Diumenge, 25 de Juny de 2017
Sant Guillem de Vercel·li, abat

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Un temple postergat
26 jun. 17:

Quan un hi topa de cara és pràcticament impossible no fixar-s’hi. Bàsicament perquè, entre la trama arquitectònica de l’Eixample barceloní, no és comú trobar edificis que són una rèplica, a escala, d’un temple romà. Aquest, però, és el cas del Taller Masriera, una construcció neoclàssica de finals del segle XIX situada als números 70-72 del carrer de Bailèn, però que des de ja fa alguns anys llangueix pel desús. 


més informació
L'àguila que ens va dur el Renaixement
26 jun. 17:

El 7 de maig del 1517 –aquesta primavera ha fet 500 anys– l’artista Bartolomé Ordóñez va signar un contracte amb els canonges de Barcelona per crear el rerecor i per fer el tancament del cor medieval de la catedral. Ordóñez va entrar al temple amb una motxilla carregada d’idees noves que havia après durant la seva etapa de formació a Florència i a Roma. Allà havia tingut contacte directe amb els grans genis que van fer possible el miracle del Renaixement, els deixebles de Donatello i especialment el jove Miquel Àngel. Havia metabolitzat la seva lliçó i estava decidit a aplicar-la en aquesta comanda amb un llenguatge propi. I ho va fer de manera magistral.


més informació
Un museu diferent
26 jun. 17:

De la desgràcia se’n fa virtut. És el que es desprèn del nou Museu del Clima i la Ciència que la setmana passada va obrir portes a Gardeny. I és que d’unes estructures de formigó i ferros deixades i a mig fer, el que havia de ser aquest museu al 2008, s’ha optat per repensar-ho tot, reaprofitar el que en queda i construir un nou relat per "vendre" el resultat.


més informació
La pel·lícula "Ignasi de Loiola" rep més de 10.000 espectadors en el cap de setmana de la seva estrena
23 jun. 17:

La pel·lícula sobre el fundador de la Companyia de Jesús, Ignasi de Loiola, dirigida per Filipí Paolo Dy i amb l'actor Andreas Muñoz en el paper protagonista, ha rebut més de 10.000 espectadors en el cap de setmana de la seva estrena a Espanya.


més informació
El Govern concedeix una subvenció de 313.144 euros al Museu Episcopal de Vic
23 jun. 17:

El Govern ha acordat concedir una subvenció, per un import de 313.144 euros, al Bisbat de Vic - Museu Episcopal de Vic per al funcionament, programa d’activitats i exposicions del Museu durant l’any 2017. Situat al costat de la catedral de Vic, el Museu Episcopal és un referent en l’art medieval català i exposa obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic, entre els segles XII i XV. El centre, amb un fons de més de 29.000 peces, està especialitzat en art litúrgic.


més informació
Pas ferm per descontaminar el penúltim tram pendent del litoral de Badalona
23 jun. 17:

Dels cinc quilòmetres de platja que té Badalona, encara hi ha dos trams, a banda i banda del litoral, amb passat industrial i que encara avui estan pendents de descontaminar. L’actuació al sector, que està flanquejat pel port de Badalona i pel municipi de Sant Adrià, però, es podria desbloquejar aviat, si les bones paraules d’aquesta setmana es tradueixen en fets.


més informació
Agenda
23 jun. 17:

Divendres, 23

Convivència per a conèixer la vida contemplativa (Dies: del 23 al 25). De les 17 h de divendres 23 fins a les 16 h de diumenge 25. Monestir Mare de Déu de les Neus, Pujada Santa Clara, s/n, Tortosa. Més informació: tel. 977 441 622; a/e: clarisastortosa@yahoo.es

Dissabte, 24

Festival internacional d’orgue. Actuació de Loreto Aramendi. 21 h., basílica de Santa Maria de Montserrat

Diumenge, 25

Concert, a benefici de la restauració de la capella del Santíssim de l’església parroquial de Sant Jaume Apòstol de Riudoms. A càrrec del: Cor DaCapo. 19.30 h., Parròquia de Sant Jaume Apòstol, Riudoms. Més informació i reserva d’entrades: tel. 629 068 552


més informació
L'organista basca Loreto Aramendi obre el VII Festival Internacional Orgue de Montserrat
22 jun. 17:

Aquest dissabte 24 de juny, a les 21.00 h, l’organista titular de la basílica de Santa María del Coro de Sant Sebastià, Loreto Aramendi, obrirà el VII Festival Internacional Orgue de Montserrat. Amb un accent en la música romàntica, al concert –que té entrada lliure– s'hi podran escoltar obres de J. S. Bach i música contemporània, en especial l’obra singular de Georg Ligeti (1923-2006).


més informació
Sant Cugat del Vallès assumeix la construcció d'una escola
21 jun. 17:

Després d’arribar a un acord amb el Departament d’Ensenyament, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès només està pendent de tancar els detalls d’un conveni per poder assumir la redacció, licitació i posterior construcció de l’escola La Trobada, que, des que es va posar en marxa el setembre del 2016, s’ubica en mòduls prefabricats a l’avinguda de la Clota. D’aquesta manera, se’n vol avançar la construcció perquè pugui entrar en funcionament el curs 2019-2020 en un nou edifici que s’ubicarà al barri de Volpelleres, al costat del també nou institut Leonardo da Vinci.


més informació
Tret de sortida a la redacció del projecte Vies Blaves
21 jun. 17:

L’ambiciós projecte de la Diputació de Barcelona per fer transitables les lleres del rius Llobregat, Anoia i Cardener –anomenat Vies Blaves– comença a agafar forma.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
Agenda

Divendres, 23

Convivència per a conèixer la vida contemplativa (Dies: del 23 al 25). De les 17 h de divendres 23 fins a les 16 h de diumenge 25. Monestir Mare de Déu de les Neus, Pujada Santa Clara, s/n, Tortosa. Més informació: tel. 977 441 622; a/e: clarisastortosa@yahoo.es

Dissabte, 24

Festival internacional d’orgue. Actuació de Loreto Aramendi. 21 h., basílica de Santa Maria de Montserrat

Diumenge, 25

Concert, a benefici de la restauració de la capella del Santíssim de l’església parroquial de Sant Jaume Apòstol de Riudoms. A càrrec del: Cor DaCapo. 19.30 h., Parròquia de Sant Jaume Apòstol, Riudoms. Més informació i reserva d’entrades: tel. 629 068 552Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.