• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

Els catecúmens comencen la preparació per al baptisme

En el primer cap de setmana d'Advent, ha tingut lloc a la Catedral de Barcelona les cerimònies del ritu d’ingrés al Catecumenat per infants en edat catequètica i el ritu d’ingrés al Catecumenat per adults. El Catecumenat és el camí que l’Església ofereix als qui desitgen adherir-se a la fe i rebre el baptisme, que és la porta de la vida i del regne de Déu. Hi ha dos passos molt importants que destaquen en el ritu dels infants i dels adults: el signe de la creu al front que marca el bisbe als catecúmens i quan aquests reben el seu primer Evangeli.

Arquebisbat de Barcelona, 7 desembre 17

El dissabte va presidir el ritu d’ingrés al Catecumenat per a infants l’arquebisbe metropolità de Barcelona, Card. Joan Josep Omella, qui, en la seva homilia fent servir el text de lectura de la crida de Déu a Samuel, va convidar als infants que iniciaven el camí cap al Catecumenat a obrir els cors “que també els crida i també els parla”. Va demanar que es  recolzessin en els seus respectius mossens, catequistes i, sobretot, els seus pares en el camí cap al baptisme.

Diumenge va ser l’hora dels adults. A prop de 30 persones van començar la preparació cap al baptisme, en un ritu d’ingrés presidit pel bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Antoni Vadell, qui va encoratjar amb alegria i energia als catecúmens adults a fer aquest pas en profunditat i serenitat. “Vosaltres ja no sou infants, vosaltres heu buscat a Déu, i buscant a Déu comenceu ara aquest camí” els hi va dir.

El següent pas important que duran a terme els adults serà el Recés de Catecúmens al Seminari Salesià “Martí-Codolar”, que es fa al voltant a la conversió de Sant Pau. Enguany serà el 28 de gener de 2018.

El Servei Diocesà per al Catecumenat

A l’Arquebisbat de Barcelona, el novembre del 2002, fou creat el Servei Diocesà per al Catecumenat com a organisme depenent del bisbe per tal d’acollir, acompanyar el procés d’adults i infants, a partir de set anys, que volen rebre el Baptisme. Treballa conjuntament amb les parròquies i rectors oferint espais i celebracions als catecúmens per tal que puguin preparar-se adientment a rebre els sagraments de la iniciació cristiana, Baptisme, Confirmació i Eucaristia i la celebració d’aquest ritu a la Catedral – durant el primer cap de setmana d’Advent – és una de les tradicionals activitats que ofereix a totes les parròquies, grups i moviments, que tenen cada any catecúmens, infants o adults.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.