• Bisbes d'Estats Units destinen 1'4 milions de dòlars per l'Església a l'Àfrica
  • Sor Lucía Caram rebrà la Creu de Sant Jordi 2018
  • Oberta la participació al Premi de Periodisme Solidari "Memorial Joan Gomis 2018"
  • Misses en anglès, una proposta d’estiu per a feligresos i turistes de parla anglesa
  • Bèrgam, el bressol de Sant Joan XXIII
  • Una religiosa Missionera de la Caritat confessa haver venut nadons a l'Índia
  • Sud-àfrica reinventa el llegat de Nelson Mandela
  • Perú: Església inicia campanya als Andes contra el fred i distribueix 1000 mantes
  • Papa: "Que l'esport afavoreixi la cultura de la trobada"
  • El Nunci apostòlic a Nicaragua demanar una "treva" per aturar la violència a aquest país

El Papa participa d'una trobada preparatòria per al Sínode de l'Amazònia

El papa Francesc va participar el 12 d'abril passat, al Vaticà, d'una reunió del consell encarregat de preparar el Sínode dels Bisbes per a l'Amazònia, previst per a l'any que ve a Roma.

AICA, 17 abril 18

El papa Francesc va assistir per sorpresa a la seu de la Secretaria General del Sínode i va parlar amb els membres del Consell Presinodal, entre ells monsenyor Oscar Vicente Ojea, bisbe de San Isidro i president de la Conferència Episcopal Argentina, i altres delegat.

"El Sínode de l'Amazones el vam començar al gener durant la meva visita a Puerto Maldonado, al Perú", va recordar el Papa durant la trobada.

El cardenal Lorenzo Baldisseri, secretari del Sínode, va definir l'Amazònia com "un jardí d'immenses riqueses i recursos naturals, la pàtria dels pobles indígenes, amb la seva pròpia història i rostre inconfusible, una terra que al mateix temps està amenaçada per l'ambició sense límits i la impaciència de dominar als poderosos".

Monsenyor Ojea és un dels 18 membres del consell presinodal juntament amb el cardenal Claudio Hummes OFM, arquebisbe emèrit de San Pablo (Brasil), president de la Xarxa Eclesial Panamazònica; el cardenal Peter Kodwo Appiah Turkson, prefecte del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral i el cardenal Carlos Aguiar Reptis, arquebisbe de Mèxic (Mèxic), entre d'altres.

L'Assemblea Especial del Sínode dels Bisbes per a la Regió Panamazònica se celebrarà a l'octubre del 2019 i tindrà per tema: "Amazònia: nous camins per a l'Església i per a una ecologia integral".

La primera trobada preparatori va tenir lloc a Puerto Maldonado, en el marc de la visita apostòlica al Perú, on el pontífex va destacar la importància del considerat "pulmó del planeta".

Al convocar-lo, el papa Francesc va destacar que els objectius del Sínode són "individuar nous camins per a l'evangelització d'aquesta porció del Poble de Déu, especialment dels indígenes, sovint oblidats i sense la perspectiva d'un passat tranquil, també a causa de la crisi de la selva amazònica, pulmó de capital importància per al nostre planeta".

"Que els nous sants intercedeixin perquè aquest esdeveniment eclesial, a més, en el respecte de la bellesa de la creació, tots els pobles de la Terra lloïn Déu, Senyor de l'Univers, i il·luminats per Ell recorrin camins de Justícia i Pau", va sostenir.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 18

CENTENARI DE L’ORGUE DE LA PARRÒQUIA DE SANT ANDREU DE LLAVANERES. CONCERT AMB EL TÍTOL “CENTENARI D’ORGUE I TROMPETA”. A càrrec d’: Esther Ciudad (orgue) i Alfonso González (trompeta). Lloc: Parròquia de Sant Andreu de Llavaneres. Hora: 21.30 h

Dissabte, 21

VISITA AMB EL TEMA “POBLET, PANTEÓ REIAL”. Lloc: Monestir de Santa Maria de Poblet. Hora: 11.30 h

 Dilluns, 23

CURS INTENSIU D’ICONOGRAFIA BIZANTINA. Dies: del 23 al 29. A càrrec de: Neculai Saftiu. Lloc: l’Albà (a prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391; a/e: nicu.i.saftiu@gmail.com
Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.