• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

Dia Mundial contra el treball infantil: "Una plaga que ha d'erradicar-se", demana el Papa

"Els infants han de poder jugar, estudiar i créixer en un ambient serè. Ai de qui sufoca en ells l'impuls alegre de l'esperança!", diu el tweet del papa Francesc d'aquest, 12 de juny, data en la qual s'ha celebrat el Dia Mundial contra el Treball Infantil. Des que el papa Francesc està a la cadira de Pere ha denunciat aquest fenomen repetides vegades, referint-se a ell com una "autèntica plaga".

AICA, 13 juny 18

Segons 'l'Estimació mundial sobre el treball infantil: Resultats i tendències, 2012-2016' (setembre de 2017) a tot el món, 218 milions d'infants entre 5 i 17 anys estan ocupats en la producció econòmica. Sent, 152 milions d'ells víctimes del treball infantil -gairebé la meitat, a més amb un treball perillós-. D'aquests, 88 milions són homes i 64 milions són nenes.

En termes absoluts, gairebé la meitat del treball infantil (72 milions) es concentra a l'Àfrica; 62 milions a l'Àsia i el Pacífic; 10,7 milions a Amèrica; 1,1 milions als Estats Àrabs; i 5,5 milions a Europa i Àsia Central, segons el mateix informe. Per sectors, el treball infantil es concentra en primer lloc en l'agricultura (71%), el 17% treballa en el sector de serveis i el 12% al sector industrial, en particular la mineria.

Des de la primera Jornada Mundial contra el Treball Infantil celebrada durant el pontificat de Francesc, el Papa no va deixar d'enviar missatges per conscienciar sobre aquest flagell. Tal és així, que ja a la Jornada Mundial de 2013 Francesc va cridar a lluitar contra "l'explotació dels nens en tasques domèstiques", assegurant que es tracta "d'un menyspreable fenomen en constant augment, especialment en els països pobres".

El Sant Pare va afirmar que es tracta d'una altra de les manifestacions de "l'esclavitud moderna", com la va denominar durant l'Àngelus del 12 de juny de 2016, "que priva milions d'infants d'alguns drets fonamentals i els exposa a greus perills", doncs, "molts nens al món no tenen la llibertat de jugar, d'anar a l'escola i acaben sent explotats com a mà d'obra" va dir en el seu Àngelus del 7 de juny de 2015, desitjant novament "el compromís atent i constant" de la comunitat internacional "per a la promoció del reconeixement actiu dels drets de la infància".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.