Dilluns, 25 de Juliol de 2016
Jaume, apòstol

Sant Oleguer, bisbe i sant Crodegang, bisbe

Sant Oleguer, bisbe. Va ser prevere de la catedral de Barcelona, canonge agustinià de Sant Adrià de Besòs, abat de Sant Ruf d’Avinyó, bisbe de Barcelona i, simultàniament, arquebisbe de la Tarragona reconquerida als sarraïns. Aconsellà els comtes de Barcelona. Morí l’any 1137.

Sant Crodegang, bisbe. Pastor de l’església de Metz, fou un dels primers a adoptar la litúrgia romana i a difondre-la per les Gàl·lies. Donà als canonges una regla de vida comuna. Fou sepultat, en morir l’any 766, al monestir de Gorze, que havia fundat.


Opcions:

Agenda

Divendres, 22

Concert d’orgue dins del XXXVI cicle "Els orgues de Catalunya". A càrrec de: Miquel González. 20 h, Castelló d’Empúries

Dissabte, 23

Conferència sobre "El monestir de Sant Miquel de Fluvià, una joia del romànic". A càrrec de: Joaquim Tremoleda. 20 h, sala d’exposicions de l’Abadia de Sant Miquel de Fluvià

Diumenge, 24

Concert d’orgue. Organitza: Associació Catalana de l’Orgue. A càrrec de: Joan Castillo. 18.30 h, Parròquia de Santa Maria, MontblancAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta pàgina és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments. © Copyright www.flama.info· Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.