• Bisbes d'Estats Units destinen 1'4 milions de dòlars per l'Església a l'Àfrica
  • Sor Lucía Caram rebrà la Creu de Sant Jordi 2018
  • Oberta la participació al Premi de Periodisme Solidari "Memorial Joan Gomis 2018"
  • Misses en anglès, una proposta d’estiu per a feligresos i turistes de parla anglesa
  • Bèrgam, el bressol de Sant Joan XXIII
  • Una religiosa Missionera de la Caritat confessa haver venut nadons a l'Índia
  • Sud-àfrica reinventa el llegat de Nelson Mandela
  • Perú: Església inicia campanya als Andes contra el fred i distribueix 1000 mantes
  • Papa: "Que l'esport afavoreixi la cultura de la trobada"
  • El Nunci apostòlic a Nicaragua demanar una "treva" per aturar la violència a aquest país

Benet XVI compleix avui 91 anys

El papa emèrit Benet XVI celebra aquest dilluns 16 d'abril, el seu 91è aniversari amb bona salut, bona companyia i gran serenitat en un clima de tranquil·litat i estrictament en privat al monestir "Mater Ecclesiae" del Vaticà.

AICA, 16 abril 18

Des del seu retorn de Castelgandolfo el 2 de maig de 2013, un parell de mesos després de la seva renúncia, Benet XVI viu a l'antic convent «Mater Ecclesiae», situat en un lloc molt tranquil dels Jardins Vaticans.

En aquesta residència l'acompanyen amb gran discreció el seu secretari personal, l'arquebisbe Georg Gaenswein, prefecte de la Casa Pontifícia del papa Francesc, i les mateixes dones de Comunió i Alliberament que s'ocupaven d'administrar el departament pontifici fins el 28 de febrer de 2013.

El Papa emèrit rep algunes visites cada setmana, i el comentari general és que el troben molt lúcid i en bona forma per a la seva edat, encara que cada vegada més prim i feble. Coincideixen a admirar la seva serenitat i pau.

Benet XVI rep també visites del papa Francesc, qui es va acostar fa unes setmanes a la residència «Mater Ecclesiae» per felicitar-amb motiu de la Pasqua.

El seu germà Georg, de 94 anys, sacerdot i musicòleg va anar fa uns dies des de Baviera, com sol fer-ho en les grans festes tot i que està pràcticament cec.

Amb motiu del seu 91è aniversari, aquest 16 d'abril s'estrena a la Filmoteca Vaticana el documental «Benet XVI, l'hora de la veritat», dirigit pel periodista espanyol Javier Martínez-Brocal, i distribuït pel canal catòlic italià TV2000.

A cada festa important i en cada aniversari, el papa emèrit rep milers de felicitacions de tot el món, plens d'afecte i gratitud.

L'interès de milions de persones per la seva salut dóna lloc a rumors alarmistes i a notícies completament falses a les xarxes socials aproximadament cada dos mesos. La major part de les vegades, el Vaticà no respon per no entrar al joc dels intoxicadors i per respectar la privacitat que tant desitja Benet XVI.

Benet XVI, el nom de baptisme és Joseph Ratzinger, va néixer a Marktl am Inn, a la diòcesi de Passau (Alemanya), el 16 d'abril del 1927.

Joseph Ratzinger, és un dels teòlegs més importants de la nostra època. La Biblioteca d'Autors Cristians (BAC) va realitzar la traducció espanyola de les obres completes de Benet XVI a 16 volums. Cada volum té al voltant de 500-700 pàgines.

El 1962 va participar en el Concili Vaticà II com a consultor teològic del llavors arquebisbe de Colònia (Alemanya), cardenal Joseph Frings.

Durant més de 20 anys es va exercir com a prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, va ser també president de la Pontifícia Comissió Bíblica i president de la Pontifícia Comissió Teològica Internacional. També va servir com a degà del Col·legi Cardenalici.

El 20 d'abril es recordarà també l'aniversari de la seva elecció el 2005 com a successor de Sant Pere.

L'11 de febrer de 2013 va anunciar la seva renúncia al pontificat, la qual es va fer efectiva el dijous 28 d'aquest mes.

Joseph Ratzinger, és un dels teòlegs més importants de la nostra època. La Biblioteca d'Autors Cristians (BAC) va realitzar la traducció espanyola de les obres completes de Benet XVI a 16 volums. Cada volum al voltant de 500-700 pàgines.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 18

CENTENARI DE L’ORGUE DE LA PARRÒQUIA DE SANT ANDREU DE LLAVANERES. CONCERT AMB EL TÍTOL “CENTENARI D’ORGUE I TROMPETA”. A càrrec d’: Esther Ciudad (orgue) i Alfonso González (trompeta). Lloc: Parròquia de Sant Andreu de Llavaneres. Hora: 21.30 h

Dissabte, 21

VISITA AMB EL TEMA “POBLET, PANTEÓ REIAL”. Lloc: Monestir de Santa Maria de Poblet. Hora: 11.30 h

 Dilluns, 23

CURS INTENSIU D’ICONOGRAFIA BIZANTINA. Dies: del 23 al 29. A càrrec de: Neculai Saftiu. Lloc: l’Albà (a prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391; a/e: nicu.i.saftiu@gmail.com
Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.