• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

Taltavull: "Deixo allò que estimo, però visc il·lusionat el moment"

Sebastià Taltavull ha explicat aquest divendres 10 de novembre, en una entrevista a Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, moltes de les seves sensacions d'aquest moment, pocs dies abans d'acomiadar-se de l'arxidiòcesi de Barcelona, on ha estat bisbe auxiliar aquests últims gairebé 9 anys, i d'iniciar un nou ministeri episcopal com a titular de Mallorca.

Catalunya Cristiana, 14 novembre 17

"És un moment de canvi, de deixar tot un treball que he anat fent aquest temps aquí, i començar una altra tasca en una altra diòcesi, ja de manera definitiva. El cor també s’encongeix una mica, perquè s’ha de deixar allò que s’estima, però alhora visc amb molta il·lusió el fet de poder entregar-me i treballar a la diòcesi de Mallorca", ha destacat. D'altra banda, el prelat menorquí ha comentat que viu l'actual moment polític i social de Catalunya "amb pena i tristor, intentant fer arribar a les persones aquest sentiment i intensificant la pregària, que ens ajuda molt a asserenar-nos davant la situació, aprofundir i veure com has de respondre cada moment". En aquesta línia, ha recordat que "és molt important escoltar el poble perquè, quan es veu tanta gent que clama i demana llibertat, no ho diuen quatre que criden pel carrer, sinó tot un poble que, d’una forma o d'una altra s’ha manifestat i es manifesta". Com a conclusió, ha afegit que "això s’ha d’atendre i s’ha d’escoltar, des de la voluntat de trobar solucions, que han de ser en el moment oportú i dialogant". 

Particularment el bisbe Taltavull ha explicat, encara sobre la situació política, que "hi ha coses certament que, vinguin d’on vinguin, són intolerables, com és la violència", i que "tothom té dret a dir el que pensa amb llibertat, cosa que no ha de ser font de conflicte ni de divisió". El nou bisbe electe de Mallorca ha recordat, a més, que "l’Església ha d’ajudar a buscar l'entesa i la integració, perquè la Paraula de Déu ens dona aquesta capacitat de fer arribar a tothom serenor, profunditat, sinceritat i, encara més, justícia, amor, perdó i reconciliació".
 
Com a balanç d'aquesta etapa com a bisbe auxiliar de Barcelona, Taltavull ha destacat que ha rebut "una acollida extraordinària, una estimació que s’ha mostrat fins i tot també en la manera de trobar-nos, parlar, aprofundir i proposar coses noves". També ha comentat que, "quan estàs dins un clima d’estimació, les coses són més fàcils i l’evangeli es veu més clar". Referint-se també al moment actual de l'Església a Barcelona, el bisbe ha destacat que "els laics encara són una assignatura pendent, perquè no són ajudants del capellà ni del bisbe, sinó que tenen, per vocació pròpia, una missió dins l’Església, que és la presència en el món". En aquesta línia, ha afegit que "de vegades sembla que un laic estigui més compromès quan fa funcions d’Església, però el seu compromís es dona quan està profundament arrelat dins la família, i hi dona el testimoni cristià, o quan compleix tots els deures de tipus social o polític, tota la feina relacionada amb l’economia o l’ecologia i altres, perquè és en aquests àmbits on hi ha el paper del laic enmig de la societat, amb el seu servei temporal". 
 
El fins ara bisbe auxiliar viu des de fa més d'un any entre Barcelona i Mallorca, on ha exercit d'administrador apostòlic des del setembre de 2016. Ara aquesta etapa entre les dues diòcesis s'acaba i tanca un cicle de gairebé 9 anys com a bisbe auxiliar a l'arxidiòcesi. Allò que li ha aportat aquesta etapa, el paper dels laics i les dones, les seves trobades amb el Papa Francesc, l'experiència de viure en comunitat episcopal i la situació política i social que viu Catalunya han estat, en definitiva, alguns dels temes repassats amb ell, en una entrevista dins el programa El Mirador de l'actualitat.
 
Taltavull ha tingut molta presència aquests 9 anys a l'arxidiòcesi de Barcelona. Moltes comunitats cristianes l'han reclamat sovint, ha presidit moltes confirmacions i altres celebracions i ha estat, en definitiva, amb la gent, com diu sovint el papa Francesc quan parla del seu treball al Vaticà. Aquesta realitat, juntament amb els canvis socials, religiosos i pastorals que ha viscut, també han format part de la temàtica d'una entrevista en què el bisbe menorquí ha parlat d'esperança i futur. Seguint igualment el seu lema episcopal, "Vosaltres sou els meus amics", el prelat ha ofert unes paraules de comiat als oients de Ràdio Estel, tot i que seguirà col·laborant amb el seu article setmana al setmanari Catalunya Cristiana
 
El bisbe Sebastià, un home de pastoral i de contacte amb el poble cristià i la societat en general, és un bisbe que treballa des de la seva experiència a Menorca, en diferents tasques com a prevere a partir de la seva ordenació el 1972, com també a través dels anys que va viure com a director del Departament de Pastoral a la Conferència Episcopal Espanyola. El 21 de març de 2009, Sebastià Taltavull va rebre l'ordenació episcopal a la Catedral de Barcelona. Ara, després del recent nomenament com a bisbe de Mallorca, s'acomiadarà dels creients de l'arxidiòcesi el 19 de novembre en una Missa d'acció de gràcies a les 17.00 hores a la Basílica de la Sagrada Família. El dissabte 25, a les 11.00 del matí, celebrarà la Missa d'inici del seu ministeri episcopal a la Catedral de Palma.

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.