• Bisbes d'Estats Units destinen 1'4 milions de dòlars per l'Església a l'Àfrica
  • Sor Lucía Caram rebrà la Creu de Sant Jordi 2018
  • Oberta la participació al Premi de Periodisme Solidari "Memorial Joan Gomis 2018"
  • Misses en anglès, una proposta d’estiu per a feligresos i turistes de parla anglesa
  • Bèrgam, el bressol de Sant Joan XXIII
  • Una religiosa Missionera de la Caritat confessa haver venut nadons a l'Índia
  • Sud-àfrica reinventa el llegat de Nelson Mandela
  • Perú: Església inicia campanya als Andes contra el fred i distribueix 1000 mantes
  • Papa: "Que l'esport afavoreixi la cultura de la trobada"
  • El Nunci apostòlic a Nicaragua demanar una "treva" per aturar la violència a aquest país

Papa Francesc: Les universitats han d'estar "al servei de la veritat"

El Papa Francesc ha dit que les universitats han d'estar "al servei de la veritat" i que estan cridades a defensar la dignitat humana "a tots nivells", en una reunió aquest dissabte 14 d'abril amb una delegació de la Villanova University de Filadèlfia (Estats Units).

El Nacional, 16 abril 18

"Les universitats, per la seva naturalesa, estan cridades a ser laboratoris de diàleg i de trobada al servei de la veritat, de la justícia i de la defensa de la dignitat humana a tots els nivells," ha afirmat el Sant Pare en l'audiència amb membres d'aquesta universitat catòlica, fundada el 1842 i pertanyent a l'Orde de San Agustí.

Amb aquesta perspectiva, ha assenyalat que el servei a la veritat, la justícia i defensa de la dignitat humana, "val particularment" per a les institucions catòliques que han de contribuir a la missió de l'Església de "promoure el creixement autèntic i integral de la família humana fins a la seva plenitud definitiva en Déu".

Reptes ètics

"Ningú millor que Agustí no va conèixer la inquietud del cor humà fins que no trobà descans en Déu que, en Jesucrist, ens revela la veritat més profunda sobre la nostra vida i sobre el nostre destí últim", ha indicat Francesc.

Francesc ha destacat que la universitat, que també és una comunitat d'investigació i d'estudi, ha d'enfrontar "complexos reptes ètics i culturals que sorgeixen dels canvis radicals que afecten al món de la nostra època".

Tanmateix, ha assenyalat que "un aspecte urgent d'aquesta missió educativa és el desenvolupament d'una visió universal, 'catòlica' de la unitat de la família humana i d'un compromís en la solidaritat activa necessària per combatre les grans desigualtats i injustícies que caracteritzen al món d'avui".

Finalment, ha convidat a les universitats a mantenir el seu compromís de "comunicar els valors intel·lectuals, espirituals i morals que poden preparar els joves a participar amb prudència i responsabilitat en els grans debats que construeixen el futur de la societat".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 18

CENTENARI DE L’ORGUE DE LA PARRÒQUIA DE SANT ANDREU DE LLAVANERES. CONCERT AMB EL TÍTOL “CENTENARI D’ORGUE I TROMPETA”. A càrrec d’: Esther Ciudad (orgue) i Alfonso González (trompeta). Lloc: Parròquia de Sant Andreu de Llavaneres. Hora: 21.30 h

Dissabte, 21

VISITA AMB EL TEMA “POBLET, PANTEÓ REIAL”. Lloc: Monestir de Santa Maria de Poblet. Hora: 11.30 h

 Dilluns, 23

CURS INTENSIU D’ICONOGRAFIA BIZANTINA. Dies: del 23 al 29. A càrrec de: Neculai Saftiu. Lloc: l’Albà (a prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391; a/e: nicu.i.saftiu@gmail.com
Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.