Dijous, 26 de Març de 2015
  • Bellpuig celebrarà la Magna Processó Penitencial dels Dolors
  • Lluís Martínez Sistach vol que el seu successor al capdavant de l'Arquebisbat de Barcelona sigui català
  • Jordi Savall, estrella del Festival de Música Religiosa de Vic 2015
  • IV Congrés Litúrgic de Montserrat
  • Lluís Magriñà, nou director de la Cova Sant Ignasi de Manresa

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Francesc Pardo: "El patrimoni que tenim és un gran tresor"
26 mar. 15:

Catalonia Sacra promourà aquest 2015 més de 40 activitats que volen donar a conèixer i acostar al públic el ric patrimoni de l'Església al nostre país. Els actes culturals, que s'iniciaran aquest dissabte 28 de març i s'allargaran fins a finals d'any, també han de servir per ajudar econòmicament els responsables de mantenir en condicions els béns. Segons un estudi de la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat, un 20% dels punts del Principat amb més bona valoració corresponen al patrimoni religiós.


més informació
Es presenta el lema i el logotip del viatge del Papa a Sarajevo
26 mar. 15:

El Papa Francesc visitarà Sarajevo, capital de Bòsnia Hercegovina, el proper 6 de juny. Aquest dijous 26 de març s'ha presentat el lema, "La pau sigui amb vosaltres'', i el logo del viatge, un colom amb una branca d'olivera, símbol de la pau. Es tracta d'un colom amb una branca d'olivera, símbol de pau, i amb la creu, la part de la qual és un triangle estilitzat que simbolitza els confins de Bòsnia, amb els colors, blanc, blau, groc i vermell, que representen tant la bandera d'aquest país com la presència dels croats en el mateix. És obra dels artistes Miroslav Setka i Dragan Ivankovic.


més informació
Presentació de l'Ostensió del sant Sudari
26 mar. 15:

Aquest dimecres 25 de març, a l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, ha tingut lloc la conferència de presentació de la propera ostensió del sant Sudari (Torí, 19 abril -24 juny 2015), en ocasió del segon centenari del naixement de Sant Joan Bosco, que estarà dedicada en particular als joves i als que pateixen. Hi han participat l'arquebisbe de Torí, Cesare Nosiglia, Custodi Pontifici del sant Sudari, la tinent d'alcalde d'aquesta ciutat, Elide Tisi, el president de la Comissió diocesana per al sant Sudari, Roberto Gottardo i el reverend Luca Ramello, director de la pastoral juvenil d'aquesta diòcesi. El Papa també peregrinarà a Torí del 21 al 22 de juny.


més informació
Lluís Magriñà, nou director de la Cova Sant Ignasi de Manresa
26 mar. 15:

El jesuïta Lluís Magriñà serà el nou superior i director de la Cova Sant Ignasi de Manresa a partir del 5 d’abril, Diumenge de Pasqua, prenent el relleu de Francesc Riera, que ha estat al capdavant de la Cova durant els últims 8 anys. Un dels reptes que té és seguir impulsant la projecció internacional i consolidar el creixement de la Cova.


més informació
L'Església Ortodoxa Ucraïnesa té moltes congregacions arreu del país i als dos costats del conflicte
26 mar. 15:

Una delegació de deu persones organitzada pel Consell Mundial d'Esglésies (CME) va visitar Ucraïna entre el 17 i el 20 de març, i va adonar-se'n que totes les persones coincidiren en la seva crida que el CME i el moviment ecumènic informessin a la comunitat internacional de la situació a Ucraïna, per tal de promoure una resposta humanitària més adequada al patiment humà causat pel conflicte, i a enfortir les iniciatives de les esglésies i les comunitats de fe d'Ucraïna en pro de la justícia i la pau.


més informació
Musical sobre santa Teresa de Jesús a les Teresianes de Ganduxer de Barcelona
26 mar. 15:

Us heu imaginat mai com seria si santa Teresa de Jesús tornés avui dia? Si es passegés pels nostres barris, pobles i ciutats? I si decidís de pujar al metro i observar amb atenció les persones amb qui comparteix vagó? Què en pensaria? Què els diria? La religiosa teresiana M. Victòria Molins ja s'ha fet aquesta pregunta. Fruit d'aquest treball d'imaginació però alhora d'actualització del missatge de santa Teresa de Jesús va néixer el llibre Si Teresa de Jesús volviera hoy (Editorial Monte Carmelo). Ara ha reprès el fil de la història però amb l'objectiu d'escriure un llibret per a un musical. És una nova contribució de la Família Teresiana d'Enric d'Ossó al V centenari del naixement de sant Teresa de Jesús. El musical s'estrenarà aquest dissabte 28 de març, a les 20.30h al teatre del col·legi de les Teresianes de Ganduxer (Barcelona).


més informació
"Els infants han de ser estudiants, no pas soldats"
26 mar. 15:

El secretari general de les Nacions Unides (ONU), Ban Ki-moon, ha instat la comunitat internacional a actuar conjuntament per acabar amb el nombre creixent d'infants involucrats en conflictes armats i ha afirmat que els nens han d'estar a l'escola i no als camps de batalla. "No es pot tolerar un món on els infants siguin assassinats, mutilats, segrestats i víctimes d'abusos sexuals. No es pot tolerar un món on les escoles i els hospitals siguin atacats", ha denunciat.


més informació
L'orgue de la parròquia de Santanyí, millor orgue de l'Estat espanyol
26 mar. 15:

El majestuós orgue de Santanyí ha estat inclòs a l’Associació Europea d’Orgues Històrics (ECHO, Suïssa), amb la qual cosa es converteix en l’instrument de referència a tot l'Estat per a músics i estudiosos. Només 9 orgues europeus formen part d’aquesta associació.


més informació
Metges Sense Fronteres critica la resposta global contra l'Ebola
26 mar. 15:

L'organització humanitària Metges Sense Fronteres (MSF) ha publicat recentment una anàlisi crítica sobre l'epidèmia d'Ebola que afecta des de fa un any a diversos països d'Àfrica occidental. L'informe revela les deficiències de la resposta global a la crisi i alerta que el brot, malgrat una disminució general en el nombre de casos, encara no ha acabat. El document, titulat Empesos més enllà del límit, es basa en entrevistes amb desenes de treballadors de MSF involucrats en la intervenció contra l'Ebola.


més informació
La Coral Sant Jordi obre la Setmana Santa a Montserrat
26 mar. 15:

Diumenge de Rams, 29 de març, a les 21.00h, tindrà lloc el tradicional Concert de Setmana Santa a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, amb el suport de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA, que enguany protagonitza la Coral Sant Jordi, sota la direcció de Lluís Vila i Casañas, acompanyat a l’orgue per Philippe Mendes. El repertori del concert de música sacra inclou obres de Narcís Casanoves a Pau Casals. L’entrada serà lliure.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
Agenda

Dijous, 26

19.00 h., “El valor de la Paraula”. Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona.

Divendres, 27

20.30 h., Si Teresa de Jesús volviera hoy... Col·legi Santa Teresa de Ganduxer, Barcelona.

Dissabte, 28

22.00 h., Pàgines de Passió a Albinyana. Església parroquial de Sant Bartomeu d’Albinyana.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta pàgina és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments. © Copyright www.flama.info· Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.