• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

El papa Benet XVI: "Hi ha continuïtat entre el meu pontificat i el de Francesc"

El papa emèrit Benet XVI va negar en una carta que el papa Francesc sigui "només un home pràctic, que no té particular formació teològica o filosòfica". Ho va fer en agrair al prefecte de la Secretaria per a la Comunicació, Darío Edoardo Viganò, l'enviament de la col·lecció "La Teologia del papa Francesc", un compendi d'onze llibres escrits per teòlegs de fama internacional, a càrrec de Roberto Repole, president de l'Associació Teològica Italiana.

AICA, 13 març 18

"Celebro aquesta iniciativa, que vol oposar-se i reaccionar al neci prejudici segons el qual el papa Francesc seria només un home pràctic, que no té particular formació teològica o filosòfica, alhora que jo hauria estat únicament un teòric de la teologia, que hagués comprès poc sobre la vida concreta d'un cristià d'avui ", va escriure Benet XVI a la carta a monsenyor Viganò.

"Els petits volums - va afegir Benet XVI - mostren amb raó que el papa Francesc és un home de profunda formació filosòfica i ajuden, per tant, a veure la continuïtat interior entre els dos pontificats, si bé amb totes les diferències d'estil i temperament".

La col·lecció, editada per la Llibreria Editora Vaticana (Lev), es va presentar el, dilluns 12 de març, en una conferència de premsa a la Sala Marconi del Palau Pius, a Roma. Fins ara s'han signat acords per a la distribució de la col·lecció en anglès, espanyol, francès, portuguès, polonès i romanès.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.