Dijous, 18 de Gener de 2018
Santa Prisca
  • El papa Francesc arriba a Temuco en el seu tercer dia de visita a Xile
  • El Papa a Xile encoratja a ser artesans d'unitat i derrotar tota violència
  • El papa Francesc es reuneix per sorpresa amb víctimes d'abusos sexuals a Xile
  • El papa Francesc es troba a Xile amb el bisbe més ancià del món
  • S’obre la causa de la fundadora de les Franciscanes dels Sagrats Cors
  • Reflexió humanística del maig del 68 i les seves conseqüències internacionals
  • Mor Ramon Vila-Abadal, mà dreta de l'abat Escarré de Montserrat
  • L’economia ha de recuperar valors cristians
  • Joves, fe i vocació, a les Jornades Castelldaura
  • Visites a joves en favor del diàleg i la reconciliació a Terra Santa


L'última activitat que el papa Francesc va realitzar el dimecres 17 de gener va ser la visita a la Universitat Catòlica de Santiago, on l'esperaven joves estudiants entusiastes i un grup d'infants, al costat de 1.200 exponents del món acadèmic. El pontífex argentí va destacar amb la seva visita els 130 anys de vida d'aquesta institució, "entrellaçada amb la història de Xile", ha expressat.

més informacióDavant 40.000 joves presents a l'esplanada del Santuari Nacional de Maipú, a Xile, el papa Francesc va manifestar la seva preocupació pels que "es queden sense bateria" i perden "el senyal" amb el món.

més informació

El proper 19 de gener, el papa Francesc es reunirà a l'alberg "El Principito", a Puerto Maldonado (Perú), amb uns 270 nens i adolescents -alguns dels quals són orfes- i que van patir l'abandonament, l'assetjament i la violència familiar.

més informació

El secretari d’Estat de la Santa Seu, el cardenal Pietro Parolin, ha demanat en una entrevista a Catalunya Cristiana amb motiu del número 2.000, diàleg per resoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat. "El que fa l’Església és recordar uns principis i uns valors i animar les parts perquè continuïn parlant i escoltant-se”, ha indicat.

més informacióEsglésia catalana - Arquebisbat de Barcelona, 17 gen. 18

Aquest 15 gener ha tingut lloc l’acte d’obertura del procés diocesà sobre un presumpte miracle atribuït a la intercessió de la beata Madre Carmen del Niño Jesús González Ramos, fundadora de les Germames dels Sagrats Cors sota la presidència del cardenal arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella.

més informació

Església catalana - Ateneu Universitari Sant Pacià, 17 gen. 18

Des d'aquest dimecres 17 de gener fins divendres, ponents de nombrosos centres acadèmics d’Europa (Itàlia, França, Espanya, Alemanya i Rússia) i d’Amèrica del Nord (EUA i Mèxic) reflexionen des d’un punt de vista humanístic sobre el maig del 68 francès, el seu correlat als Estats Units i les seves repercussions a nivell internacional. Què va ser el 1968? Una lectura 50 anys després és el títol del Congrés Internacional que organitzen l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) i la Universitat de Barcelona (UB), amb la col·laboració del Pontifici Comitè de Ciència Històrica (PCSS) del Vaticà, que se celebra a l’Aula Magna de l’AUSP i al Paranimf de la UB.

més informació

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, acompanyat per la regidora de Cultura de la Paeria i tinent d’alcalde Montse Parra i pel president de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes Àngel León i tota la junta directiva de l’entitat, va presidir el matí del diumenge 14 de gener en l’Auditori Enric Granados, l’acte de Cloenda del Cicle de Nadal 2017.

més informacióEsglésia en el món - Bisbat d'Urgell, 18 gen. 18

Seguidament us adjuntem la nota final després de la trobada dels bisbes de la Coordinadora de les Conferències Episcopals per a l'Església a Terra Santa i l'Assemblea de Bisbes Catòlics de Terra Santa amb les comunitats cristianes a Jerusalem, Betlem, Emaús i Gaza i el Patriarcat Llatí que han fet del 13 al 18 de gener.

més informació

Església catalana - El Punt Avui i redacció, 17 gen. 18

Cada cop l’home és més consumidor i menys persona. La convivència humana es deshumanitza i ja no tenim el dret al treball, que ens dignifica. La globalització d’un sistema econòmic que es mostra dominat per l’afany de lucre ha convertit el treballador en mercaderia, ha generalitzat la precarització i ha augmentat en milers de milions els exclosos. Ahir al Palau Macaya es va cloure el seminari sobre la doctrina social de l’Església, un cicle organitzat per Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau i la Fundació Joan Maragall que ha volgut recordar que els principis ètics que proposa l’Església s’han de recuperar, també en l’àmbit econòmic, si no volem un futur deshumanitzat.

més informació

Església catalana - Opus Dei, 17 gen. 18

Partint del document preparatori del proper sínode sobre els joves, les jornades reflexionaran sobre com millorar l'acolliment dels joves. Els responsables d'algunes iniciatives i alguns teòlegs oferiran les seves intervencions a Castelldaura, a Premià de Dalt, els dies 23 i 24 de gener.

