• Trobada diocesana d'acció de gràcies al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • “La Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià homenatgen al cardenal Vidal i Barraquer”
  • Jornada "Diversitat religiosa per la convivència i la pau"
  • Les entitats socials d'Església fan una crida a descobrir el valor d'estar al costat de persones més vulnerables
  • El Papa prefereix una Església que creix en silenci abans que una Església de l'espectacle
  • Andreu Muñoz: “Moltes qüestions de l’arqueologia i de la història de l’Església són desconegudes per la societat
  • Deu anys d’un Gran Recapte cada cop més sostenible
  • El Homrani afirma que tenen preparades més de 800 places per als MENA en centres de segona oportunitat
  • Més de 600 desapareguts i 66 morts pels incendis de Califòrnia
  • Els bisbes catalans parlen de la II Jornada Mundial dels Pobres

Dia Mundial contra el treball infantil: "Una plaga que ha d'erradicar-se", demana el Papa

"Els infants han de poder jugar, estudiar i créixer en un ambient serè. Ai de qui sufoca en ells l'impuls alegre de l'esperança!", diu el tweet del papa Francesc d'aquest, 12 de juny, data en la qual s'ha celebrat el Dia Mundial contra el Treball Infantil. Des que el papa Francesc està a la cadira de Pere ha denunciat aquest fenomen repetides vegades, referint-se a ell com una "autèntica plaga".

AICA, 13 juny 18

Segons 'l'Estimació mundial sobre el treball infantil: Resultats i tendències, 2012-2016' (setembre de 2017) a tot el món, 218 milions d'infants entre 5 i 17 anys estan ocupats en la producció econòmica. Sent, 152 milions d'ells víctimes del treball infantil -gairebé la meitat, a més amb un treball perillós-. D'aquests, 88 milions són homes i 64 milions són nenes.

En termes absoluts, gairebé la meitat del treball infantil (72 milions) es concentra a l'Àfrica; 62 milions a l'Àsia i el Pacífic; 10,7 milions a Amèrica; 1,1 milions als Estats Àrabs; i 5,5 milions a Europa i Àsia Central, segons el mateix informe. Per sectors, el treball infantil es concentra en primer lloc en l'agricultura (71%), el 17% treballa en el sector de serveis i el 12% al sector industrial, en particular la mineria.

Des de la primera Jornada Mundial contra el Treball Infantil celebrada durant el pontificat de Francesc, el Papa no va deixar d'enviar missatges per conscienciar sobre aquest flagell. Tal és així, que ja a la Jornada Mundial de 2013 Francesc va cridar a lluitar contra "l'explotació dels nens en tasques domèstiques", assegurant que es tracta "d'un menyspreable fenomen en constant augment, especialment en els països pobres".

El Sant Pare va afirmar que es tracta d'una altra de les manifestacions de "l'esclavitud moderna", com la va denominar durant l'Àngelus del 12 de juny de 2016, "que priva milions d'infants d'alguns drets fonamentals i els exposa a greus perills", doncs, "molts nens al món no tenen la llibertat de jugar, d'anar a l'escola i acaben sent explotats com a mà d'obra" va dir en el seu Àngelus del 7 de juny de 2015, desitjant novament "el compromís atent i constant" de la comunitat internacional "per a la promoció del reconeixement actiu dels drets de la infància".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 16 DE NOVEMBRE

XI JORNADES INTERDIOCESANES DE FORMACIÓ PER A CATEQUISTES AMB EL TEMA “TINDRÀS UN TRESOR. EL DESVETLLAMENT DE LA FE EN LA CATEQUESI”. Organitza: Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears. Dies: del 16 al 18. Lloc: Figueres. Hora: 17 h. Més informació: tel. 933 021 041

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE

CONCERT. S’interpretarà, entre d’altres obres, la peça «El prevere i el cardenal» amb text i música de Josep-Enric Peris (poema simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i el cardenal Vidal i Barraquer). Organitzen: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. A càrrec del: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral a Cambrils. Lloc: Església parroquial de Sant Pere Apòstol, Cambrils. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE

EUCARISTIA PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA AMB MOTIU DE LA II JORNADA MUNDIAL DELS POBRES. En aquesta trobada tindrà lloc la benedicció i enviament de tots els voluntaris que treballin en el món de la caritat i de la pastoral social. Lloc: Catedral de Barcelona Hora: 19 h

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE

I Simposi d'Educació Catòlica. Organitzat per la Federació de Cristians de Catalunya i la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. Hi participaran Mons. Jaume Pujol, Mons. Antoni Vadell, Antoni Comas, Daniel Arasa, P. Enric Puig, Gna. María Jesús Torrente, M. Núria Miró, Josep Manuel Prats, Josep Maria Romagosa, Francesc Ortiz, Juan José Guardia, Juan Carlos Corbera, Alfonso Aguiló i Ignasi Díaz. Tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona. De 9.30 h a 20 h. Preu: 25 euros (Més informació a l'enllaç que hi ha a dintre l'apartat de l'agenda).Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.