Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


300.000 famílies catalanes tindran problemes per mantenir les seves llars a una temperatura adequada
23 oct. 14:

Els més vulnerables no podran tenir els beneficis que preveia el decret de la pobresa energètica que va aprovar l'any passat la Generalitat. El Tribunal Constitucional ha suspès la reforma de la llei del Codi de Consum de Catalunya, ja que ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol. L'executiu de Mariano Rajoy argumenta que envaeix competències estatals en matèria de regulació energètica.


més informació
Descobreixen a Tarragona la tomba de sant Fructuós
22 oct. 14:

La intervenció arqueològica per part de l’Arquebisbat de Tarragona, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l’Ajuntament de Tarragona, al recinte de la Fàbrica de Tabacs de la ciutat, ha permès documentar les restes de la fonamentació de l’absis de la basílica martirial i la tomba que segons Mn. Joan Serra i Vilaró, arqueòleg, va identificar entre els anys 1926 i 1933, com el sepulcre on van ser enterrades les despulles martirials del bisbe Fructuós i dels seus diaques Auguri i Eulogi. El proper diumenge dia 2 de novembre es podrà visitar les restes entre les 10.00 h. i les 14.00 h. L’entrada serà per la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona. Posteriorment les restes seran protegides i tapades.


més informació
"L'Església és el Cos de Crist!"
22 oct. 14:

El Papa Francesc, com cada dimecres, ha celebrat l'Audiència General a la plaça de Sant Pere. Una hora abans, ha rebut a la sala adjacent a l'Aula Pau VI als jugadors del Club de Futbol del Bayern Munic. Seguidament, després de recórrer la plaça en el seu papamòbil per saludar a tots els presents, ha continuat amb el cicle de catequesi dedicat a l'Església, centrant-se en l'Església com a Cos de Crist i definint-la com ''l'obra mestra de l'Esperit, que infon en cada un la vida nova de Crist Ressuscitat i ens col·loca al costat de l'altre, per servir-lo i donar-li suport, convertint-nos en un sol cos, construït en la comunió i l'amor''.  No obstant això, va destacar que no és només ''un cos construït en l'Esperit: L'Església és el Cos de Crist! I no és només una forma de parlar, sinó que ho som realment! És el gran regal que rebem el dia del nostre Baptisme!''.


més informació
Mn. Joan Rius bufa 102 espelmes
22 oct. 14:

El divendres 17 d’octubre Mn. Joan Rius i Falcó, que complia 102 anys, va participar en una Eucaristia, presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, a la residència sacerdotal Sant Josep Oriol del barri barceloní de Les Corts. Mn. Joan Rius ha arribat a aquesta edat en la plenitud de les seves facultats i, com deia un poema que li va dedicar Mn. Manuel Tort: “És el somriure blanc de la residència sacerdotal”. Mn. Rius va ser un dels fundadors de la Unió Sacerdotal de Barcelona. També ha celebrat els 75 anys de sacerdoci.


més informació
Homenatge al Comte d'Urgell Ermengol X a Les Avellanes
22 oct. 14:

El dissabte dia 18 d'octubre se celebrà al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de Les Avellanes, els 700 anys (1314-2014) del Comte d'Urgell Ermengol X, que morí a Camporrells (La Llitera).


més informació
El bisbe de Girona membre del Consell Ciutadà de l’ICS i l’IAS
22 oct. 14:

Aquest dilluns 20 d'octubre es va constituir, en un acte a la seu de la Generalitat a Girona, el nou Consell Ciutadà de l'Institut Català de la Salut a Girona (ICS-Girona) i de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS).


més informació
Un matrimoni interreligiós del Pakistan anul·lat per amenaces
22 oct. 14:

Un jove cristià de Multan, Akram Masih, ha estat detingut per la policia a la seva ciutat per haver forçat a contraure matrimoni a una noia musulmana, Maria Bibi, del districte de Shiekhupura. La policia va irrompre a la casa de la família d'Akram, portant per la força al noi i colpejant a altres membres de la família, incloses dones.


més informació
Els bisbes africans exhorten respectar l'alternança democràtica
22 oct. 14:

"El tancament de les fronteres no és la solució a l'Ebola", es llegeix en el comunicat final de la reunió anual de coordinació del Simposi de les Conferències Episcopals d'Àfrica i Madagascar (SECAM/SCEAM) que s'ha celebrat del 15 al 18 d'octubre a Doula, Camerun. En el comunicat es recorda el patiment de les poblacions dels països africans afectats per la febre hemorràgica i s'insta a tenir "inventiva" en la recerca de solucions.


més informació
Calen més militars, metges i fons per evitar que l'Ebola sigui el major desastre humanitari de la nostra generació
22 oct. 14:

És una lluita contrarellotge. Amb menys de dos mesos de marge per poder frenar l'avanç del virus de l'Ebola que està assolant Libèria, Sierra Leone i Guinea, hi ha un dèficit crític de personal militar per poder proporcionar el suport logístic que es necessita amb urgència. Això inclou la construcció de centres de tractament, l'establiment de vols i la provisió de suport logístic i d'enginyeria. També es necessita més personal mèdic i sanitari per als centres de tractament, i hi ha un dèficit de finançament significatiu que cal solucionar per poder mantenir la resposta d'emergència.


més informació
Lluís Foix critica el cardenal Rouco Varela per elevar a “categoria moral la unitat d’Espanya”
22 oct. 14:

Aquest dilluns 20 d’octubre, a la tarda, l’edifici de la Fundació Joan Maragall, al carrer València de Barcelona, va acollir la conferència sobre l’actualitat cultural i religiosa que, cada mes, organitza la mateixa entitat. Aquest cop, va ser el periodista Lluís Foix qui va encarregar-se de tractar temes com el procés sobiranista, la crisi de l’Ebola o la possible fi de la premsa convencional.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
Agenda

Dimecres, 22

18.00 h., “Cridat a ser apòstol. La identitat missionera de Pau”. Sala d’actes del Seminari Pontifici de Tarragona.


Dijous, 23

 

18.30 h., Doctrina Social de l'Església i l'impuls del Papa Francesc. c/ Calàbria 273-275, ent. 4a. Barcelona.


Divendres, 24

 

Catequistes, acompanyants del creixement de la fe. Andorra la Vella.

Mn. Oriol in memoriam (+)
Patrocinat per Fundació Dr. Albert Bonet
Tota la informació continguda en aquesta pàgina és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments. © Copyright www.flama.info· Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.