• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

Trobada dels mestres i professors de Religió dels centres públics, concertats i privats dels deu bisbats de Catalunya

Aquest dissabte 17 de març, de 9.00 h a 17.15 h, se celebrarà al Col·legi dels Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi de Barcelona la 12a Jornada de Mestres i Professors de Religió de les diòcesis amb seu a Catalunya. Hi participaran uns 300 mestres i professors de Religió que imparteixen aquesta assignatura en centres públics, concertats i privats de Catalunya i d'Andorra.

GIEC, 14 març 18

La trobada està organitzada pel Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC). Amb el lema "Aprendre. Ensenyar" és un espai de trobada i un moment de formació i reciclatge per als docents d'aquesta matèria.

“La passió per educar"

La ponència central, amb el títol "La passió per educar", anirà a càrrec de Javier Cortés, expert en educació i religiós marianista. Cortés és professor de filosofia i actualment director del col·legi Summa Aldapeta de Sant Sebastià, un complex educatiu dels marianistes amb més de 2.000 alumnes. És autor de nombrosos materials didàctics i recentment ha publicat el llibre La Escuela Católica, una reflexión sobre cómo ser verdaderamente significativos (PPC). Va ser president del grup editorial SM i de la Federación de Gremios de Editores Españoles.

En la segona part de la Jornada, els mestres i professors de religió tindran setze ofertes formatives diferents per millorar la seva tasca docent i compatir recursos educatius. En els tallers de formació simultanis es tracten temes com el silenci, l'art cristià, l'espiritualitat ecològica, l'aprenentatge digital, diversos mètodes per explicar la Bíblia i la litúrgia als infants i joves, o temes socials com els refugiats.

La jornada es clourà amb un acte musical a càrrec de l’Escola de Música Kostka-Jesuïtes Gràcia i amb una eucaristia.

A la trobada hi assistiran, entre altres bisbes, l'arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, Jaume Pujol, i l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella.

Una jornada anual amb gran participació

La Jornada de Mestres i Professors de Religió se celebra cada any a una diòcesi diferent. En dotze anys s'ha fet en diverses poblacions com Solsona, Reus, Vic, Tortosa, Andorra i Montserrat i totes les edicions han aplegat centenars de docents.

La jornada l'organitzen conjuntament les delegacions d'Ensenyament dels deu bisbats amb seu a Catalunya i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, que agrupa 400 escoles cristianes. És un espai de trobada i de formació que mostra com l'assignatura de Religió, a més d'oferir coneixements, ofereix els valors que emanen de l'Evangeli, i dona a conèixer la identitat del cristianisme per ajudar a la construcció integral de les persones en la seva etapa formativa.

Us adjuntem el programa de la Jornada.


Arxius:

Díptic Jornada


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.