• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

El programa per trencar amb la pobresa hereditària liderat per investigadors de la URL compleix 10 anys

CaixaProinfancia, el programa de l'Obra Social "la Caixa" que coordina científicament la Universitat Ramon Llull (URL) compleix 10 anys. Des de 2007, ha donat suport a 272.354 nens i adolescents i a 158.585 famílies gràcies a les 426 entitats socials de tot el país.

Universitat Ramon Llull, 7 desembre 17

CaixaProinfancia treballa per trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares a fills i per oferir als més petits i joves oportunitats de futur mitjançant l'impuls de noves formes d'atenció a la vulnerabilitat i al risc d'exclusió. Una xarxa de 14 universitats espanyoles, dirigides pel grup de recerca en Pedagogia, Societat de la Innovació amb el suport de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (PSITIC) de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna-URL, que dissenya, monitoritza, desenvolupa i avalua el programa per a la millor successiva de la consecució dels ojbectius del programa.

El projecte de promoció socioeducatiu integral es desenvolupa des d'estratègies d'innovació social col·laborativa, en el marc del model d'estat relacional i la col·laboració público-privada. És, doncs, en si mateix, una gran aposta de recerca, desenvolupament i transferència de coneixement (I+D+i).

Fins avui, l'Obra Social "la Caixa" ha destinat un pressupost de 393 milions d'euros al desenvolupament del programa en tota l'Estat. En el 2016 la mitjana d'aportació econòmica valorada per família ha estat de 1.400 euros per família en el global del programa. A més, el 47% dels ajuts són de reforç educatiu i la mitjana de permanència en el programa dels nens i joves és de 3, 4 anys.

Famílies, entitats i institucions han celebrat el desè aniversari en un acte emotiu a CaixaForum Madrid. Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, ha destacat que CaixaProinfancia “aconsegueix reduir molt significativament l'abandonament escolar, que és d'un 30% a tota l'Estat en alumnes que cursen l'ensenyament secundari obligatori i d'un 6% entre els nens i nenes que atén aquest programa”.

Jordi Riera, director científic d'aquest projecte ha subratllat que “l'educació és fonamental per trencar amb la cronificació de la pobresa i estem començant a recollir els fruits del nostre esforç. Des de la direcció científica de CaixaProinfancia hem promogut l'evolució cap a un model d'acció socioeducativa integral col·laborativa”. “Tenim motius per a l'esperança”, va confirmar el pedagog. Així mateix, Riera va destacar que “la generació d'expectatives en els nens i nenes és ja per si mateix un component de millora en el rendiment escolar” i que el que mou aquesta xarxa d'universitats, associacions i famílies és que “els fills d'aquestes classes aspiren a un nivell molt diferent de formació i educació. La principal lluita és contra el fracàs escolar i això es fa amb el reforç educatiu, classes de repàs individuals i en grup fora de l'escola i amb mestres i professors titulats".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.