• Bisbes d'Estats Units destinen 1'4 milions de dòlars per l'Església a l'Àfrica
  • Sor Lucía Caram rebrà la Creu de Sant Jordi 2018
  • Oberta la participació al Premi de Periodisme Solidari "Memorial Joan Gomis 2018"
  • Misses en anglès, una proposta d’estiu per a feligresos i turistes de parla anglesa
  • Bèrgam, el bressol de Sant Joan XXIII
  • Una religiosa Missionera de la Caritat confessa haver venut nadons a l'Índia
  • Sud-àfrica reinventa el llegat de Nelson Mandela
  • Perú: Església inicia campanya als Andes contra el fred i distribueix 1000 mantes
  • Papa: "Que l'esport afavoreixi la cultura de la trobada"
  • El Nunci apostòlic a Nicaragua demanar una "treva" per aturar la violència a aquest país

Una conferència sobre la crisi de Corea reforça la determinació d'evitar una guerra nuclear

"El món ha d'escoltar el poble de Corea: no vol guerra, vol pau". Així ho va expressar el Rev. Frank Chikane, moderador de la Comissió de les Esglésies per Assumptes Internacionals (CIAI) del Consell Mundial d'Esglésies (CME), reflectint l'opinió de diverses dotzenes de persones de tot el món que van assistir, el 5 d'octubre, a una videoconferència sobre la crisi de Corea. "Que Déu ens ajudi i se serveixi de nosaltres perquè col·laborem en la recerca de la pau i visquem junts, de nou, com a germans i germanes", va dir el Rev. Chikane.

Consell Mundial d'Esglésies, 13 octubre 17

La videoconferència, dirigida pel secretari general del Consell Mundial d'Esglésies (CME), el Rev. Dr. Olav Fykse Tveit, es va centrar a buscar vies cap a una solució pacífica a la península coreana i a evitar una guerra nuclear. Més concretament, es van analitzar diferents maneres de reforçar la veu i les accions a favor de la pau de les esglésies de Corea del Sud, els Estats Units d'Amèrica, Corea del Nord i la resta del món.

A l'inici de la videoconferència, el CME va oferir una sessió informativa sobre la història del compromís ecumènic amb la pau a la península de Corea i sobre la reintensificació d'aquest compromís des de la X Assemblea, el 2013, celebrada a Busan (Corea del Sud).

El Rev. Tveit va dir que les esglésies tenien un paper fonamental en la creació de relacions que podrien contribuir que ningú faci ús de les seves armes nuclears.

"Hem de treballar junts perquè ningú pensi en usar-les, però també perquè ningú es prepari per usar-les", va dir.

La Rev. Dra. Sang Chang, presidenta del CME per a Àsia i representant de l'Església presbiteriana a la República de Corea, va declarar que aquest és un moment crític de la història, amb un nivell de tensió elevat que ens ha posat més a prop d'una guerra nuclear del que havíem estat en molts anys.

"Evidentment que necessitem trobar una solució pacífica", va dir la Dra. Chang; "Estem demanant pau, no una guerra. Les esglésies de tot el món poden tenir un paper important en la mobilització per la pau".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 18

CENTENARI DE L’ORGUE DE LA PARRÒQUIA DE SANT ANDREU DE LLAVANERES. CONCERT AMB EL TÍTOL “CENTENARI D’ORGUE I TROMPETA”. A càrrec d’: Esther Ciudad (orgue) i Alfonso González (trompeta). Lloc: Parròquia de Sant Andreu de Llavaneres. Hora: 21.30 h

Dissabte, 21

VISITA AMB EL TEMA “POBLET, PANTEÓ REIAL”. Lloc: Monestir de Santa Maria de Poblet. Hora: 11.30 h

 Dilluns, 23

CURS INTENSIU D’ICONOGRAFIA BIZANTINA. Dies: del 23 al 29. A càrrec de: Neculai Saftiu. Lloc: l’Albà (a prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391; a/e: nicu.i.saftiu@gmail.com
Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.