• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

El papa Francesc destaca tres aspectes per descobrir la vocació

En un missatge dirigit a bisbes, sacerdots, consagrats i fidels de tot el món amb motiu de la Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions, que se celebrarà el proper 22 d'abril de 2018 el papa Francesc va recordar que "la nostra vida i la nostra presència al món són fruit d'una vocació divina "i per això és necessari un procés de discerniment que ajudi a descobrir aquesta vocació.

ACIprensa, 7 desembre 17

En el marc de la XV Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes dedicada als joves, "en particular a la relació entre els joves, la fe i la vocació", que se celebrarà el proper mes d'octubre, el Pontífex va reflexionar sobre tres conceptes: escolta, discerniment i vida.

"En la diversitat i l'especificitat de cada vocació, personal i eclesial, es necessita escoltar, discernir i viure aquesta paraula que ens crida des de dalt i que, alhora que ens permet fer fructificar els nostres talents, ens fa també instruments de salvació en el món i ens orienta a la plena felicitat ", ha assenyalat el Sant Pare.

Escoltar

El papa Francesc va afirmar que "la crida del Senyor no és tan evident com tot allò que podem sentir, veure o tocar en la nostra experiència quotidiana". Ha destacat que "Déu ve de manera silenciosa i discreta, sense imposar-se a la nostra llibertat. Així pot passar que la seva veu quedi silenciada per les nombroses preocupacions i tensions que omplen la nostra ment i el nostre cor".

Per això, cal "preparar-se per escoltar amb profunditat la seva Paraula i la vida, prestar atenció als detalls de la nostra vida diària, aprendre a llegir els esdeveniments amb els ulls de la fe, i mantenir-se oberts a les sorpreses de l'Esperit".

El Pontífex va explicar que per poder escoltar aquesta crida del Senyor cal obrir-se, sortir d'un mateix. "Si romanem tancats en nosaltres mateixos, en les nostres costums i en l'apatia de qui malgasta la seva vida en el cercle restringit del propi jo, no podrem descobrir la crida especial i personal que Déu ha pensat per a nosaltres, perdrem l'oportunitat de somiar i de convertir-nos en protagonistes de la història única i original que Déu vol escriure amb nosaltres".

Ara bé, ha reconegut que aquesta actitud d'escolta, "és avui cada vegada més difícil, immersos com estem en una societat sorollosa, en el deliri de l'abundància d'estímuls i d'informació que omplen les nostres jornades". Per això va convidar a la contemplació, a "reflexionar amb serenitat sobre els esdeveniments de la nostra vida i dur a terme un fecund discerniment, confiats en el diligent designi de Déu per a nosaltres".

Discernir

"Cada un de nosaltres -va explicar el papa Francesc- pot descobrir la seva pròpia vocació només mitjançant el discerniment espiritual". Ha insistit que "la vocació cristiana sempre té una dimensió profètica".

Ha afirmat que "avui tenim molta necessitat del discerniment i de la profecia; de superar les temptacions de la ideologia i del fatalisme i descobrir, en la relació amb el Senyor, els llocs, els instruments i les situacions a través de les quals ell ens crida. Tot cristià hauria de desenvolupar la capacitat de 'llegir des de dins' la vida i intuir cap a on i què és el que el Senyor li demana per ser continuador de la seva missió ".

Viure

En el missatge, Francesc va destacar la necessitat d'assumir la vocació, un cop descoberta, sense deixar enrera: "La vocació és avui! La missió cristiana és per al present! I cada un de nosaltres està cridat (a la vida laïcal, en el matrimoni, a la sacerdotal, al ministeri ordenat, o a la d'especial consagració) a convertir-se en testimoni del Senyor, aquí i ara".

"El Senyor continua cridant avui perquè el segueixin -va assegurar-. No podem esperar a ser perfectes per respondre amb el nostre generós 'aquí estic', ni espantar-nos dels nostres límits i dels nostres pecats, sinó escoltar la seva veu amb cor obert, discernir la nostra missió personal en l'Església i en el món, i viure-la en el avui que Déu ens dóna".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.