Dijous, 18 de Gener de 2018
Santa Prisca
  • El papa Francesc arriba a Temuco en el seu tercer dia de visita a Xile
  • El Papa a Xile encoratja a ser artesans d'unitat i derrotar tota violència
  • El papa Francesc es reuneix per sorpresa amb víctimes d'abusos sexuals a Xile
  • El papa Francesc es troba a Xile amb el bisbe més ancià del món
  • S’obre la causa de la fundadora de les Franciscanes dels Sagrats Cors
  • Reflexió humanística del maig del 68 i les seves conseqüències internacionals
  • Mor Ramon Vila-Abadal, mà dreta de l'abat Escarré de Montserrat
  • L’economia ha de recuperar valors cristians
  • Joves, fe i vocació, a les Jornades Castelldaura
  • Visites a joves en favor del diàleg i la reconciliació a Terra Santa

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Balanç del Pla de formació en matèria de diversitat religiosa (2013-2017)
17 gen. 18:

La formació és un dels eixos prioritaris de l’activitat de la Direcció General d’Afers Religiosos i té com a finalitat dotar d’eines les institucions i la ciutadania per tal de garantir la gestió pública de la diversitat religiosa amb criteris de qualitat i l’exercici del dret a la llibertat religiosa.


més informació
Els patriarques demanen a Trump que reconsideri la seva decisió sobre Jerusalem
14 des. 17:

El patriarcat caldeu va unir la seva veu als altres líders cristians de l'Orient Mitjà que van exhortar al president nord-americà Donald Trump, perquè reconsideri la decisió de reconèixer a Jerusalem com a capital d'Israel i disposar la transferència de l'ambaixada, alhora que li recorda la seva obligació "d'aconseguir la pau, la justícia i la prosperitat en el món, en comptes de complicar les qüestions amb els conflictes i les guerres".


més informació
Formació en diversitat religiosa per a docents
13 des. 17:

Des que l’any 2015, la Direcció General d’Afers Religiosos va publicar la Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres educatius de Catalunya, aquesta publicació és presentada a tots els centres d’ensenyament que sol·liciten una sessió de formació.


més informació
La jornada “Espai Públic i Religió”: Eina indispensable per la gestió de la diversitat religiosa a Catalunya
1 des. 17:

La diversitat religiosa en l’espai públic requereix bones pràctiques en la seva gestió. Aquesta és una de les principals conclusions que han sorgit de la “JORNADA RELIG 2017: ESPAI PÚBLIC I RELIGIÓ”. Aquestes jornades aborden cada any un àmbit diferent i són organitzades per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya (DGAR). La jornada 2017 representa la quarta edició i s’ha celebrat el dimecres 29 de novembre a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, que ha reunit a diversos treballadors en matèria de diversitat religiosa d’ajuntaments i investigadors d’aquest àmbit.


més informació
JORNADA RELIG 2017: ESPAI PÚBLIC I RELIGIÓ
24 nov. 17:

El context religiós de Catalunya ha experimentat canvis importants, al llarg dels darrers decennis, causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. En aquest sentit, destaca l’increment que ha experimentat la diversitat religiosa, que s’ha traduït en un augment del nombre de confessions presents a Catalunya i dels seus centres de culte. L’espai públic urbà contemporani és testimoni del creixement d’expressions i manifestacions religioses que reflecteixen la revitalització de les identitats religioses a nivell global i la pluralització religiosa dels contextos urbans actuals.


més informació
9 punts d'unió entre catòlics i musulmans
14 nov. 17:

Després de celebrar-se, en el marc acadèmic de Berkeley, Califòrnia (Estats Units), la sisena edició del Fòrum Catòlic Musulmà, el 8 de novembre passat, la delegació musulmana i la catòlica han emès una declaració conjunta que denota "convergències significatives entre les seves respectives tradicions". S'ha constatat que aquest fòrum ofereix una declaració esperançadora.


