Dissabte, 17 de Març de 2018
Sant Patrici, bisbe
  • Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
  • Jesús Martínez, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
  • El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
  • Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
  • La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
  • Campanya Amb tu, una flor fa primavera del Gremi de Floristes a favor de Sant Joan de Déu
  • Onze líders mundials alerten sobre la crisi de l'aigua: cada gota compta
  • La Santa Seu condemna un bisbe acusat d'abusos sexuals

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Religions, camí de la pau
14 mar. 18:

Les diferents religions s’han reunit aquest dimarts 13 de març per celebrar la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional, impulsada des de fa sis anys pel Grup de Treball Estable de Religions (GTER). Com cada any, el Parlment de Catalunya ha acollit la jornada, enguany amb el títol “Religions compromeses en la construcció de pau”.


més informació
La Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional al Parlament de Catalunya
12 mar. 18:

Aquest dimarts, 13 de març a les 18 hores el Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) reunirà al Parlament de Catalunya més de noranta persones de totes les religions per celebrar la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional promulgada per Nacions Unides, del 1 al 8 de febrer.més informació
Dotze desaparicions al dia a Catalunya
12 mar. 18:

Són 4.356 desaparicions denunciades a Catalunya durant el 2017, una mitjana de 12 al dia. Les dades, facilitades durant el Dia Internacional de les Persones Desaparegudes i quan fa onze dies que es busca en Gabriel, un nen de vuit anys desaparegut a Níjar (Almeria), fan esgarrifar. Però la realitat és que la majoria de les desaparicions, un 94%, es resolen en els primers dies de la desaparició, i molts cops amb el retorn voluntari del desaparegut a casa seva. Com aquests hi ha molts casos, un 36% del total, que corresponen a menors d’entre 13 i 17 anys que fan escapades puntuals de casa, per rebequeries o per viure aventures d’adolescents.


més informació
Fundat el Grup del Carmel Ecumènic i Interreligiós de Badalona
24 gen. 18:

Un grup de pregària i formació per conèixer millor les tradicions religioses a la ciutat. Aquesta és la raó de ser del Grup del Carmel Ecumènic i Interreligiós de Badalona (CEIB) que aquest dilluns passat, dia 22 de gener, es va fundar a la Comunitat dels Carmelites de Badalona. El grup, promogut pel prior, Jesús Sans, arrenca amb una vintena de membres i es trobarà de manera regular el tercer dilluns de cada mes a les 20 h als Carmelites de Badalona (Carrer de Sant Miquel, 44).


més informació
El Consell Mundial d'Esglésies afirma que el futur de Jerusalem ha de ser compartit
19 gen. 18:

El secretari general del Consell Mundial d'Esglésies, Olav Fykse Tveit, va parlar sobre l'estatus de Jerusalem en la "Conferència Mundial en suport a Jerusalem", organitzada els dies 17 i 18 de gener al Caire (Egipte) per el Gran Imam d'al-Azhar, Sheikh al-Tayyib, sota els auspicis del president Abdel Fatah al-Sisi.


més informació
Balanç del Pla de formació en matèria de diversitat religiosa (2013-2017)
17 gen. 18:

La formació és un dels eixos prioritaris de l’activitat de la Direcció General d’Afers Religiosos i té com a finalitat dotar d’eines les institucions i la ciutadania per tal de garantir la gestió pública de la diversitat religiosa amb criteris de qualitat i l’exercici del dret a la llibertat religiosa.


més informació
Els patriarques demanen a Trump que reconsideri la seva decisió sobre Jerusalem
14 des. 17:

El patriarcat caldeu va unir la seva veu als altres líders cristians de l'Orient Mitjà que van exhortar al president nord-americà Donald Trump, perquè reconsideri la decisió de reconèixer a Jerusalem com a capital d'Israel i disposar la transferència de l'ambaixada, alhora que li recorda la seva obligació "d'aconseguir la pau, la justícia i la prosperitat en el món, en comptes de complicar les qüestions amb els conflictes i les guerres".


més informació
Formació en diversitat religiosa per a docents
13 des. 17:

Des que l’any 2015, la Direcció General d’Afers Religiosos va publicar la Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres educatius de Catalunya, aquesta publicació és presentada a tots els centres d’ensenyament que sol·liciten una sessió de formació.


més informació
La jornada “Espai Públic i Religió”: Eina indispensable per la gestió de la diversitat religiosa a Catalunya
1 des. 17:

La diversitat religiosa en l’espai públic requereix bones pràctiques en la seva gestió. Aquesta és una de les principals conclusions que han sorgit de la “JORNADA RELIG 2017: ESPAI PÚBLIC I RELIGIÓ”. Aquestes jornades aborden cada any un àmbit diferent i són organitzades per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya (DGAR). La jornada 2017 representa la quarta edició i s’ha celebrat el dimecres 29 de novembre a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, que ha reunit a diversos treballadors en matèria de diversitat religiosa d’ajuntaments i investigadors d’aquest àmbit.


més informació
JORNADA RELIG 2017: ESPAI PÚBLIC I RELIGIÓ
24 nov. 17:

El context religiós de Catalunya ha experimentat canvis importants, al llarg dels darrers decennis, causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. En aquest sentit, destaca l’increment que ha experimentat la diversitat religiosa, que s’ha traduït en un augment del nombre de confessions presents a Catalunya i dels seus centres de culte. L’espai públic urbà contemporani és testimoni del creixement d’expressions i manifestacions religioses que reflecteixen la revitalització de les identitats religioses a nivell global i la pluralització religiosa dels contextos urbans actuals.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
Agenda

Divendres, 16

Concert: El teclat alemany. Obres de Bach, Mozart i Brahms. Eudald Buch, piano. Església de Santa Cecília de Montserrat. Activitat gratuïta (cal inscripció, tel. 93 877 77 45), 16.00 h.

Dissabte, 17

DIA DE RECÉS EN TEMPS DE QUARESMA. Església de Sant Pere de Castellet. Pantà de Foix. De 10.30 h a 13.30 h. L'assistència al Recés és lliure, no cal avisar abans, tan sols ser puntuals per començar a les 10'30 h. En aquesta ocasió, si voleu podeu portar-vos el dinar i després posarem en comú el recés fins les 17.00 h. Per a més informació: Mn. Valentí 93 898 00 51.

Dimecres, 21

SEGON CICLE DE DIÀLEGS “TEOLOGIA I PENSAMENT LAIC”. Sessió sobre “El paper del treball en el sentit de la vida, en la perspectiva de les noves revolucions tecnològiques”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Obra Social “la Caixa”. Dies: 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril. Ponents: Albert Cortina i Ferran Sáez. Moderadora: Núria Terribas. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.