• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

Bisbe Xavier Novell: "Voldríem una parròquia viva, orant, fraterna i evangelitzadora"

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, presidí a Tàrrega el capvespre del dia 10 de gener la Trobada Formativa de Catequistes dels Arxiprestats de la Segarra, Pla d’Urgell i de l’Urgell, amb presència de la vuitantena de catequistes de la zona sud del bisbat arribats de les poblacions de Mollerussa, Bellpuig, Cervera, Tàrrega i altres.

Josep Castellà per a Flama.info, 12 gener 18

La trobada començà a la Capella de la Mare de Déu dels Dolors i el Santíssim de la parroquial de Santa Maria de l'Alba, amb una missa concelebrada presidida pel prelat, els rectors dels arxiprestats, i el diaca Joan Novell.

Després es reuniren a la sala d’actes de l'Edifici Parroquial amb la intervenció del bisbe Novell pronunciant una xerrada sobre  “Una nova organització diocesana al servei d'unes comunitats parroquials evangelitzadores”. En les seves paraules plantejà tota una sèrie de qüestions adreçades al principal objectiu “que es vol que neixin unes parròquies evangelitzadores i fomentar totes aquelles activitats que caminin en aquest sentit”.

En declaracions fetes a l'Agència Cristiana de Notícies FLAMA i fent una síntesi de les seves paraules, Novell senyalà: “Voldríem una parròquia viva, orant, fraterna i evangelitzadora. La diòcesi vol posar a l’abast tots el mitjans i recursos al servei de les parròquies perquè esdevinguin comunitats parroquials evangelitzadores. He volgut mostrar el realisme d’aquesta aposta per la renovació de les parròquies amb els recursos que tenim i amb els que es pot aportar a la diòcesi, de que no es poden fer simultàniament a tot arreu. I per tant, he anunciat que haurem de prioritzar alguns llocs, no per abandonar els altres sinó per el més aviat possible també poder portar-los-hi amb noves forces. He demanat als catequistes que són protagonistes importants a les parròquies, forces vives d’aquestes, i que a més a més senten la santa insatisfacció de veure que les coses no ens funcionen be, siguin els primers amb sumar-se, amb pensar amb una visió de futur per la pròpia parròquia i en estar disposats als canvis que han de fer possible aquesta conversió pastoral i missionera de les parròquies".

Després els catequistes reunits en la trobada i l’equip evangelitzador de Tàrrega també convidat a la reunió, feren una breu posada en comú i una anàlisi dels neguits actuals de l’anomenada santa insatisfacció dels catequistes. Acabà la trobada compartint-se un sopar de germanor a les sales de la rectoria. 


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.