Dimarts, 21 d'Agost de 2018
  • Coneguem quina és la tasca del sacerdot Miquel Pedrós
  • L'ONU rep 70 noves denúncies d'explotació i abús sexual en tres mesos
  • Jornades de Cultura Humanista a Montserrat
  • El Papa accepta la renúncia de l'Arquebisbe australià condemnat per encobrir abusos
  • Hondures: Al Seminari Major existeix un ambient que segueix la moral i les normes de l'Església
  • El Papa als teòlegs: Remoure els murs de la divisió i construir ponts de fraternitat
  • Arrels Sant Ignasi necessita 1.000 litres d’oli aquest estiu
  • Càritas Catalunya i Mútua Intercomarcal signen un conveni de col·laboració
  • FLAMA US DESITJA UNES BONES VACANCES: MÉS INFORMACIÓ EL PROPER 3 DE SETEMBRE
  • Caritat del papa Francesc cap als refugiats iemenites a Corea

Papa Francesc: "L'educació cristiana és un dret dels infants"

El papa Francesc ha afirmat aquest dimecres 16 de maig que els escollits de Déu en el baptisme es vesteixen de compassió, bondat, humilitat, mansuetud i paciència durant la seva catequesi en l'audiència general celebrada a la plaça de Sant Pere.

Aleteia, 16 maig 18

En l'última catequesi sobre el baptisme, el Papa va parlar de la "vestidura blanca" i "l'espelma encesa", que simbolitzen "la dignitat del batejat i la seva vocació cristiana".

"Poseu-vos, doncs, el vestit que convé als escollits de Déu, els seus sants molt estimats. (...) Soporteu-vos i perdoneu-vos uns als altres si un té motiu de queixa contra un altre. Com el Senyor els va perdonar, al seu torn facin vostès el mateix "(Col 3: 12-25).

"Des dels primers segles, els recentment batejats es revesteixen d'una nova vestidura blanca, per expressar la seva condició, rebuda en el sagrament, de criatures transfigurades a la glòria divina".

El papa Francesc va convidar a viure una vida cristiana plena 'de la llum de Crist' buscant les coses de dalt; una santedat personal en la relació amb els altres, a la feina, a la llar, en la societat. Els batejats són "il·luminats". "Estem cridats a preservar aquesta vestidura 'sense taca fins a la vida eterna', recorrent el camí de la vida cristiana, cultivant les virtuts i, sobretot, vivint la caritat".

El bisbe de Roma es va referir a l'altre símbol del baptisme: l'espelma encesa "al ciri pasqual, que indica que la llum procedeix de Crist ressuscitat, de qui vam rebre el seu esplendor i la seva calor".

"La vocació cristiana ens impulsa a caminar a la llum de Crist i a perseverar en la fe. Els pares, com també els padrins i les padrines, tenen la responsabilitat d'alimentar aquesta flama baptismal perquè els més petits vagin creixent en la fe".

El Pontífex va insistir que l'educació cristiana és un dret dels nens. Doncs, "tendeix a guiar-los gradualment a conèixer el pla de Déu en Crist: així poden ratificar personalment la fe en què van ser batejats".

Successivament, el Papa va explicar que la "celebració del baptisme es conclou amb el Pare Nostre, que és l'oració dels fills de Déu. Els nens acabats batejats aprendran aquesta oració i el que significa anomenar Déu Pare dins de l'Església".

El papa Francesc va convidar a la santedat. "Deixa que la gràcia del teu Baptisme fructifiqui en un camí de santedat. Deixa que tot estigui obert a Déu i per això opta per ell, tria a Déu una vegada i una altra. No et desanimis, perquè tens la força de l'Esperit Sant perquè sigui possible, i la santedat, en el fons, és el fruit de l'Esperit Sant en la teva vida".

Finalment, va saludar els pelegrins presents a la plaça de Sant Pere i els va convidar a posar "els mitjans necessaris perquè la gràcia del baptisme creixi i fructifiqui en les seves vides".

A més, va convidar: "No es descoratgin davant les dificultats i busquin Déu una vegada i una altra, perquè l'Esperit Sant dóna la força necessària per assolir la santedat enmig de les circumstàncies que els toca viure cada dia".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 1 d'agost

VUIT DIES D’EXERCICIS ESPIRITUALS. Dies: de l’1 al 10. A càrrec de: Josep M. Rambla, jesuïta. Lloc: Cova de Sant Ignasi, Manresa. Més informació: tel. 938 720 422

Divendres, 3

REPRESENTACIÓ DEL RETAULE DE SANT ERMENGOL. Dies: del 3 al 7. Lloc: Catedral de Santa Maria, La Seu d’Urgell. Hora: 22.30 h

Diumenge, 5

Exercicis espirituals. Organitza: Caputxins de Catalunya. Dies: del 5 a l’11. A càrrec de: fra Josep Manuel Vallejo. Lloc: Sant Martí del Montnegre. Més informació: tel. 934 161 812.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.