Dimarts, 21 d'Agost de 2018
  • Coneguem quina és la tasca del sacerdot Miquel Pedrós
  • L'ONU rep 70 noves denúncies d'explotació i abús sexual en tres mesos
  • Jornades de Cultura Humanista a Montserrat
  • El Papa accepta la renúncia de l'Arquebisbe australià condemnat per encobrir abusos
  • Hondures: Al Seminari Major existeix un ambient que segueix la moral i les normes de l'Església
  • El Papa als teòlegs: Remoure els murs de la divisió i construir ponts de fraternitat
  • Arrels Sant Ignasi necessita 1.000 litres d’oli aquest estiu
  • Càritas Catalunya i Mútua Intercomarcal signen un conveni de col·laboració
  • FLAMA US DESITJA UNES BONES VACANCES: MÉS INFORMACIÓ EL PROPER 3 DE SETEMBRE
  • Caritat del papa Francesc cap als refugiats iemenites a Corea

Al Pakistan està prohibit celebrar Sant Valentí

El dimecres 7 de febrer l'autoritat governamental que regula els mitjans de comunicació del Pakistan, va notificar que no es pot transmetre en els mitjans cap referència a la festa de Sant Valentí. La notificació es va produir després que el Tribunal Suprem del Pakistan va confirmar l'ordre restrictiva que ja va ser emesa fa un any, després de l'apel·lació d'un ciutadà musulmà, que considerava les celebracions de tal festivitat "contràries a la doctrina islàmica".

AICA, 13 febrer 18

Anjum James Paul, president de "Pakistan Minorities Teachers 'Association" (PMTA), va condemnar la notificació emesa i va manifestar que "prohibir qualsevol referència al Dia de Sant Valentí en llocs públics i en els mitjans és una violació de l'article 28 de la Constitució de Pakistan i limita els drets humans fonamentals", segons ha informat l'Agència Fides.

"La situació està empitjorant i Pakistan està perdent el pluralisme i la diversitat -va expressar Anjum James Paul-; l'espai social per a les minories religioses s'està reduint cada vegada més. Els grups conservadors islàmics creuen que Sant Valentí és una festa incompatible amb l'Islam i, per tant, no ha de celebrar-se. Això també podria succeir amb altres celebracions. De fet, les minories religioses pakistaneses es veuen obligades a viure segons l'article 31 de la Constitució del Pakistan, que parla de l'estil de vida islàmic. Aquesta és la raó per la qual el nombre de minories religioses ha disminuït al país: el 1947 eren el 23% i ara són menys del 5% ".

Segons Anjum James Paul, si el marc social, econòmic, polític i religiós de les minories religioses al Pakistan, en particular els cristians i els hindús, no millora, molts es veuran obligats a emigrar i buscar fortuna a l'estranger.

El govern pakistanès, assenyala el president de la PMTA, ha de garantir la igualtat de llibertat per a tots, protegir els drets de les minories, promoure la seva inclusió en el teixit social nacional, permetent que l'harmonia religiosa sigui cada vegada més gran.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 1 d'agost

VUIT DIES D’EXERCICIS ESPIRITUALS. Dies: de l’1 al 10. A càrrec de: Josep M. Rambla, jesuïta. Lloc: Cova de Sant Ignasi, Manresa. Més informació: tel. 938 720 422

Divendres, 3

REPRESENTACIÓ DEL RETAULE DE SANT ERMENGOL. Dies: del 3 al 7. Lloc: Catedral de Santa Maria, La Seu d’Urgell. Hora: 22.30 h

Diumenge, 5

Exercicis espirituals. Organitza: Caputxins de Catalunya. Dies: del 5 a l’11. A càrrec de: fra Josep Manuel Vallejo. Lloc: Sant Martí del Montnegre. Més informació: tel. 934 161 812.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.