Dissabte, 28 de Febrer de 2015
Osvald, bisbe
  • La meitat dels talibans detinguts a l'Afganistan pateixen abusos i tortures
  • La llei Wert no respecta la llibertat efectiva de la família per decidir en l’educació dels seus fills
  • Finalitzen els Exercicis Espirituals del Papa i la Cúria amb un agraïment al P. Secondin
  • Organitzacions de la societat civil es reuneixen a Sud-àfrica en defensa de l'educació
  • "Evangelitzadors amb la força de l'Esperit", lema escollit amb motiu de la Jornada de les Missions

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


"Un 15% de les persones amb feina a Catalunya són pobres"
27 feb. 15:

Aquest dijous, 26 de febrer, a la seu de la Conferència Episcopal Tarraconense, a Barcelona, ha tingut lloc la presentació de l’Informe de la Fundació FOESSA (Foment d’Estudis Socials i de Sociologia Aplicada) sobre exclusió i desenvolupament social a Catalunya, amb els resultats de l’Enquesta sobre Integració i Necessitats Socials, 2013. L’acte ha estat presidit pel cardenal arquebisbe de Barcelona i responsable episcopal de Càritas Catalunya, Lluís Martínez Sistach, acompanyat de Carme Borbonès, presidenta de Càritas Catalunya; Francisco Lorenzo, coordinador d’Estudis, Comunicació, Sensibilització i Incidència de Càritas Espanyola; i d'Àngel Belzunegui, director de la càtedra d’inclusió social de la Universitat Rovira i Virgili, de Tarragona. Han estat presents a l’acte, els representants de les Càritas Diocesanes dels deu bisbats de la Tarraconense, entre ells alguns directors i delegats episcopals.


més informació
La llei Wert no respecta la llibertat efectiva de la família per decidir en l’educació dels seus fills
27 feb. 15:

El director de l'Agència Cristiana de Notícies FLAMA, Agustí Gallart, critica en una nova editorial el tarannà impositiu de la Llei Wert i celebra que la competència en ensenyament a Catalunya estigui a mans de la Generalitat. D'altra banda, alerta que una possible connivència entre la Conferencia Episcopal Espanyola i el govern del PP és negativa per l'Església, sobretot per aquella que vol viure la seva missió evangelitzadora en llibertat. 


més informació
Finalitzen els Exercicis Espirituals del Papa i la Cúria amb un agraïment al P. Secondin
27 feb. 15:

Aquest divendres 27 de febrer, al matí, a la Casa del Diví Mestre a Ariccia (Itàlia), han acabat els Exercicis Espirituals del Sant Pare i la Cúria Romana que havien començat el 22 de febrer passat.


més informació
"Evangelitzadors amb la força de l'Esperit", lema escollit amb motiu de la Jornada de les Missions
27 feb. 15:

Aquest diumenge 1 de març se celebrarà la Jornada de les Missions organitzada per la Comissió de Missions de la Conferència Episcopal Espanyola per recordar la tasca desenvolupada a Hispanoamèrica.


més informació
La meitat dels talibans detinguts a l'Afganistan pateixen abusos i tortures
27 feb. 15:

Un 49% dels detinguts a l'Afganistan per causes lligades al conflicte armat entre govern i talibans són sotmesos habitualment a tortures i maltractaments. Això és el que denuncia l'Organització de les Nacions Unides (ONU), en un nou estudi sobre abusos al país. Si bé s'han produït avenços significatius, encara molts presos, la majoria presumptes talibans, reben fins a 16 tècniques diferents de tortura, com garrotades, descàrregues elèctriques i asfixies.


més informació
El Consell Mundial d'Esglésies condemna les atrocitats perpetrades per l'Estat Islàmic a Síria
27 feb. 15:

El Consell Mundial d'Esglésies (CME) ha condemnat rotundament els atemptats recents i les atrocitats contra els cristians a Síria que se li atribueixen al grup denominat Estat Islàmic.


més informació
Un servei d'ambulància salva la vida a centenars de mares i fills a Sudan del Sud
27 feb. 15:

El 90% de les dones de Sudan del Sud dóna a llum a casa. En situacions amb complicacions derivades del part, cal intervenir ràpidament amb un servei d'emergència, per perill de mort del nadó i sovint també de la mare. Una xarxa de telèfons mòbils, un servei actiu d'ambulància, la disponibilitat constant de serveis sanitaris de qualitat a l'hospital per part d'un equip motivat, encara que reduït, són els ingredients principals que han permès a l'hospital de Yirol, a l'Estat dels llacs, augmentar el nombre de parts del 100% en tres anys, del 2011 al 2014, aconseguint-ne 1.461, segons el balanç de l'ONG italiana Metges amb Àfrica Cuamm i el Ministeri de Salut del Sudan del Sud amb el suport de Health Pooled Fund (HPF).


més informació
"Torras i Bages proposa una cultura de la pau en un moment en què la guerra ja havia generat milions de morts"
27 feb. 15:

El vicedegà de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), Xavier Baró, ha fet un escrit en el qual parla de la figura del bisbe Torres i Bages amb motiu del centenari de la seva mort que se celebrarà l'any vinent. Segons Baró "Torras i Bages és imprescindible per entendre l’evolució del primer catalanisme polític, de caire clarament catòlic". En aquest article es parla de les dues darreres cartes pastorals que escriví. La primera, “L’enigma de la guerra” (6 de gener de 1915) és una reflexió profunda sobre el fenomen de la guerra, més concretament sobre la Primera Guerra Mundial, que havia esclatat el 1914. La seva darrera carta pastoral versa sobre el dolor. “La ciència del patir” (27 de gener de 1916) constitueix tot un testament humanístic en què s’aprofundeix en el sentit humà i cristià del dolor, del patiment. "Torras i Bages fou molt més que l’autor de La tradició catalana", afirma el prof. Xavier Baró.


més informació
S'organitza un sopar contra la fam a Montblanc
27 feb. 15:

Aquest sopar benèfic tindrà lloc el dissabte 21 de març, a les 9 de la nit, al local social de l'Associació de Jubilats de Montblanc (Carrer de la Vinya). Com els darrers anys, l'organitzen els joves de catequesi de confirmació de la Parròquia de Santa Maria amb l'objectiu de recaptar diners destinats a Mans Unides, que enguany du a terme la seva tasca sota el lema “Lluitem contra la pobresa, t'hi apuntes?”. Com ja és tradicional, en finalitzar el sopar tindran lloc actuacions a càrrec dels nois i noies i una rifa.


més informació
15a Trobada d’escolans i nois de la catequesi del bisbat de Solsona
27 feb. 15:

La Delegació de Catequesi del bisbat de Solsona amb la col·laboració de l’equip de catecolònies organitzen com cada any la Trobada d’escolans i nois de la catequesi. Enguany es reuniran al Parc de la Mare de Déu de Montalbà, parròquia de la població de Preixana (Urgell), el proper dissabte dia 7 de març, des de 2/4 d’11 del matí fins a les 5 de la tarda.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
Agenda

Divendres, 27

21.00 h., Cristians i famílies en terres de l'Islam. Parròquia de Sant Feliu, Sabadell.

Dissabte, 28

21.00 h., Una Església samaritana en temsp de crisi. Restaurant Imperial, Terrassa.

Diumenge, 1 de març

19.00 h., Pastoral de família dins del marc de la renovació d'Església postulada pel Papa Francesc. Basílica de La Concepció, c. Aragó 299, Barcelona.

Patrocinat per Fundació Dr. Albert Bonet
Tota la informació continguda en aquesta pàgina és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments. © Copyright www.flama.info· Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.