Dimarts, 21 d'Agost de 2018
  • Coneguem quina és la tasca del sacerdot Miquel Pedrós
  • L'ONU rep 70 noves denúncies d'explotació i abús sexual en tres mesos
  • Jornades de Cultura Humanista a Montserrat
  • El Papa accepta la renúncia de l'Arquebisbe australià condemnat per encobrir abusos
  • Hondures: Al Seminari Major existeix un ambient que segueix la moral i les normes de l'Església
  • El Papa als teòlegs: Remoure els murs de la divisió i construir ponts de fraternitat
  • Arrels Sant Ignasi necessita 1.000 litres d’oli aquest estiu
  • Càritas Catalunya i Mútua Intercomarcal signen un conveni de col·laboració
  • FLAMA US DESITJA UNES BONES VACANCES: MÉS INFORMACIÓ EL PROPER 3 DE SETEMBRE
  • Caritat del papa Francesc cap als refugiats iemenites a Corea

Papa Francesc: "La causa principal del tràfic és l'egoisme sense escrúpols"

El papa Francesc va denunciar que, a més de les xarxes criminals, l'origen del tràfic de persones es troba en l'egoisme d'una societat hipòcrita en la qual molts homes "estan disposats a pagar pel seu plaer". El Pontífex va rebre a la Sala Clementina del Palau Apostòlic del Vaticà, aquest dilluns 12 de febrer, als participants a la Jornada Mundial de Reflexió contra el Tràfic de Persones, i va respondre a algunes preguntes que li van plantejar els joves.

ACIprensa, 13 febrer 18

Conscienciació

En les seves respostes, el Papa va assenyalar que "segurament, en el tema del tràfic de persones, hi ha molta ignorància. Però de vegades sembla que també hi ha poca voluntat de comprendre l'abast del problema".

Ha assenyalat que això és a causa del fet que "toca de prop les nostres consciències, perquè és escabrós i perquè provoca vergonya". Després hi ha els que "coneixent-lo, no volen parlar perquè es troben a la cúspide del 'fil de consum' com a consumidors de 'serveis' que s'ofereixen al carrer o a internet".

Finalment, hi ha els que no volen que es parli d'aquest tema "perquè es troben implicats directament en les organitzacions criminals que obtenen grans beneficis del tràfic".

Davant d'aquesta situació, el papa Francesc va afirmar que "la feina de sensibilització ha de començar a casa, per part de nosaltres mateixos, perquè només així serem capaços de conscienciar a les nostres comunitats".

Promoure la cultura de la trobada

En la resposta a una altra pregunta, el Papa va recordar que "els joves ocupen una posició privilegiada per trobar-se amb supervivents del tràfic d'éssers humans". "Acudiu a les vostres parròquies, a una associació propera a casa, feu costat amb les persones, escolteu-les", va suggerir.

En aquest sentit, els va animar a no tenir por: "La trobada amb l'altre produeix, naturalment, un canvi, però no s'ha de tenir por a aquest canvi. Sempre serà per millor ".

A més, va afirmar que "l'Església ha de promoure i crear espais de trobada. Per aquest motiu, he demanat que s'obrin les parròquies a l'acollida".

"També les xarxes socials representen, principalment per als joves, una oportunitat de trobada que pot presentar-se sense límits: internet pot oferir més possibilitats de trobada i de solidaritat entre tots, i això és una cosa bona, és un do de Déu".

Falses promeses

Un jove migrant va preguntar al Papa com es pot ajudar els joves que decideixen emigrar perquè no caiguin en mans dels traficants de persones, enganyats amb falses promeses.

El Pontífex va lamentar que, de vegades, "molts joves, víctimes de les xarxes criminals, han estat primer abandonats per les seves famílies, considerats com descartats per la societat. Per tant, molts van ser empesos a les xarxes del tràfic pels seus mateixos parents, per aquells als quals consideraven amics".

També aquí "l'educació es revela important", va assegurar el papa Francesc. "És un instrument de protecció contra el tràfic que ajuda a identificar els perills. Un sa ambient educatiu, com un sa ambient parroquial, permet als joves denunciar els traficants sense vergonya i a convertir-se en portadors de missatges justos a altres joves, per tal que no acabin caient en les xarxes".

Desenvolupament humà integral

Com a solució al problema del tràfic, el papa Francesc va proposar "crear les condicions necessàries per a un desenvolupament humà integral, començant amb instruccions de qualitat des de la primera infància, creant successivament oportunitats de creixement mitjançant l'ocupació. Aquestes dues modalitats de creixement, en les diferents fases de la vida, representen els antídots davant la vulnerabilitat i el tràfic".

"Una estratègia que comprengui un major coneixement del tema del tràfic a partir d'una terminologia clara i d'uns testimonis concrets dels protagonistes, també poden ser certament d'ajuda", va assegurar el Papa.

A més, ha recordat que les xarxes criminals troben el seu terreny abonat en les societats, on s'ha imposat la cultura del rebuig. "Deixeu-me dir que, si hi ha tants joves víctimes del tràfic que acaben als carrers de les nostres ciutats és perquè molts homes, joves, de mitjana edat, gent gran, reclamen aquests serveis i estan disposats a pagar pel seu plaer", ha advertit.

"Ara em pregunto: ¿són realment els traficants la causa principal del tràfic? Jo crec que la causa principal del tràfic és l'egoisme sense escrúpols de tantes persones hipòcrites del nostre món".

Sínode sobre els joves

En les seves respostes, el Papa també va parlar del proper Sínode sobre els joves, i ha afirmat que "és un gran desig meu que els joves que representen a les perifèries siguin protagonistes d'aquest Sínode. Espero que puguin veure el Sínode com un lloc per llançar un missatge als governants dels països d'origen i arribada, per reclamar protecció i ajuda".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 1 d'agost

VUIT DIES D’EXERCICIS ESPIRITUALS. Dies: de l’1 al 10. A càrrec de: Josep M. Rambla, jesuïta. Lloc: Cova de Sant Ignasi, Manresa. Més informació: tel. 938 720 422

Divendres, 3

REPRESENTACIÓ DEL RETAULE DE SANT ERMENGOL. Dies: del 3 al 7. Lloc: Catedral de Santa Maria, La Seu d’Urgell. Hora: 22.30 h

Diumenge, 5

Exercicis espirituals. Organitza: Caputxins de Catalunya. Dies: del 5 a l’11. A càrrec de: fra Josep Manuel Vallejo. Lloc: Sant Martí del Montnegre. Més informació: tel. 934 161 812.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.