Dilluns, 15 d'Octubre de 2018
Santa Teresa de Jesús, verge i doctora
  • El President de Càritas Espanyola coneix la realitat de Càritas diocesana d’Urgell
  • Les pèrdues econòmiques pels desastres climàtics creixen un 151% en vint anys
  • El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II
  • Nous nomenaments signats per l'Arquebisbe de Tarragona
  • Els aiguats deixen 10 morts i un desaparegut a Mallorca
  • El papa Francesc possiblement viatjarà a Madagascar el 2019
  • Els bisbes catalans parlen de la canonització del papa Pau VI i l’arquebisbe Óscar Romero
  • Coneguem quina és la tasca del missioner germà de La Salle Joan Sala Coll
  • L’embassament de Riudecanyes i la Sagrada Família, objectius gihadistes
  • "L'avortament no és un dret, és com pagar a un sicari per resoldre un problema"

El 21 de novembre fra Frederic de Berga i 25 companys més seran beatificats a la catedral de Barcelona

El dissabte 21 de novembre de 2015, a les 11.30 h, a la catedral de Barcelona, hi haurà la beatificació del caputxí fra Frederic de Berga i de 25 companys de martiri, en una cerimònia presidida pel cardenal Angelo Amato. El divendres 5 de juny passat, el papa Francesc signà a Roma el document que autoritzava la promulgació del decret del martiri del caputxí Frederic de Berga (Martí Tarrés Puigpelat) i de 25 religiosos més de la Província de framenors caputxins de Catalunya, testimonis d'amor i fidelitat que foren occits en odi a la fe durant la persecució religiosa de 1936.

Catalunya Cristiana, 22 juliol 15

Fra Carmel de Colomers ja fou beatificat a Tarragona el 13 d'octubre de 2013 amb el grup del bisbe Manuel Borràs; tres framenors caputxins més, Benet de Santa Coloma, Domènec de Riudebitlles i Josep Oriol de Barcelona (occits a Manresa), tenen la causa oberta al bisbat de Vic, mentre que els altres cinc religiosos (Vicenç de Peralta, Eusebi de Canet de Mar, Feliu de Tarragona, Bernat de Sant Miquel de Gata i Tomàs de Castelló d'Empúries), per manca de dades sobre el moment martiri en el seu moment, no fou possible d'introduir la causa, però actualment s'està estudiant si és factible o no iniciar-la.

Els noms dels nous beats, que seran proclamats al novembre, a més del ja esmentat Frederic de Berga, són, per ordre cronològic de la data del martiri: Prudenci de Pomar de Cinca, Eloi de Bianya, Cebrià de Terrassa, Miquel de Bianya, Jordi de Santa Pau, Modest de Mieres i Àngel de Ferreries (28 de juliol de 1936); Rafael de Mataró i Feliu de Tortosa (1 d'agost de 1936); Agustí de Montclar (12 d'agost de 1936); Anselm d'Olot (15 d'agost de 1936); Benigne de Canet de Mar (19 d'agost de 1936); Tarsici de Miralcamp i Marçal de Vilafranca del Penedès (20 d'agost de 1936); Vicenç de Besalú (23 d'agost de 1936); Zacaries de Llorenç del Penedès i Bonaventura d'Arroyo Cerezo (25 d'agost de 1936); Josep de Calella de la Costa (9 de setembre de 1936); Timoteu de Palafrugell i Eudald d'Igualada (31 d'octubre de 1936); Alexandre de Barcelona (23 de novembre de 1936); Martí de Barcelona i Doroteu de Vilalba dels Arcs (19 de desembre de 1936); Remigi de Papiol (21 de gener de 1937) i Pacià M. de Barcelona (24 de gener de 1937).

Un total de 35 víctimes

En la postguerra, molt poc temps abans d'acabar l'any 1939, un cop fet el recompte dels 204 religiosos que integraven la Província el juliol de 1936, entre els frares que van desaparèixer, els que morien durant la guerra i els occits in odium fidei (un total de 35 víctimes), només en restaven 141. A més, la majoria dels convents estaven destruïts o en condicions pèssimes, segons explica l'arxiver dels Caputxins, fra Valentí Serra.

Davant dels fets revolucionaris que esclataren el juliol de 1936 s'ha de posar en relleu que un bon nombre dels eclesiàstics, entre els quals els frares caputxins, marcats en aquella circumstància històrica per una fonda espiritualitat martirial que anaren madurant a mesura que augmentaven les mesures anticlericals del govern de la Segona República, s'esforçaren per fer una lectura de caire sobrenatural d'aquells esdeveniments produïts i que comportaven una persecució violenta in odium fidei.

A tall d'exemple, podem esmentar que l'abat cistercenc Francesc d'Assís Causse, des del monestir de Sant Miquel de Cuixà, en una carta que escriví al ministre provincial dels caputxins, P. Josep de Besalú, li volgué expressar: "Déu ha escollit la nació catòlica com a víctima propiciatòria i redemptora, la sang catòlica abundosament i generosament vessada pels sacerdots, monjos i monges, i catòlics espanyols serà el rescat del món.

Semblantment, el P. Josep de Besalú s'adreçava així al seu bon amic Dr. Lluís Carreras: "La revolució ha aniquilat materialment la Província dels caputxins de Catalunya. Però tot el que ens han arrabassat, per molt que valgui, no és res davant de la glòria incomparable que ens han proporcionat els nostres màrtirs. La sang dels nostres màrtirs m'emplena l'ànima d'esperances".

Per aquesta raó, un cop acabada la guerra, el P. Josep de Besalú manifestà la seva gran satisfacció en saber que durant la persecució religiosa cap frare no renegà de la seva fe: "Les més sinceres gràcies a Déu que no ha permès que ni un sol dels fills de la nostra Província catalana hagi flaquejat en la fe durant el període de sagnant persecució religiosa que tan satànica i salvatge es va mostrar".

Més informació a la pàgina 16 del número 1.869 del setmanari Catalunya Cristiana.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 12 D'OCTUBRE

65a JORNADA GENERAL DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL LEMA “ANEU PER TOT ARREU I DONEU FRUIT”. Lloc: col·legi Salesians Sant Joan Bosco, Pg. Vall d’Hebron, 258, Barcelona. Hora: 9.30 h

DISSABTE, 13 D'OCTUBRE

OBRA DE TEATRE “POBRECITO FRANCISCO DE ASÍS”. Obra de teatre sobre Sant Francesc d'Assís, adreçada a tos els públics, amb dos actors, un com a Francesc i l’altre que arriba a donar cos a 12 personatges. És un obra interactiva, dinàmica, i contundent en el seu missatge, narrat en llenguatge actual. Lloc: Caputxins d’Igualada, c. Caputxins, 66, Igualada. Hora: de 17.30 a 19.30 h

DIUMENGE, 14 D'OCTUBRE

CANONITZACIÓ DE PAU VI, ÒSCAR ROMERO I ALTRES BEATS. Lloc: Plaça de Sant Pere, Ciutat del Vaticà. Hora: 10.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.