• Bisbes d'Estats Units destinen 1'4 milions de dòlars per l'Església a l'Àfrica
  • Sor Lucía Caram rebrà la Creu de Sant Jordi 2018
  • Oberta la participació al Premi de Periodisme Solidari "Memorial Joan Gomis 2018"
  • Misses en anglès, una proposta d’estiu per a feligresos i turistes de parla anglesa
  • Bèrgam, el bressol de Sant Joan XXIII
  • Una religiosa Missionera de la Caritat confessa haver venut nadons a l'Índia
  • Sud-àfrica reinventa el llegat de Nelson Mandela
  • Perú: Església inicia campanya als Andes contra el fred i distribueix 1000 mantes
  • Papa: "Que l'esport afavoreixi la cultura de la trobada"
  • El Nunci apostòlic a Nicaragua demanar una "treva" per aturar la violència a aquest país

Un líder hindú ofèn la Mare Teresa: condemna dels bisbes

L'arquebisbe Thumma Bala, que dirigeix la Diòcesi de Hyderabad (Índia) i és president del Consell Episcopal de Telugu, ha demanat que es condemnin i es prenguin les mesures legals necessàries per les acusacions falses i les paraules menyspreadores sobre la Mare Teresa de Calcuta pronunciades pel líder hindú Swami Parpoornanda Saraswathi.

Fides, 13 octubre 17

En el comunicat enviat a l'Agència Fides, l'arquebisbe convida els governs d'Andhra Pradesh i Telangana a no quedar-se indiferents davant les paraules ofensives contra la Santa Mare Teresa, difoses en un programa de televisió en els últims dies.

Segons el líder hindú, "la Mare Teresa va organitzar un tràfic il·legal de 50.000 dones, fent-les treballar com a religioses després de convertir-les al cristianisme". Swami també ha declarat que la religiosa va rebre sense merèixer el més alt honor nacional, el premi Bharata Ratna, que li va ser atorgat el 1980 pel Govern de l'Índia.

"No és això un insult a la nació i al president de l'Índia que ha reconegut els serveis de la Mare als pobres, necessitats, malalts terminals, gent gran, abandonats i als que pateixen?", es pregunta l'arquebisbe Bala.

"El treball de la Santa Mare Teresa –continua el text– és reconegut a tot el món, i el 1979 va ser guardonada amb el Premi Nobel de la Pau. En l'actualitat hi ha 5.161 Germanes de la Mare Teresa en 758 cases que treballen en 139 països. A més, els comentaris de Paripoornananda Swamiji no han estat sol·licitats perquè el tema de la discussió era completament diferent. No calia que Swamiji parlés del Papa ni de la Mare Teresa".

L'arquebisbe assenyala que "els comentaris i les acusacions de Paripoornananda Swamiji sobre la Mare Teresa no només fereixen profundament els cors i sentiments de l'Església catòlica i de la comunitat cristiana, sinó també de les persones pertanyents a totes les regions que la respecten com a santa i com a mare dels pobres i dels que pateixen".

L'Església índia condemna els intents d'aquells "que intenten crear divisió en la societat". Seguint els passos de Jesucrist, "podem perdonar Paripoornananda Swamiji", ha dit l'arquebisbe, recordant als líders religiosos de totes les creences que "el deure primordial de tot líder religiós és fomentar l'harmonia i la pau a la comunitat de la nostra nació pluralista i salvaguardar la laïcitat i la llibertat religiosa garantides per la nostra constitució".

Els bisbes demanen al Govern que s'asseguri que tals episodis no es repeteixin en el futur.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 18

CENTENARI DE L’ORGUE DE LA PARRÒQUIA DE SANT ANDREU DE LLAVANERES. CONCERT AMB EL TÍTOL “CENTENARI D’ORGUE I TROMPETA”. A càrrec d’: Esther Ciudad (orgue) i Alfonso González (trompeta). Lloc: Parròquia de Sant Andreu de Llavaneres. Hora: 21.30 h

Dissabte, 21

VISITA AMB EL TEMA “POBLET, PANTEÓ REIAL”. Lloc: Monestir de Santa Maria de Poblet. Hora: 11.30 h

 Dilluns, 23

CURS INTENSIU D’ICONOGRAFIA BIZANTINA. Dies: del 23 al 29. A càrrec de: Neculai Saftiu. Lloc: l’Albà (a prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391; a/e: nicu.i.saftiu@gmail.com
Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.