Dimecres, 3 de Setembre de 2014
Gregori el Gran, papa i doctor

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


La voluntat de ser
2 set. 14:

Editorial

Aquest dissabte 30 d'agost, l'Assemblea Nacional Catalana va portar el seu clam a favor del dret a decidir en un missatge adreçat al Sant Pare.  Prop de 1.000  persones van aixecar un mosaic dedicat al Papa Francesc amb la inscripció “Sua Santità, Catalani libertati suffragunt 9 N 2014`”, i van llegir un manifest reivindicatiu.


més informació
El 50è aniversari del campanar de l’ermita de Sant Eloi de Tàrrega
2 set. 14:

Tàrrega commemorarà aquest setembre el 50è aniversari de la construcció del campanar de l’ermita de Sant Eloi, emblemàtica torre que caracteritza el perfil de la ciutat. La capital de l’Urgell vol rememorar així l’esforç de les persones que ara fa mig segle, l’any 1964, impulsaren la restauració integral de l’ermita, projecte dins el qual se substituí la petita espadanya existent per la monumental estructura actual de 17 metres d’alçada. Amb aquest propòsit, l’Ajuntament de Tàrrega i l’Associació d’Amics de l’Arbre (gestora del Parc de Sant Eloi) descobriran una placa commemorativa al peu del campanar el proper 14 de setembre. Serà en el decurs del tradicional Aplec de Sant Eloi, la trobada anyal dels targarins amb el gran pulmó verd de la ciutat.


més informació
"Hi ha un argument raonable per demanar una consulta"
2 set. 14:

Aquesta sentència l'afirma el teòleg Xavier Morlans en una entrevista concedida al darrer número de la revista El Senyal, que edita el Bisbat de Girona. Entre els continguts que es poden trobar en el número 151 corresponent al mes de setembre hi ha: Al servei dels discapacitats, 11 de setembre de 2014, L’Institut Superior de Ciències Religioses obre un nou curs, Ordenacions a la catedral, Presa de possessió dels nous càrrecsMn. Josep M. Garcia: “Pujar als Àngels i no visitar la Mare de Déu no s’entén”.


més informació
L'Escolania de Montserrat, l'Orfeó Català i la Coral Sant Jordi actuaran davant de la façana del Naixement de la Sagrada Família
2 set. 14:

Els cors de l'Orfeó Català se sumen als actes de commemoració del Tricentenari dels fets de 1714, organitzats per la Generalitat de Catalunya. En el marc dels actes de la Diada Nacional que s’estendran del 5 al 21 de setembre, l’Orfeó Català actuarà davant de la façana del Naixement de la basílica de la Sagrada Família aquest dissabte, 6 de setembre, i el Cor de Noies actuarà a la Plaça del Palau en la denominada Nit Blanca el 10 de setembre.


més informació
Entrega de nomenaments en el Bisbat de de Terrassa
2 set. 14:

Aquest dilluns dia 1 de setembre, el Bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, a la Cúria Diocesana, va fer entrega dels nomenaments per aquest nou curs. En primer lloc prengueren possessió els 8 nous rectors. Seguidament s'entregaren els nomenaments a 7 administradors parroquials, un rector d'església  i 5 adscrits, així com també 2 nomenaments no parroquials, un nou notari pel Tribunal Eclesiàstic i el consiliari diocesà de la pastoral dels sords. Seguidament el Bisbe Saiz dirigí unes paraules a tots els assistents a l'acte, en les que fent-se ressò del desè aniversari de la creació de la diòcesi, remarcà el sentit del servei del ministeri ordenat, la centralitat de Jesucrist i l'atenció a les persones concretes, especialment a les que més pateixen. A partir d'aquesta data, el Sr. Bisbe presidirà la missa d'inici de ministeri de cada un dels nous rectors a les respectives parròquies, i el Sr. Bisbe auxiliar presentarà els administradors parroquials a les seves comunitats.


