• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

Bisbes espanyols i Càritas s'uneixen per celebrar la Jornada Mundial dels Pobres

La Conferència Episcopal Espanyola i Càritas han realitzat un comunicat conjunt en què conviden a "respondre amb obres al crit dels pobres" amb motiu de la celebració el proper diumenge 19 de novembre de la I Jornada Mundial dels Pobres.

ACIprensa, 14 novembre 17

Segons precisa el comunicat, la idea d'aquesta Jornada va néixer el 13 de novembre de l'any passat, data en què es tancaven a tot el món les Portes de la Misericòrdia i també dia en què se celebrava a la Basílica de Sant Pere el Jubileu dedicat a les persones marginades.

En aquesta trobada el Sant Pare va afirmar: "Precisament avui, quan parlem d'exclusió, vénen ràpid a la ment persones concretes; no coses inútils, sinó persones valuoses. La persona humana, col·locada per Déu a la cimera de la creació, és sovint descartada, perquè es prefereixen les coses que passen. I això és inacceptable, perquè l'home és el bé més valuós als ulls de Déu ", va afirmar el Sant Pare durant aquesta trobada.

"Demanem la gràcia de no apartar els ulls de Déu que ens mira i del proïsme que ens qüestiona ... especialment al germà oblidat i exclòs, a Llàtzer que jeu davant de la nostra porta. Cap a allí es dirigeix la lent de l'Església. ... A la llum d'aquestes reflexions, voldria que avui fos la 'Jornada dels pobres' ", ha assegurat.

D'aquesta manera, aquesta Jornada se celebra tots els anys i en tota l'Església l'últim diumenge de durant l'any i que, segons precisen des de la CEE i Càritas, "és una ocasió especial per posar de manifest, com un veritable signe d'evangelització i compromís, la participació i l'aportació dels més pobres en la vida de les comunitats ".

El lema amb el qual se celebrarà és "no estimem de paraula sinó amb obres".

En el comunicat conjunt de Càritas i la CEE apunten que amb la celebració d'aquesta Jornada, el papa Francesc proposa "estimular els creients perquè reaccionin davant la cultura del rebuig i del malbaratament, fent seva la cultura de la trobada".

Una invitació que també s'estén a totes les persones sense importar el seu credo, "perquè es disposin a compartir amb els pobres a través de qualsevol acció de solidaritat, com a signe de fraternitat".

A més també es vol "promoure una caritat que ens porti a seguir Crist pobre i a una veritable trobada amb el pobre".

"Com recorda Francesc, els pobres no són només destinataris d'obres de bona voluntat, sinó també sensibilitzadors de la nostra consciència i de la injustícia social", recorden en el comunicat.

En el seu missatge per aquesta Jornada, el Papa proposa, a més, propostes concretes d'acció, com "identificar de forma clara els nous rostres de la pobresa".

Des de Càritas i la Conferència Episcopal Espanyola han preparat materials i informació complementària per facilitar la celebració d'aquesta Jornada en totes les Diòcesis espanyoles.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.