• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

Mons. Torres destaca que promourà la consciència d'unitat entre els credos

El bisbe auxiliar de Còrdova (Argentina) i flamant president de la Comissió Episcopal d'Ecumenisme, Relacions amb el Judaisme i altres Religions, Pedro Javier Torres, ha confirmat que el seu treball s'orientarà cap a "la comunió dels que creuen en Crist i també dels que creuen en Déu i de la mateixa manera dels que no creuen".

AICA, 14 novembre 17

El prelat cordovès va ser triat per aquest servei en el marc de la recent 114a Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Argentina (CEA) i succeirà en el càrrec a l'arquebisbe de Còrdova, monsenyor Carlos José Ñañez, qui va ser responsable d'aquest organisme per dos triennis.

"És una responsabilitat nova en una línia que es treballa fa diversos anys i crec que el desafiament més gran és anar comprometent cada vegada més a tots els batejats en aquest anhel de Jesús que apareix en Joan 17, que tots siguin un, en un treball per la unitat, per la comunió dels que creuen en Crist i també dels que creuen en Déu i de la mateixa manera dels que no creuen", ha sostingut.

"Tot comença amb el que se sap anomenar l'ecumenisme espiritual, pregar per la unitat, treballar per la unitat, en la família, en els cors, en els àmbits on ens movem i ser conscients que precisament en aquests àmbits estem cada vegada més en un món més plural i més intercultural", ha afegit.

Monsenyor Torres també va destacar que "hem d'aprendre a dialogar, aprendre a trobar-nos, aprendre a respectar-nos. Aprendre a descobrir que la Pàtria la construïm entre tots, i el món el fem entre tots".

"Per això -va explicar- són també temes de l'ecumenisme, la cura de la creació, el treball per la pau, i la recerca de la dignitat humana com el primer compromís. Tots som fills d'Adam, i per allà va el desafiament del treball ecumènic que en l'Argentina té molta història, llavors jo em sumo a aquesta història amb la Comissió Episcopal".

El bisbe auxiliar va expressar que "ara l'horitzó és fomentar que a cada diòcesi hi hagi delegats d'ecumenisme, diàlegs amb el judaisme, l'islam i les altres religions, que vagin promovent la consciència d'unitat, treballant per la pau i contagiant un estil que en l'Argentina es va fer història amb l'obertura que va tenir la nostra pàtria a migrants i a gent de totes les latituds que avui són part d'un mateix poble que ha d'aprendre a treballar en comunió".

"Resem com Jesús va resar abans de viure la seva Pasqua, perquè tots siguin un a l'estil de la Trinitat, com diu el papa Francesc a una diversitat reconciliada, en una perspectiva de l'amor, que estimant-nos, visquem la diversitat en l'accidental, l'essencial en la unitat i en tot la caritat", ha demanat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.