Dimarts, 21 d'Agost de 2018
  • Coneguem quina és la tasca del sacerdot Miquel Pedrós
  • L'ONU rep 70 noves denúncies d'explotació i abús sexual en tres mesos
  • Jornades de Cultura Humanista a Montserrat
  • El Papa accepta la renúncia de l'Arquebisbe australià condemnat per encobrir abusos
  • Hondures: Al Seminari Major existeix un ambient que segueix la moral i les normes de l'Església
  • El Papa als teòlegs: Remoure els murs de la divisió i construir ponts de fraternitat
  • Arrels Sant Ignasi necessita 1.000 litres d’oli aquest estiu
  • Càritas Catalunya i Mútua Intercomarcal signen un conveni de col·laboració
  • FLAMA US DESITJA UNES BONES VACANCES: MÉS INFORMACIÓ EL PROPER 3 DE SETEMBRE
  • Caritat del papa Francesc cap als refugiats iemenites a Corea

Comunicar la fe amb ‘Catholic Voices’

Aquest mes de febrer ha tingut lloc la primera sessió del Cafe Youcat del 2018. En aquest primer tast de l’any va acudir Jack Valero, un convidat especial, vingut expressament d’Anglaterra, conegut per ser el fundador del projecte de Cathholic Voices, que proposa “sortir de les doctrines i posar al centre la persona”. A partir d’aquesta idea el ponent, va contestar la pregunta que es plantejava en el Youcat: “Com defensar la fe sense alçar la veu?”.

Arquebisbat de Barcelona, 13 febrer 18

El delegat de Joventut, Mn. Bruno Bérchez, va donar la benvinguda al ponent el qual va explicar els inicis de Catholic Voices, que des del 2010 fins ara, s’ha estès a diversos territoris com: Estats Units, Colòmbia, Austràlia,Mèxic, França, Holanda… Una llarga llista fins a arribar a Catalunya, on tot just ara comença a quallar.

Posar al centre la persona

“Nosaltres ens centrem a entrenar els laics, grans i joves, per a parlar de la fe i les controvèrsies de la moral que hi trobem a les notícies i als mitjans de comunicació”, explicava Valero. Segons va argumentar, la gent pensa que, pels catòlics, les doctrines són més importants que les persones, la qual cosa és fals, de fet, és a la inversa -assegurava-. “Tenim com a punt en comú que tots ens preocupem per les persones i a partir d’aquest valor podem explicar allò que pensem, però començant sempre per les persones és més fàcil”. Tots busquem el mateix! – exclamava als joves Valero. Segons va explicar, a partir de la persona, explicar que és la fe esdevé d’una manera més empàtica i senzilla comunicar allò que desconeix l’altre.

Va ser un tema de debat que va donar la clau per tractar diverses polèmiques tractades amb no creients com, l’avortament, el pagament d’impostos per part de l’església, els matrimonis homosexuals… Situacions en què Catholic Volices respon aplicant la fórmula de posar al centre el millor per la persona amb una bona dosi d’empatia. En aquesta línia, explicava com, “darrere de cada crítica que es pot fer a l’Església, cal trobar un valor positiu, un valor cristià que posi en comú allò que ens interessa tant els cristians com als no cristians, com a exemple la solidaritat amb la persona”. “Abans, però, cal analitzar bé la situació- aconsellava el ponent-, entendre la crítica que es fa, així com, escoltar els diferents implicats”. “De vegades, tot i no estar d’acord amb algunes solucions, acabarem trobant aquell punt en comú que ens farà conciliar les idees”, afegeix.

Els joves van participar activament en el debat, plantejant situacions pròpies en què no havien sabut com comunicar allò que diuen les doctrines cristianes, ja que, a la pràctica, “no és tan fàcil”, segons argumentaven. Va ser el cas d’una de les joves, qui va comentar l’acompanyament moral que havia fet a una noia que havia decidit avortar, tot i no estar-hi d’acord. En aquest cas, Jack Valero va dir que el més important, seguint la teoria de Catholic Voices, és estar al costat de la persona i sobretot acompanyar des de l’amor, tal com demana el Sant Pare.

En resum, va ser un cafè amb una gran acollida i participació, per part dels joves, que van analitzar diferents situacions proposades pel ponent per saber comunicar, en un futur, la mateixa fe des de les controvèrsies de l’actualitat.

Una foto de grup va tancar aquesta sessió del Youcat que convida a tots aquells que ho vulguin a sumar-se al projecte de Cathòlic Voices. El proper Glop serà el pròxim 15 d’abril, qüestionant als joves assistents: Al mal temps bona cara?


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 1 d'agost

VUIT DIES D’EXERCICIS ESPIRITUALS. Dies: de l’1 al 10. A càrrec de: Josep M. Rambla, jesuïta. Lloc: Cova de Sant Ignasi, Manresa. Més informació: tel. 938 720 422

Divendres, 3

REPRESENTACIÓ DEL RETAULE DE SANT ERMENGOL. Dies: del 3 al 7. Lloc: Catedral de Santa Maria, La Seu d’Urgell. Hora: 22.30 h

Diumenge, 5

Exercicis espirituals. Organitza: Caputxins de Catalunya. Dies: del 5 a l’11. A càrrec de: fra Josep Manuel Vallejo. Lloc: Sant Martí del Montnegre. Més informació: tel. 934 161 812.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.