• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

Autoritats xineses obliguen als cristians a substituir la creu per una imatge del President

Les autoritats locals de la regió de Yuang, a la província xinesa de Jiangxi, estan pressionant a cristians xinesos perquè retirin de l'interior de les seves cases la creu i el quadre de Jesús i que els substitueixin per la imatge del President de la República Popular de la Xina, Xi Jinping. Segons informa el diari South China Morning Post l'objectiu d'aquestes pressions és "convertir els creients de la religió, en creients del Partit Comunista". Per aconseguir-ho, amenacen de retirar les ajudes econòmiques a les famílies que no obeeixin.

ACIprensa, 14 novembre 17

Aquest xantatge està tenint un impacte fort entre la població cristiana de la zona, un 10%, ja que es tracta d'una regió rural en la qual la població viu en situació de pobresa:  l'11% del seu milió d'habitants viu sota el llindar de pobresa.

Aquesta mesura coincideix amb la nova etapa inaugurada a la Xina des que Xi Jinping va accedir a la Secretaria General del Partit Comunista Xinès, el novembre de 2012, i, un any després, a la Presidència de la República Popular de la Xina.

La concentració de poder en mans de Xi Jinping es va ratificar i va ampliar després del congrés general del Partit Comunista celebrat el mes d'octubre passat.

Durant aquesta sessió, el mateix President va anunciar el naixement d'una "nova era" per a la Xina en la qual el "gegant asiàtic" hauria d'aspirar a convertir-se en la principal potència política, econòmica i militar del món.

Per als ciutadans xinesos, aquesta "nova era" s'ha traduït en la imposició del culte a la figura del president, un fenomen que no es produïa al país asiàtic des de temps de Mao Tse-Tung, el sagnant líder comunista impulsor de la Revolució cultural Xina que va causar milions de morts i va suposar la instauració del comunisme.

Segons han confirmat a la publicació esmentada alguns funcionaris locals, almenys 600 persones han retirat ja de les seves llars dels símbols religiosos i els han substituït per retrats del president i simbologia del Partit Comunista.

El representant de la regió en l'Assemblea Popular de la Xina, Qi Yan, va explicar que la campanya es va iniciar el mes de març i s'ha centrat principalment en famílies que reben ajudes per eradicar la pobresa.

"Aquestes persones -va afirmar- viuen en situacions de pobresa, moltes vegades per la malaltia d'algun familiar, i pensen que si creuen en Jesús es curaran de la seva malaltia. El que volem és fer-los entendre que la seva malaltia és una cosa física, i que la gent que realment pot ajudar és el Partit Comunista i el seu secretari general".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.