Dissabte, 20 de Desembre de 2014
Domènec de Silos, abat
  • TV3 emetrà el documental “Déu, amb accent” en horari de màxima audiència
  • Un CD recull la recuperació del Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona
  • "Un horror indescriptible, els governs han de superar la seva impotència"
  • El Concert de Sant Esteve serà un cant a la pau amb el tradicional contingut nadalenc
  • Ha mort el P. Marc Taxonera, monjo de Montserrat

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Un CD recull la recuperació del Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona
19 des. 14:

El Cant de la Sibil·la és un cant litúrgic que, al sud d’Europa, va comptar amb una gran difusió durant l'edat mitjana. Es tracta de l’escenificació del Judici Final de la mà d’un personatge femení que canta els auspicis que va fer a l’antiga Grècia la Sibil·la Eritrea. Barcelona juga un paper importantíssim en la seva història i, de fet, és a la catedral de la capital catalana on es guarda la versió musicada més antiga (s.XV). És per això que la mateixa catedral va acollir la tarda d'aquest dijous 18 de desembre, la presentació del CD “Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona” entonat pel Cor de Cambra Francesc Valls (el qual participa habitualment a les misses dels diumenges i altres dates assenyalades).


més informació
Ha mort el P. Marc Taxonera, monjo de Montserrat
19 des. 14:

La missa exequial tindrà lloc dilluns, dia 22, a les 10.45h, a la Basílica de Santa Maria de Montserrat i serà presidida pel P. Abat Josep M. Soler. Arxiver del Monestir, Creu de Sant Jordi, va promoure la creació del Grup Cristià de Promoció i Defensa dels Drets Humans, del Centre d’Estudis Catalans a la Universitat de la Sorbonne-París IV, de la Coordinadora Catalana de Fundacions, del Centre Unesco de Catalunya, de l’Associació d’Arxivers de Catalunya, a més d’altres entitats.


més informació
Un llibre que reforça el coneixement de la realitat catalana
19 des. 14:

Aquest dijous 18 de desembre, al vespre, ha tingut lloc al saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat la presentació del llibre Aportacions Catalanes Universals, una iniciativa de la Fundació Occitano Catalana, que té per objectiu fer coneixedors els ciutadans de Catalunya i d’arreu del món de les aportacions fetes pel poble català al progrés universal. El President de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat de la Presidenta del Parlament, Núria de Gispert, han volgut donar un to de solemnitat a una obra que bé s'ho mereix perquè aporta el testimoni d’una Catalunya oberta al món des de fa molts anys amb aportacions cabdals a la història de la humanitat.


més informació
L'Abadia de Montserrat guardonada amb el Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica
19 des. 14:

El Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (CPL) ha decidit atorgar el seu primer Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica a l’Abadia de Montserrat.


més informació
Concentracions en favor de les persones sense sostre i contra les causes de la fam
19 des. 14:

La Fundació Arrels organitza aquest dissabte, 20 de desembre, diverses concentracions per tal de visibilitzar el col·lectiu de les persones sense sostre, així com sensibilitzar la ciutadania de què viure al carrer no és una cosa normal. El punt de trobada s'ha establert a la mateixa seu d'Arrels, 15 minuts abans de la sortida. Cada nit, unes 900 persones dormen al ras a Barcelona i prop de 1.500 depenen dels recursos públics i privats per tenir un sostre.


més informació
El Concert de Sant Esteve serà un cant a la pau amb el tradicional contingut nadalenc
19 des. 14:

El proper 26 de desembre, a les 19.00h, tindrà lloc una nova edició del tradicional Concert de Sant Esteve, que reunirà al Palau de la Música Catalana els cors de l’Orfeó Català i, per segon any, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Titulat “En molts llocs d’aquest món”, el concert serà un cant a la pau quan es commemoren 100 anys de l’inici de la Primera Guerra Mundial i 300 del 1714. Igual que l’any passat, el concert s’ha concebut en format televisiu, ja que es retransmetrà en directe per TV3 i per Catalunya Música. L’any passat, en què es commemorava el centenari del concert, l’audiència superà els 300.000 espectadors per TV3. Com és habitual, incorpora el contingut nadalenc i un fil conductor, que serà l’anhel de pau arreu del món. Aquest dissabte 20 de desembre, al Sons de la Terra, que s'emet de 9.00h a 10.00h per Ràdio Estel i Ràdio Principat, entrevistaran al director de l'Orfeó Català, Josep Vila i Casañas.


més informació
Tanca un Institut Secular de Lleida
19 des. 14:

Les missioneres auxiliars de l'Església és una comunitat de dones, que han donat la seva vida al servei dels altres. Allà on han passat han deixat una petjada que ningú pot esborrar. Sigui a la comunitat de Bolívia, sigui a la de Barcelona o sigui a la de Lleida. En acabar aquest any 2014, les tres missioneres que viuen a la comunitat de Canonge Brugulat de Lleida, han decidit tancar la casa on han viscut els darrers quaranta anys.


més informació
L'ONU demana protecció per a les persones immigrants
19 des. 14:

Dos de cada deu immigrants es troben en situació irregular i molts d'ells es veuen obligats a treballar sota unes condicions precàries i injustes. Això és el que ha alertat el Secretari General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, amb motiu del Dia Internacional del Migrant, celebrat aquest dijous, 18 de desembre. En un comunicat, el màxim representant de l'ONU ha fet una crida a què es respectin i es protegeixin els drets humans dels 232 milions d'immigrants.


més informació
Entre 6.000 i 10.000 infants són reclutats per grups armats a la República Centreafricana
19 des. 14:

Dos anys després de l'esclat de la guerra civil a la República Centreafricana, el nombre d'infants reclutats per grups armats s'ha multiplicat per quatre, denuncia Save The Children. S'estima que, en aquests moments, entre 6.000 i 10.000 infants pertanyen a grups armats, mentre que a l'inici del conflicte la xifra era de 2.500. Molts d'aquests nens, alguns dels quals no arriben als 10 anys, són obligats a combatre i a matar, i sovint acaben sent víctimes d'abusos físics i mentals per part dels milicians.


més informació
Lleida celebra una Jornada de diàleg sobre la diversitat religiosa i el dret a la informació
19 des. 14:

La Sala Jaume Magre, a Lleida, ha acollit el 17 de desembre la Jornada de diàleg sobre la diversitat religiosa i el dret a la informació, que ha comptat amb la participació del catedràtic de filosofia i teologia, Francesc Torralba, que presideix el Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, de la Generalitat (CADR), i la periodista Laura Fanals, del Diari de Girona, experta en el tractament informatiu del fet religiós, membre de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
Agenda

Divendres, 19

19.30 h., Museu del Pessebre de Catalunya. Carrer Solans 18, Montblanc.

Dissabte, 20

17.30 h., Terra Santa, el cinquè evangeli. Sala Capitular de la Catedral del Sant Esperit, Terrassa.

Diumenge, 21

19.15 h., Retaules vivents del Nadal. Absis de la Prioral i les Peixateries Velles, Reus.

  1. Doctrina social de l'Església i l'impuls del papa Francesc
  2. Història de Catalunya
(+)

Patrocinat per Fundació Dr. Albert Bonet
Tota la informació continguda en aquesta pàgina és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments. © Copyright www.flama.info· Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.