més informació
II Conferència Mundial sobre Religions i Pau a Madrid: Líders religiosos s'uneixen per fer front al terror islàmic
7 nov. 17:

"El terrorisme no té excusa. Els líders religiosos hem d'unir les nostres forces per fer front al terror, al fanatisme religiós que és contrari a la pau, hem de fer actes concrets", va afirmar aquest dilluns 6 de novembre el Gran Rabí Sefardí de Jerusalem, Shlomo Moshe Amar, compromís secundat per tots els líders religiosos. El Gran Rabí Sefardí va insistir que els líders religiosos deuen donar exemple per entendre'ns. "Necessitem coratge, sinceritat i anar amb la veritat per davant. Així transmetrem un missatge d'amor", va dir.


més informació
Príncep de l'Aràbia Saudita: "Destruirem" idees extremistes de l'islam
31 oct. 17:

En unes declaracions inusuals, el príncep hereu de l'Aràbia Saudita, Mohammed bin Salam, de 32 anys, va afirmar que ha arribat el moment d'impulsar un islam moderat al seu país que s'allunyi de l'extremisme i obri la porta a les altres religions.


més informació
Enric Vendrell: "La relació entre les 13 confessions religioses existents a Catalunya és excel·lent"
24 oct. 17:

L’espai audiovisual del Bisbat de Girona Temps d’Església ha entrevistat aquesta setmana el director general d’Afers Religiosos de Generalitat de Catalunya, Enric Vendrell, el qual fa un repàs al present, passat i futur de la diversitat religiosa al nostre país. Entre altres qüestions, Vendrell remarca que "la relació entre les 13 confessions religioses existents a Catalunya és excel·lent", però assenyala el "greu desconeixement d’aquesta realitat per part de la ciutadania". Així mateix, reivindica la feina feta els darrers anys des de la Direcció General, i ho exemplifica amb la resposta que va haver-hi en el terreny religiós arran dels atemptats del mes d’agost passat a Barcelona i Cambrils, que qualifica de "molt serena".


més informació
Portes obertes als centres de culte de Barcelona en la Nit de les Religions
18 set. 17:

Una visita nocturna guiada a la Sagrada Família o una conversa amb l’imam del Centre Islàmic de Barcelona són dues de les activitats que es podran fer aquesta nit de dissabte en la que ja és la segona edició de la Nit de les Religions. Organitzada per l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (Audir), aquesta jornada té per objectiu promoure un espai de trobada entre la ciutadania i les comunitats religioses de la ciutat tot possibilitant el diàleg i el coneixement de la diversitat.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
Agenda

Dijous, 18

CONFERÈNCIA SOBRE “ÓSCAR ROMERO I LA TEOLOGIA DELS POBRES”. Organitza: Fundació Joan Maragall. A càrrec del: cardenal Gregorio Rosa Chávez, bisbe auxiliar de Sant Salvador (El Salvador). Lloc: Auditori de la Fundació Joan Maragall, c. València, 244, 1r, Barcelona. Hora: de 19 a 21 h

Dissabte, 20

150è ANIVERSARI DE LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS. CONFERÈNCIA SOBRE “LES MISSIONERES CLARETIANES A REUS 1867-2017: UN RECORREGUT HISTÒRIC”. A càrrec de: Carmen Bernal. Lloc: Arxiu Municipal de Reus, c. Sant Antoni Maria Claret, 3, Reus. Hora: 10.30 h

Dilluns, 22

"LA DOCTRINA SOCIAL DE L'ESGLÉSIA I LA SOLUCIÓ DELS PROBLEMES SOCIALS". Parlarà: Concepció Huerta, Llicenciada en Teologia. Membre del SEDASE (Seminari de Doctrina i Acció social de l’Església) de la facultat de Teologia de Catalunya. Lloc i hora: Sala parroquial Mn. Joan Vinyeta de Vilafranca del Penedès, de 9 a 2/4 d’11 de la nit. Entrada lliure.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.