aquesta vida plena, el Pontífex ha posat el seu pensament en els joves, que tracten de "viure" i en canvi es destrueixen anant darrere de coses efímeres:

Per realitzar la introducció, i com ell mateix va dir, va prendre com a punt de partida el passatge de l'Evangeli escoltat a la plaça de Sant Pere, Marc capítol 10, versets del 17 al 21, en què un home pregunta al Mestre com fer per heretar la Vida Eterna. Una pregunta en què - ha assenyalat el Papa- es troba el desafiament de tota existència, és a dir, el desig d'una vida plena i infinita.

"Hem començat avui una nova sèrie de catequesi dedicada als manaments. Ens serveix d'introducció al diàleg de Jesús amb aquell home que es va acostar a preguntar-li el que havia de fer per posseir la vida eterna. En la seva pregunta bategava el desig d'una vida plena, autèntica. Jesús li respon indicant-li el camí del compliment dels manaments".

"Voldria dir - ha expressat el Papa- especialment als joves: el nostre pitjor enemic no són els problemes concrets, per molt seriosos i dramàtics que siguin. El perill més gran de la vida és un mal esperit d'adaptació que no és mansuetud o humilitat, sinó mediocritat, pusil·lanimitat".

D'això que - després de citar al Beat Pier Giorgio Frassati que afirmava la necessitat de "viure", i no d ' "anar tirant" - el Sant Pare demanés per ells el do de la "sana inquietud", la capacitat de "no acontentar-se d'una vida sense bellesa ", perquè, es va preguntar Francesc," si els joves no seran famolencs de vida autèntica, ¿on anirà la humanitat? ".

Cal acceptar la veritat dels nostres límits

El Sant Pare ha manifestat successivament que de la pregunta de l'home de l'Evangeli a Crist, - que també està dins de cada un de nosaltres, i Jesús respon citant el decàleg dels manaments - s'evidencia precisament, que aquest home no té la vida plena :

"Però ell, tot i que compleix els manaments des de petit, sent que li segueix faltant alguna cosa. Així, mitjançant un procés pedagògic, Jesús porta aquesta persona a reconèixer els seus propis límits perquè confiï en ell, el Fill de Déu, l'únic que pot donar una vida plena. L'home havia de convèncer-se que ja no pot viure de si mateix, de les seves pròpies obres, dels seus propis béns; cal que ho deixi tot per seguir el Senyor, perquè Ell és la vida plena, l'amor veritable i la riquesa autèntica".

El desafiament és trobar "l'original", no la "còpia"

"Qui pot triar entre un original i la còpia, tria la còpia?". Aquesta pregunta el Pontífex ha proposat als presents per remarcar que la vida plena, l'amor veritable, pot donar-lo només Jesús:

"Jesús no ofereix substituts, ¡sinó la vida real, l'amor veritable, la veritable riquesa! Com poden els joves seguir-nos en la fe si no ens veuen triar l'original, si ens veuen addictes a les mitges mesures? Es necessita l'exemple d'algú que em convida a un "més enllà", a alguna cosa "més.

El Papa ha conclòs afirmant que "el camí, del que falta passa pel que hi ha", és a dir, que "hem d'escodrinyar l'ordinari per obrir-nos a l'extraordinari", i ha avançat que "en aquestes catequesis intentarem veure cada un dels manaments com aquesta porta que el Pare del cel ha obert per conduir-nos a la vida veritable, deixant que Jesús ens prengui de la mà i ens ajudi a travessar-la".

«Que Maria ens doni la gràcia de reviure els deu manaments com a camí d'amor».

Després saludar els fidels de diferents nacionalitats ha dirigit, com de costum, el seu pensament als joves, la gent gran, els malalts i els nuvis. Recordant la memòria de Sant Antoni de Pàdua, ha pregat perquè el Sant Doctor de l'Església i Patró dels pobres els ensenyi la bellesa de l'amor sincer i gratuït: "només estimant com Ell ha estimat, cap del voltant de vostès se sentirà marginat i, al mateix temps, vostès seran cada vegada més forts en les proves de la vida ", els ha dit.

Als fidels de llengua espanyola ha convidat a demanar "a la Mare de Déu que obtingui per nosaltres la gràcia de tornar a descobrir i reviure els deu manaments com un camí d'amor que ens portarà a la vida veritable, que és Crist" i els ha impartit la seva benedicció.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.