més informacióL'empresa generarà llocs de treball d'inserció, per a persones residents a les Llars del Seminari de Lleida i altres persones en situació de vulnerabilitat.

més informació

Església catalana - Bisbat de Girona, 17 gen. 18

El programa inclou el lliurament del guardó Pro Ecclesia et Pontifice a l’artista Domènec Fita o el tradicional Aplec del Ninou al santuari de la Mare de Déu del Collell, entre d’altres.

més informació

Església en el món - Bisbat d'Urgell, 17 gen. 18

El dimarts dia 16 de gener va continuar la visita de la Coordinadora de les Conferències episcopals per a l'Església a Terra Santa on hi participa Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra. L’objectiu és conèixer el treball educatiu que es realitza amb els joves tant a Palestina com a Israel, en favor del diàleg i la reconciliació.

més informacióEl calendari per a la museïtzació de les restes arqueològiques aparegudes davant la Catedral de Tortosa i la urbanització del nou espai públic resultant ha fet un important pas amb l’aprovació, per part de la Junta de Govern Local (JGL), de les bases que han de regir el concurs per a l’adjudicació dels serveis d’arquitectura per a la redacció del projecte i direcció de les obres.

més informació

Diàleg interreligiós - Direcció General d'Afers Religiosos, 17 gen. 18

La formació és un dels eixos prioritaris de l’activitat de la Direcció General d’Afers Religiosos i té com a finalitat dotar d’eines les institucions i la ciutadania per tal de garantir la gestió pública de la diversitat religiosa amb criteris de qualitat i l’exercici del dret a la llibertat religiosa.

més informació

L’Any 2018 reivindicarà el pensament i el llegat del filòsof i teòleg català Raimon Panikkar, coincidint amb el centenari del seu naixement. El comissari de la commemoració, Ignasi Moreta, ha assegurat que després de Ramon Llull, Panikkar és el filòsof més important que ha donat Catalunya ‘en el camp de la reflexió intercultural i interreligiosa’.

més informacióUn pare i una mare van ser detinguts ahir a Califòrnia (EUA) i afronten càrrecs per tortura després de descobrir-se que tenien segrestats els seus 13 fills en condicions insalubres, segons van informar ahir mitjans locals. Als fills, d’edats entre els 2 i els 29 anys, els van trobar lligats als llits i amb signes de malnutrició a la casa familiar, segons un comunicat de les autoritats del comtat de Riverside, al sud de Califòrnia. Els pares, David Allen Turpin, de 57 anys, i Louise Anna Turpin, de 49, van ser acusats de tortura i de posar en risc els seus fills, i van ser traslladats al centre de detenció Robert Presley.

més informació

El mot preferit del president nord-americà, Donald Trump, fake news, és la nova amenaça política del 2018 per a la Unió Europea. Cada cop preocupa més a Brussel·les la incertesa sobre quina capacitat tenen per distorsionar l’opinió pública, sobretot quan són promogudes per l’extrema dreta o països rivals com Rússia.

més informació

Altres - El Punt Avui, 17 gen. 18

Cinc mesos després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, seguim sense entendre que el cervell de la massacre fos precisament una persona que el Centro Nacional de Inteligencia tenia com a confident. Van rebre els serveis secrets espanyols avisos internacionals que alertaven que l’imam de Ripoll responia al perfil d’un potencial terrorista i els van desestimar? Tenien aquesta informació –o altres dades sensibles– i no la van transmetre als Mossos d’Esquadra per inèrcia, per error o per algun motiu concret? Sabia el CNI que era perillós però va deixar-lo actuar perquè aspirava a trobar qui movia els fils des de dalt de tot? O, segons el que apunten les teories conspiratòries que en aquests casos sempre apareixen, hi havia en marxa una operació d’Estat que va fer la vista grossa amb motivacions polítiques?

més informacióAgenda

Dijous, 18

CONFERÈNCIA SOBRE “ÓSCAR ROMERO I LA TEOLOGIA DELS POBRES”. Organitza: Fundació Joan Maragall. A càrrec del: cardenal Gregorio Rosa Chávez, bisbe auxiliar de Sant Salvador (El Salvador). Lloc: Auditori de la Fundació Joan Maragall, c. València, 244, 1r, Barcelona. Hora: de 19 a 21 h

Dissabte, 20

150è ANIVERSARI DE LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS. CONFERÈNCIA SOBRE “LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS 1867-2017: UN RECORREGUT HISTÒRIC”. A càrrec de: Carmen Bernal. Lloc: Arxiu Municipal de Reus, c. Sant Antoni Maria Claret, 3, Reus. Hora: 10.30 h

Dilluns, 22

"LA DOCTRINA SOCIAL DE L'ESGLÉSIA I LA SOLUCIÓ DELS PROBLEMES SOCIALS". Parlarà: Concepció Huerta, Llicenciada en Teologia. Membre del SEDASE (Seminari de Doctrina i Acció social de l’Església) de la facultat de Teologia de Catalunya. Lloc i hora: Sala parroquial Mn. Joan Vinyeta de Vilafranca del Penedès, de 9 a 2/4 d’11 de la nit. Entrada lliure.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.