més informació
«Només hi haurà esperança per als cristians de l'Iraq si la comunitat internacional actua immediatament»
2 set. 14:

«Si no volem ser testimonis silenciosos de les últimes línies de la història de la cristiandat a l'Iraq, la comunitat internacional ha de reaccionar ara amb decisió», ha dit Johannes Heereman, president internacional de la fundació pontifícia internacional Ajuda a l'Església Necessitada. Aquestes paraules les ha pronunciat quan ha tornat del seu viatge a la ciutat iraquiana d'Erbil on ha estat juntament amb una delegació de la fundació visitant als refugiats i atenent les necessitats de l'Església local.


més informació
"Acte hostil contra els catòlics de Sud-àfrica"
2 set. 14:

La cancel·lació de la transmissió en directe de la missa de Nadal del Papa Francesc per la televisió pública de Sud-àfrica "mostra una hostilitat inacceptable contra l'Església Catòlica per part d'un òrgan de l'Estat, finançat amb diners públics". Ho afirma l'editorial de "The Southern Cross", l'òrgan d'informació de la Southern African Catholic Bishops (SACBC, que reuneix els bisbes de Sud-àfrica, Botswana i Swazilàndia) que critica la decisió de la SABC (South African Broadcasting Corporation) d'eliminar de la seva programació la transmissió de la Missa de Nadal de la Basílica de Sant Pere.


més informació
"Caldria posar en el centre de tota decisió el respecte de tota persona"
2 set. 14:

A finals de juliol la Secretaria d'Estat de la Santa Seu va enviar a les ambaixades acreditades davant la Santa Seu una "nota verbal" per recordar les crides recents sobre l'Orient Mitjà que el Papa Francesc va dirigir després dels últims Àngelus. Ràdio Vaticana ha entrevistat l'Arquebisbe Dominique Mamberti, Secretari per a les Relacions amb els Estats, a qui li han preguntat amb quin ànim el Vaticà veu el que està succeint actualment als cristians d'aquesta zona.


més informació
Religió i esport contra la discriminació
2 set. 14:

Aquest dilluns 1 de setembre, al vespre, a l'Aula Pau VI, el Papa Francesc va rebre els membres del denominat "Equip de futbol del Papa per la Pau'', cinquanta jugadors que són part de la història d'aquest esport, entre els quals Diego Armando Maradona, Radja Nainggolan, Javier Zanetti, Andry Xevtxenko o Andrea Pirlo, per citar només alguns.


més informació
Els motets de J. S. Bach clouen el IV Festival Internacional Orgue de Montserrat
2 set. 14:

Els motets de Johann Sebastian Bach seran els protagonistes del darrer concert del IV Festival Internacional Orgue de Montserrat (FIOM 2014), que tindrà lloc dissabte, 6 de setembre, a les 21.00h, a la Basílica de Santa Maria. La Cappella Lacensis de l’Abadia de Maria Laach (Alemanya), que va fundar i que dirigeix el jove monjo D. Phillip Meyer –el vàrem poder escoltar com a organista en el concert que tancava el FIOM 2012-, l’organista Christoph Schönfelder, junt amb el grup instrumental format per Miquel González -baix continu-, Oleguer Aymamí –violoncel-, i Roger Azcona, -contrabaix-, oferiran els magnífics motets del mestre Cantor de Leipzig. L’entrada serà lliure. 


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
Agenda

Dijous, 4


19.30 h., Concert de Jazz. Parròquia de Lloret de Mar.

 

Divendres, 5

 

19.00 h., Baixada de la imatge de la Mare de Déu. Ermita de la Pietat, Ulldecona.

 

Dissabte, 6

 

11.30 h., Ordenació presbiteral del claretià Joan Bové Duran. Església parroquial de la Mare de Déu del Lledó de Valls.

Mn. Oriol in memoriam (+)
Patrocinat per Fundació Dr. Albert Bonet
Tota la informació continguda en aquesta pàgina és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments. © Copyright www.flama.info· Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.