Dimarts, 21 d'Agost de 2018
  • Coneguem quina és la tasca del sacerdot Miquel Pedrós
  • L'ONU rep 70 noves denúncies d'explotació i abús sexual en tres mesos
  • Jornades de Cultura Humanista a Montserrat
  • El Papa accepta la renúncia de l'Arquebisbe australià condemnat per encobrir abusos
  • Hondures: Al Seminari Major existeix un ambient que segueix la moral i les normes de l'Església
  • El Papa als teòlegs: Remoure els murs de la divisió i construir ponts de fraternitat
  • Arrels Sant Ignasi necessita 1.000 litres d’oli aquest estiu
  • Càritas Catalunya i Mútua Intercomarcal signen un conveni de col·laboració
  • FLAMA US DESITJA UNES BONES VACANCES: MÉS INFORMACIÓ EL PROPER 3 DE SETEMBRE
  • Caritat del papa Francesc cap als refugiats iemenites a Corea

El Papa i el Patriarca Greco-Melquita celebren junts la Missa a Santa Marta

El papa Francesc ha concelebrat aquest dimarts 13 de febrer la Missa matutina a la capella de la Casa Santa Marta juntament amb el Patriarca de l'Església d'Antioquia Greco-Melquita, en comunió amb Roma, Youssef Absi, a qui s'ha dirigit durant l'homilia: " és pare d'una Església, d'una Església antiquíssima, i ve a abraçar Pere, a dir 'jo estic en comunió amb Pere' ".

ACIprensa, 13 febrer 18

El Sant Pare va subratllar que "això és el que significa la cerimònia d'avui: l'abraçada del pare d'una Església amb Pere. Una Església rica, amb la seva pròpia teologia dins de la teologia catòlica, amb la seva pròpia litúrgia meravellosa, i amb un poble que, en aquest moment, en gran part es troba crucificat com Jesús".

El Pontífex va oferir la Missa "pel poble, pel poble que pateix, pels cristians perseguits a l'Orient Mitjà que donen la vida, donen els béns, les seves propietats, que s'han vist obligats a abandonar. I oferim també la Missa pel ministeri del nostre germà Youssef ".

En acabar la Missa, el Patriarca va agrair al Papa les seves paraules: "Estic veritablement commogut per la seva caritat fraterna, per aquests gestos de fraternitat, de solidaritat que ha demostrat a la nostra Església en el curs d'aquesta Missa", ha assenyalat.

El Patriarca Youssef Absi va oferir les seves oracions pel Pontífex: "li prometem tenir-lo sempre en els nostres cors, al cor de tots nosaltres, clergat i fidels, i recordarem sempre aquest esdeveniment, aquests instants històrics, aquest moment que no m'atreveixo a descriure per el bell que ha resultat: aquesta fraternitat, aquesta comunió que ens vincula a tots els deixebles de Crist".

"Li dono les gràcies per aquesta Missa de comunió en nom de tot el Sínode de la nostra Església Greco-Melquita Catòlica". Després de les seves paraules d'agraïment, el Papa i el Patriarca s'han impartit junts la benedicció final.

El Patriarca Youssef Absi es troba a Roma juntament amb els bisbes del Sínode Greco-Melquita per peregrinar a la tomba de Sant Pere després de finalitzar el Sínode d'aquesta Església Oriental, en comunió amb l'Església Catòlica, clausurat al Líban.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 1 d'agost

VUIT DIES D’EXERCICIS ESPIRITUALS. Dies: de l’1 al 10. A càrrec de: Josep M. Rambla, jesuïta. Lloc: Cova de Sant Ignasi, Manresa. Més informació: tel. 938 720 422

Divendres, 3

REPRESENTACIÓ DEL RETAULE DE SANT ERMENGOL. Dies: del 3 al 7. Lloc: Catedral de Santa Maria, La Seu d’Urgell. Hora: 22.30 h

Diumenge, 5

Exercicis espirituals. Organitza: Caputxins de Catalunya. Dies: del 5 a l’11. A càrrec de: fra Josep Manuel Vallejo. Lloc: Sant Martí del Montnegre. Més informació: tel. 934 161 812.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.