• El Papa envia una donació per als damnificats a Guatemala
  • El papa Francesc viatja a Ginebra com a "pelegrí ecumènic"
  • 50 anys de residència sacerdotal a Barcelona
  • El papa Francesc contra la política Trump: "És immoral separar els fills dels pares"
  • Torra i Torrent assisteixen a una pregària interreligiosa en suport als presos polítics
  • CaixaProinfància ha atès a les comarques de Barcelona més de 85.000 menors en situació pobresa durant els 10 anys
  • Campanya dels Jesuïtes a favor dels refugiats: atenen 14.500 nens i nenes en els seus països
  • La Generalitat, exemple de bones pràctiques en integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual
  • Presenten l'instrument de treball per al Sínode dels Joves
  • Les restes de Joan XXIII tornen al Vaticà després de la seva peregrinació

El país més ateu d'Europa dedica un any a la Mare de Déu de Fàtima

La República Txeca celebra un any dedicat a la Mare de Déu de Fàtima, des d'octubre d'aquest any fins a octubre de 2018, com a gest de "gratitud per la recuperació de la llibertat després del comunisme".

ACIprensa, 14 novembre 17

En una informació enviada a ACIPrensa, la fundació pontifícia Ajuda a l'Església Necessitada a Mèxic va indicar que durant aquest any, una rèplica de la imatge original de la Mare de Déu de Fàtima, lliurada pel Santuari a Portugal a la Conferència Episcopal Txeca, recorrerà totes les diòcesis del "país més ateu d'Europa".

El 13 de setembre passat, en el marc de la celebració dels 100 anys de les aparicions de la Verge als tres pastorets a la Cova de Iria, unes 1300 persones van peregrinar al Santuari de Fàtima a Portugal.

Aquest dia, el Cardenal Dominik Duka, Arquebisbe de Praga, va recordar que el 1989 un grup de txecs també van pelegrinar al santuari marià i que "donem gràcies per la nova generació que va créixer en llibertat: una generació que no va conèixer la presó nazi, la presó comunista, l'ultratge, la pèrdua de llibertat, la persecució per l'exercici de la fe religiosa".

El també president de la Conferència Episcopal Txeca, va afirmar que "la història de les aparicions de la Mare de Déu està lligada a la història de la nostra pàtria" i com una mostra de gratitud, va deixar com a obsequi al Santuari de Fàtima una rèplica de la imatge del Nen Jesús de Praga, una de les devocions més importants de la República Txeca i per als catòlics del món sencer.

En acabar aquest pelegrinatge, el Santuari de Fàtima va lliurar als bisbes de la República Txeca la rèplica de la imatge de la Mare de Déu de Fàtima i aquesta va ser rebuda al país europeu amb una Missa a la Catedral Sant Vito a Praga, per després ser portada en processó per la ciutat.

Ajuda a l'Església Necessitada (AEN) ha informat que el proper 18 de novembre es realitzarà una peregrinació al Santuari del Nen Jesús a Praga per agrair per la "fi de la repressió pel comunisme hostil a la religió".

La fundació pontifícia ha recordat que fa 50 anys durant el règim de la Unió Soviètica, una imatge de la Mare de Déu de Fàtima va ser "introduïda clandestinament" a República Txeca, territori que llavors era Txecoslovàquia.

Aquest gest va permetre que "s'aplanés el camí de l'anomenada Primavera de Praga, que va comportar el 1968 una certa distensió de la situació, també per a l'Església".

Després de la caiguda del règim comunista i la creació de la República Txeca el 1993, AEN ha col·laborat amb la reconstrucció de l'Església Catòlica i en la formació de futurs sacerdots i religioses.

En el cens que es va realitzar a l'any 2011, el 34% dels habitants van declarar que no pertanyien a cap religió, el 10,4% va indicar que era catòlic, un altre 11% va assenyalar que pertanyien a una altra confessió cristiana i un altre 44% no va precisar res sobre la seva pertinença a algun credo.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22

MISSA DE FINAL DE CURS DEL SEMINARI DIOCESÀ DE TERRASSA, PRESIDIDA PER MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: Seminari diocesà de Terrassa, Valldoreix. Hora: 13 h

 Dissabte, 23

CONFERÈNCIA SOBRE “L’ORATORI DE SANT FELIP NERI” I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE RESIDÈNCIA SACERDOTAL SANT JOSEP ORIOLConferència a càrrec de: Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Presentació del llibre a càrrec del: Dr. Josep M. Martí Bonet. Lloc: Sala de la Mare de Déu de la Mercè, sobre el claustre de la Catedral de Barcelona. Hora: a les 10.30 h, conferència; a les 11.30 h, presentació del llibre.

 Dilluns, 25

TROBADA DIOCESANA D’ESCOLANS DE L’ARXIDIÒCESI DE TARRAGONA AMB EL LEMA “CALEU LES XARXES”. Organitza: Secretariat diocesà de vocacions de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Riudecols. Hora: de 10 a 17 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.