Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


El Govern lliura el VI Memorial Cassià Just al dominic Jean Jacques Pérennès
22 mar. 17:
El Govern ha lliurat aquest dilluns 20 de març al vespre el guardó Memorial Cassià Just al dominic Jacques Pérennès, director de l’Escola Bíblica i Arqueològica Francesa de Jerusalem, en un acte al Palau de la Generalitat. La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit la sisena edició del lliurament d’aquest reconeixement que atorga la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Governació. A l’acte també hi ha participat el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell.

més informació
Àfrica premia un sacerdot i un imam pakistanès per l'harmonia religiosa
21 mar. 17:

És un premi per la forma en què construeixen l'harmonia interreligiosa en el treball diari, una obra que és un exemple per a tot el continent africà. Amb aquestes motivacions, la secció africana de l'organització internacional United Religions Initiative ha guardonat amb el Premi a l'harmonia interreligiosa 2017 el sacerdot dominic James Channan i Abdul Khabir Azad, imam de la mesquita real de Lahore, una de les més grans d'Àsia.


més informació
VI edició del Memorial Cassià Just per a fra Jean Jacques Pérennès, OP
17 mar. 17:

El dilluns 20 de març el dominic Jean Jacques Pérennès rebrà el guardó de la Generalitat de Catalunya que premia la seva trajectòria dedicada a la trobada islamocristiana.


més informació
Se signa al Caire la "Declaració de convivència recíproca islamocristiana"
6 mar. 17:

Més de 600 delegats (polítics, acadèmics, líders religiosos cristians i musulmans...) participants la setmana passada al Caire de la conferència La llibertat i la ciutadania, la diversitat i la integració, van signar la Declaració de convivència recíproca islamocristiana, que condemna l'ús de la violència en nom de la religió i indica com a principi de ciutadania el criteri que s'ha d'aplicar per garantir la convivència pacífica i fructífera entre persones de diferents religions i comunitats religioses.


més informació
La Comunitat Sikh de Catalunya guanya el Premi Martí Gasull i Roig
28 feb. 17:

La Comunitat Sikh de Catalunya ha guanyat el 4t Premi Martí Gasull i Roig, impulsat per la Plataforma per la Llengua i que reconeix la trajectòria i les accions que han fet persones i entitats en la defensa i la promoció de la llengua catalana. El guanyador s’ha escollit a través d’una votació popular que ha rebut 8.219 vots. El president de la Plataforma, Òscar Escuder, ha destacat que la Comunitat Sikh "representa la gent que ha vingut amb voluntat d’integrar-se i la capacitat de la nostra societat d’acollir tothom que ha vingut". L’escriptor, gramàtic i traductor Albert Jané ha rebut el Premi Especial del Jurat per la construcció d'un imaginari col·lectiu infantil en català.


més informació
Benedictí Notker Wolf: "El refugiat també ha d’esforçar-se a respectar el país que l’acull"
28 feb. 17:

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit aquest dijous 23 de febrer al vespre l’acte de commemoració de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional que la Direcció General d’Afers Religiosos del Govern ha organitzat al Palau de Pedralbes. A la recepció hi ha participat també el director general Enric Vendrell.


més informació
El Papa exalta la creixent unitat amb els anglicans
27 feb. 17:

Francesc s'ha convertit aquest diumenge a la tarda en el primer Papa que visita l'església anglicana All Saints (Tots Sants) de Roma. Durant la trobada, el Sant Pare s'ha unit a una multitudinària assemblea de representants i fidels anglicans per celebrar les vespres en una cerimònia que també ha inclòs una intervenció coral, així com la benedicció d'una de les imatges més antigues i significatives de Crist Salvador.


més informació
La consellera Borràs presideix l'acte de commemoració de la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional
24 feb. 17:

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit aquest dijous 23 de febrer la commemoració de la Setmana Mundial de l’Harmonia interconfessional. A l’acte, que ha tingut lloc al Palau de Pedralbes a les 19.30 hores, també hi ha intervingut el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, i s'ha comptat amb una breu presentació del periodista i escriptor Dídac P. Lagarriga.


més informació
El Peace Center del Pakistan: "La resposta al terrorisme és la unitat"
24 feb. 17:

"La nostra resposta al terrorisme és la unitat. Seguirem promovent, amb tots els homes i dones de bona voluntat, la pau, la justícia i l'harmonia al Pakistan davant l'amenaça terrorista que està ensagnant al país", diu a l'Agència Fides el pare dominic James Channan, director del Peace Center a Lahore, un centre compromès en la promoció del diàleg interreligiós.


més informació
Es presenta el document "El fet religiós en la Catalunya del futur. Drets humans, reconeixement i cooperació"
22 feb. 17:

Aquest dimarts 21 de febrer va tenir lloc, al Parlament de Catalunya, la presentació del document El fet religiós en la Catalunya del futur. Drets humans, reconeixement i cooperació. És un document impulsat i elaborat per 17 entitats i institucions religioses en el qual exposen la seva idea sobre quin model de laïcitat hauria de regir la Catalunya del futur i quin model de relacions de cooperació hauria d'establir-se entre l'Administració i les confessions religioses amb presència al nostre país. La sala era plena de gom a gom.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
Agenda

Dimecres, 22

Conferència sobre "La petjada de Torras i Bages a la Catalunya contemporània". Organitzen: Fundació privada Mútua Catalana i Centre Tarraconense El Seminari. A càrrec de: Joan Soler, historiador. 20 h., Centre Tarraconense El Seminari, Tarragona

Dijous, 23

"L’Església, comunió de germans que s’estimen", a propòsit del Pla Pastoral Diocesà. A càrrec de Mn. Josep Torrente, delegat d’Evangelització i Apostolat Seglar del bisbat de Sant Feliu, rector del Prat de Llobregat. De 21 a 22.30 h. Sales de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei

Divendres, 24

Projecció del documental Petjades (50 anys de vida de mn. Frigola a l’àfrica), de Vicenç Tomàs. Organitzen: DNíger.cat i parròquies de Figueres. 20 h; tot seguit, conversa amb Mn. Frigola i altres persones que participen en el documental. Sala del teatre de La Catequística, FigueresAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.