• Bisbes d'Estats Units destinen 1'4 milions de dòlars per l'Església a l'Àfrica
  • Sor Lucía Caram rebrà la Creu de Sant Jordi 2018
  • Oberta la participació al Premi de Periodisme Solidari "Memorial Joan Gomis 2018"
  • Misses en anglès, una proposta d’estiu per a feligresos i turistes de parla anglesa
  • Bèrgam, el bressol de Sant Joan XXIII
  • Una religiosa Missionera de la Caritat confessa haver venut nadons a l'Índia
  • Sud-àfrica reinventa el llegat de Nelson Mandela
  • Perú: Església inicia campanya als Andes contra el fred i distribueix 1000 mantes
  • Papa: "Que l'esport afavoreixi la cultura de la trobada"
  • El Nunci apostòlic a Nicaragua demanar una "treva" per aturar la violència a aquest país

La Pontifícia Comissió per a Amèrica Llatina proposa un sínode sobre la dona

"L'Església a Amèrica Llatina ha de reconèixer i apreciar el paper de les dones i posar fi a la pràctica d'utilitzar-les únicament com a treballadores submises a la parròquia". Aquesta és una de les conclusions de la reunió plenària de la Comissió Pontifícia per a Amèrica Llatina, que va tenir lloc del 6 al 9 d'abril al Vaticà. Al seu terme, els membres de la comissió van proposar la celebració d'un sínode de bisbes sobre "la dona en la vida i missió de l'Església".

AICA, 17 abril 18

"Encara hi ha clergues 'masclistes' que intenten utilitzar les dones com a serventes dins de la seva parròquia, gairebé com clientes submises de culte i treball manual per al que es necessita. Tot això ha d'acabar-se", recull el document final de la plenària, el tema ('La dona: pilar en la construcció de l'Església i la societat a Amèrica Llatina') va ser escollit pel mateix papa Francesc, segons ha fet públic L'Osservatore Romano.

A més dels 17 cardenals i set bisbes que formen la comissió, el Papa va demanar que es convidés a algunes dones llatinoamericanes destacades. En concret, van acudir 8 laiques i sis religioses.

El document final considera necessari donar solucions concretes als problemes femenins. Una altra de les conclusions més cridaneres és que demanen que les dones formin part "dels equips de formació, donant-los autoritat per ensenyar i acompanyar els seminaristes, així com l'oportunitat d'intervenir en el discerniment vocacional i el desenvolupament equilibrat dels candidats al ministeri sacerdotal ".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 18

CENTENARI DE L’ORGUE DE LA PARRÒQUIA DE SANT ANDREU DE LLAVANERES. CONCERT AMB EL TÍTOL “CENTENARI D’ORGUE I TROMPETA”. A càrrec d’: Esther Ciudad (orgue) i Alfonso González (trompeta). Lloc: Parròquia de Sant Andreu de Llavaneres. Hora: 21.30 h

Dissabte, 21

VISITA AMB EL TEMA “POBLET, PANTEÓ REIAL”. Lloc: Monestir de Santa Maria de Poblet. Hora: 11.30 h

 Dilluns, 23

CURS INTENSIU D’ICONOGRAFIA BIZANTINA. Dies: del 23 al 29. A càrrec de: Neculai Saftiu. Lloc: l’Albà (a prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391; a/e: nicu.i.saftiu@gmail.com
Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.