• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

100 anys de Conferència Episcopal dels Estats Units

El Secretari d'Estat del Vaticà, Cardenal Pietro Parolin, va arribar a Estats Units en ocasió de l'assemblea general de la Conferència Episcopal d'aquest país que es realitza a Baltimore aquesta setmana i que aquest 2017 celebra 100 anys de fundació.

ACIprensa, 14 novembre 17

A la Missa celebrada a la Basílica del Santuari Nacional de l'Assumpció el diumenge 12 de novembre, el Cardenal Parolin va exhortar els prelats de l'Episcopat nord-americà (USCCB, per les sigles en anglès) a tenir la "saviesa de Déu" que "ens permet servir Déu fent la seva voluntat".

La Conferència de Bisbes Catòlics dels Estats Units "es va originar amb una sàvia resposta, plena de l'Esperit, al patiment humà i al desplaçament originat per la Primera Guerra Mundial", va dir el cardenal.

El prelat va recordar aquest aspecte ja que "l'Església en el seu país segueix oferint sanació, consol i esperança a les noves onades d'immigrants i refugiats".

Després d'encoratjar als bisbes a viure una "autèntica conversió personal", el secretari d'Estat del Vaticà va agrair la tasca caritativa de les diferents institucions eclesials d'ajuda als Estats Units i va exhortar a seguir treballant en favor dels migrants hispans.
"La comunitat catòlica està cridada sota la seva guia a treballar per una societat més justa i inclusiva, superant les ombres de la polarització, la divisió i la ruptura social amb la llum de l'Evangeli", va dir el cardenal.

El cardenal Parolin també va ressaltar la importància de "defensar el dret a la vida dels no nascuts" així com l'accés a la cura de la salut.

"No puc deixar d'esmentar la contribució de la USCCB al debat d'importants temes socials i polítics, quan aquests involucren la defensa dels valors morals i els drets dels pobres, els ancians, els vulnerables i aquells que no tenen veu", va continuar.

El Cardenal també va animar els bisbes a prosseguir amb la seva cura pastoral, subratllant que "en aquest procés d'acompanyament segueixin exercitant el seu ministeri profètic".

L'assemblea dels bisbes d'Estats Units va començar aquest dilluns 13 de novembre a la tarda i seguirà fins al dia dimecres 15 de novembre.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.