Dissabte, 17 de Març de 2018
Sant Patrici, bisbe
  • Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
  • Jesús Martínez, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
  • El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
  • Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
  • La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
  • Campanya Amb tu, una flor fa primavera del Gremi de Floristes a favor de Sant Joan de Déu
  • Onze líders mundials alerten sobre la crisi de l'aigua: cada gota compta
  • La Santa Seu condemna un bisbe acusat d'abusos sexuals

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Mercè Conesa: "El Monestir de Santa Cecília de Montserrat simbolitza a la perfecció l'equilibri i l'apropament entre l'art i l'espiritualitat"
19 mar. 18:

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i el Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler i Canals, han presentat aquest dijous 15 de març a la tarda, al vestíbul principal de l’edifici Can Serra de la Diputació de Barcelona el llibre “Santa Cecília de Montserrat. Del segle X a Sean Scully”. A l’acte també han participat l’arquitecte de la remodelació del Monestir de Santa Cecília, Xavier Guitart i l’historiador i crític d’art, Daniel Giralt-Miracle.


més informació
Síria: 7 anys a l'infern
19 mar. 18:

El 15 de març del 2011 comença a Síria l'infern. Després de les protestes de la primavera àrab de 2011 i l'aixecament contra el règim, sorgeixen diferents grups opositors i comença la guerra a Síria. 7 anys després les dades que ofereix l'ONU són desoladores:


més informació
Conviden al papa Francesc a visitar Pakistan
16 mar. 18:

En la seva visita al Vaticà, els bisbes pakistanesos tenen la intenció de sensibilitzar el pontífex sobre la situació tan difícil dels cristians en aquest país.


més informació
Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
16 mar. 18:

Cada any, el diumenge més proper a Sant Josep, les diòcesis catalanes celebren el Dia del Seminari, que aquest any té com a lema “Apòstols per als joves”, en sintonia amb la preparació del Sínode dels Bisbes del proper mes d’octubre sobre “Els joves, la fe i el discerniment vocacional”. El Dia del Seminari se celebra des de l’any 1935 amb l’objectiu de suscitar vocacions sacerdotals mitjançant la sensibilització, dirigida a tota la societat, i particularment a les comunitats cristianes. Aquesta Jornada ens convida a resar pels seminaristes i a col·laborar en la seva preparació per al sacerdoci. Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar d’aquest esdeveniment.


més informació
L'escola concertada es desmarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març per Som escola
16 mar. 18:

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), que representa 400 escoles concertades on s’eduquen més de 255.000 alumnes atesos per 19.400 professors, es demarca de la manifestació convocada aquest dissabte 17 de març a Barcelona per la plataforma Som escola.


més informació
Jesús Martínez Casanelles, campaner: “La millor manera de protegir les campanes com a patrimoni és obrir-lo al públic”
16 mar. 18:

Els campanars i les campanes formen part del skyline dels pobles i ciutats del nostre país i del continent europeu. Al llarg de la història han representat una eina de comunicació bàsica per anunciar esdeveniments importants a la població, acompanyar en la litúrgia i fins i tot, tenen algun component terapèutic o màgic. Per saber més de les curiositats i històries del món campaner ens en parla per l'Agència Cristiana de Notícies FLAMA, Jesús Martínez Casanelles (Tarragona, 1981) que des de ben petit ha sentit passió i afició pels campanars i les campanes com afirma ell fent broma “tot va començar amb les campanetes de fusta del llit de baranes.” A més, treballa per la divulgació i protecció del món campaner. És membre del Grup de Campaners de la Catedral de Tarragona des del 1998, pertany a la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya i des del 2016 ha impulsat el grup de Campaners de Santa Maria de Montblanc.   


més informació
El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels
16 mar. 18:

El dissabte 17 de març a les 11 h., tindrà lloc l’acte inaugural de l’Espai dels Àngels al Monestir de les Avellanes. Es tracta d’una exposició permanent creada per Fina Armengol i formada per gairebé 5.000 figures d’àngels de diferents tipologies, procedents de 21 països i realitzades en 15 materials diferents.


més informació
Política i espiritualitat, a partir de la lectura de les cartes de sant Ignasi
16 mar. 18:

Coincidint amb la recent publicació en català de les Cartes espirituals de sant Ignasi de Loiola, que han estat traduïdes pel P. Joan Ribalta SJ, aquest dimecres 14 de març s'ha fet a Barcelona un diàleg sobre política i espiritualitat, amb Josep Rambla, jesuïta i expert en espiritualitat ignasiana i Santi Torres, responsable de publicacions de Cristianisme i Justícia i màster en ciència política per la UPF.


més informació
Síria: 7 anys a l'infern
16 mar. 18:

El 15 de març del 2011 comença a Síria l'infern. Després de les protestes de la primavera àrab de 2011 i l'aixecament contra el règim, sorgeixen diferents grups opositors i comença la guerra a Síria. 7 anys després les dades que ofereix l'ONU són desoladores:


més informació
La Fundació Pere Tarrés beca més de 8.000 infants en situació vulnerable perquè participin en activitats de lleure
16 mar. 18:

L’any 2017 ha estat un any molt especial per a la Fundació Pere Tarrés, ja que han celebrat el 60è aniversari de l’inici de la seva activitat, que començà amb l’organització de colònies en el marc de Càritas Diocesana de Barcelona. Sis dècades després, el compromís educatiu i social de la Fundació Pere Tarrés continua intacte, especialment en favor dels infants en situació de vulnerabilitat social. Fruit d’aquest compromís, durant el 2017 i gràcies a la campanya solidària Ajuda’ls a créixer, van aconseguir becar a 8.002 nens i nenes per realitzar activitats de lleure que els permetin potenciar la seva personalitat, la socialització i l’adquisició d’aprenentatges bàsics. Aquesta xifra suposa el gairebé el 13% més que l’any anterior, fet que demostra que la recuperació econòmica encara està lluny per aquestes famílies.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
Agenda

Divendres, 16

Concert: El teclat alemany. Obres de Bach, Mozart i Brahms. Eudald Buch, piano. Església de Santa Cecília de Montserrat. Activitat gratuïta (cal inscripció, tel. 93 877 77 45), 16.00 h.

Dissabte, 17

DIA DE RECÉS EN TEMPS DE QUARESMA. Església de Sant Pere de Castellet. Pantà de Foix. De 10.30 h a 13.30 h. L'assistència al Recés és lliure, no cal avisar abans, tan sols ser puntuals per començar a les 10'30 h. En aquesta ocasió, si voleu podeu portar-vos el dinar i després posarem en comú el recés fins les 17.00 h. Per a més informació: Mn. Valentí 93 898 00 51.

Dimecres, 21

SEGON CICLE DE DIÀLEGS “TEOLOGIA I PENSAMENT LAIC”. Sessió sobre “El paper del treball en el sentit de la vida, en la perspectiva de les noves revolucions tecnològiques”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Obra Social “la Caixa”. Dies: 14 i 21 de març i 4 i 11 d’abril. Ponents: Albert Cortina i Ferran Sáez. Moderadora: Núria Terribas. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.