• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

La Facultat Antoni Gaudí proposa conèixer a fons la Basílica dels Sants Just i Pastor

La Facultat Antoni Gaudí d'Història, Arqueologia i Arts Cristianes (FHEAG), integrada a l’Ateneu Universitari Sant Pacià, organitza els dies 15, 16 i 17 de març les II Jornades Les Basíliques Històriques de Barcelona, que en aquesta ocasió porten per títol Patrimoni, Arqueologia i Art a la Basílica dels Santa Màrtirs Just i Pastor, i que estan dedicades a aquesta Basílica.

Ateneu Universitari Sant Pacià, 13 març 18

La Jornada exposarà totes les novetats descobertes en les excavacions dels últims anys i en el projecte de rehabilitació de l’edifici gòtic. Així, entre altres, s’explicarà que l’origen de la Basílica es remunta, com a mínim, al segle VI, però que al subsòl s’hi documenten estructures de l’època d’August (s. IdC).

La II Jornada es durà a terme els dies 15, 16 i 17 de març. Els dos primers dies tindran un caire científic i estaran dedicats a la presentació dels treballs d’investigació, mentre que el darrer dia estarà dedicat a una visita de la Basílica adaptada per a tots els públics, en col·laboració amb Catalonia Sacra. L’assistència a les Jornades és gratuïta amb inscripció prèvia.

Les Basíliques Històriques de Barcelona són un patrimoni encara en gran part desconegut que forma part del patrimoni cultural de l’Arquebisbat de Barcelona, de gran riquesa i interès. Per aquest motiu, donar-lo a conèixer i actualitzar la seva història és un dels objectius de la FHEAG en aquestes jornades. La III Jornades de les Basíliques Històriques es durà a terme el novembre amb el títol El Convent i l’Església de Santa Caterina de Barcelona. Un patrimoni enderrocat, i parlarà del convent desaparegut de Santa Caterina, ubicat on actualment hi ha el Mercat de Santa Caterina.

La Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts cristianes (FHEAG) és una institució universitària fundada l’octubre de 2014 dedicada a l’estudi de la història, l’arqueologia i el patrimoni cultural i artístic de cultura cristiana. Actualment s’hi imparteix el Grau d’“Història, Arqueologia i Arts cristianes” i dos màsters, un d’“Història i Patrimoni Cultural de l'Església” i un de conjunt amb la Universitat de Barcelona de “Patrimoni Musical i Litúrgic”, en col·laboració amb el Conservatori del Liceu i l’ESMUC. La Facultat Antoni Gaudí forma part de l’Ateneu Universitari Sant Pacià.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.