Sant Oleguer, bisbe i sant Crodegang, bisbe

Sant Oleguer, bisbe. Va ser prevere de la catedral de Barcelona, canonge agustinià de Sant Adrià de Besòs, abat de Sant Ruf d’Avinyó, bisbe de Barcelona i, simultàniament, arquebisbe de la Tarragona reconquerida als sarraïns. Aconsellà els comtes de Barcelona. Morí l’any 1137.

Sant Crodegang, bisbe. Pastor de l’església de Metz, fou un dels primers a adoptar la litúrgia romana i a difondre-la per les Gàl·lies. Donà als canonges una regla de vida comuna. Fou sepultat, en morir l’any 766, al monestir de Gorze, que havia fundat.


Opcions:

Agenda

Dimecres, 29

Taula rodona amb persones que han conviscut amb Pere Casaldàliga. 19 h., Centre Cultural de Terrassa

Dijous, 30

Concert. A càrrec del: Cor dels Petits Cantors del Principat d’Andorra. 21 h., Església de Sant Esteve, Andorra la Vella

Divendres, 1

Concert solidari a benefici de Càritas diocesana de Tarragona. S’interpretaran obres de Txaikovsky i Beethoven. A càrrec de: l’orquestra Oxford Millennium. Director: David O’Neill. 20 h., Catedral de TarragonaAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta pàgina és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments. © Copyright www.flama.info· Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.