• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

El Papa demana una "globalització de la solidaritat" a la Comunitat de Sant Egidi

El papa Francesc ha demanat aquest diumenge 11 de març la instauració d'una "globalització de la solidaritat i de l'esperit" en la seva visita a la Comunitat de Sant Egidi, al barri romà de Trastevere, on aquesta associació catòlica celebra el seu cinquantè aniversari.

EFE, 13 març 18

El pontífex va recordar que quan la Comunitat de Sant Egidi es va fundar "el món es va convertir en 'global': l'economia i les comunicacions s'han "unificat", per dir-ho d'alguna manera".

"Però per a molta gent, especialment els pobres, s'han aixecat nous murs. Les diversitats són ocasions d'hostilitat i de conflicte", ha afegit el papa.

"Encara cal construir una globalització de la solidaritat i de l'esperit. El futur del món global és viure junts: aquest ideal exigeix ??el compromís de construir ponts, mantenir obert el diàleg, continuar trobant", va dir.

També es va referir a "les grans pors enfront de les vastes dimensions de la globalització" i al fet que les pors "es concentren sovint contra qui és estranger, diferent de nosaltres, pobre, com si fos un enemic".

El Papa va al·ludir a l'organització dels "corredors humanitaris", iniciativa per la qual la Comunitat de Sant Egidi s'ha fet coneguda en els últims anys i que ha permès traslladar legalment a Itàlia a centenars de refugiats procedents de països en conflicte, sobretot de Síria.

Els "corredors humanitaris" és un projecte impulsat per Sant Egidi, la Federació de les Esglésies evangèliques i l'Església Valdese, que ofereix a aquestes persones que fugen dels seus països en conflicte vies legals i segures per arribar a Europa, per evitar així que es posin en mans de traficants de persones.

Un cop al Vell Continent, reben assistència diària, viuen en parròquies, instituts religiosos, apartaments privats o amb famílies, aprenen l'idioma i els costums, i inicien un procés d'integració social i laboral al país d'acollida.

El primer acord d'aquests "corredors humanitaris" es va signar a Itàlia al desembre de 2015 i va permetre fins 2017 portar al país 1.000 refugiats.

El pacte va ser renovat amb les autoritats italianes al novembre de 2017 per tornar a repetir aquesta xifra fins al 2019.

Sant Egidi és una comunitat cristiana que va néixer el 1968, poc després del Concili Vaticà II, per iniciativa d'Andrea Riccardi en un institut del centre de Roma.

Des de llavors, s'ha convertit en una xarxa de comunitats que s'ha estès per més de 70 països.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.