Dimarts, 31 de Maig de 2016
La Visitació de la Mare de Déu

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


El Papa contraposa "els qui es tanquen en no permetre l'esperança" als qui opten pel "dinamisme de la profecia"
31 mai. 16:

A partir del passatge evangèlic del dia, en què Jesús demostra aquesta qüestió als escribes i als fariseus –que volien fer-lo callar– amb la paràbola dels vinyaters homicides, el Sant Pare ha assegurat que "el cim del drama és l'assassinat de l'únic fill del patró, fet que hauria permès, segons pensaven injustament els camperols, que es quedessin amb tota l'herència". El Sant Pare ha afirmat que aquesta imatge de la Bíblia i de Crist mostra un poble "sense memòria, sense profecia i sense esperança".


més informació
Josep Mateu, missioner de la misericòrdia: "Cal la conversió de l'Església perquè sigui el rostre visible de l'amor de Déu"
31 mai. 16:

Amb motiu de l'Any de la Misericòrdia, vint-i-tres preveres i religiosos de les diòcesis de Catalunya han estat nomenats Missioners de la Misericòrdia pel Sant Pare. Des de l'Agència Cristiana de Notícies Flama hem parlat amb Josep Mateu i Guarro, un dels dos Missioners de la Misericòrdia sorgits de l'Arxidiòcesi de Tarragona. Es tracta d'un capellà jove -de 36 anys- i fill de Montblanc.

 


més informació
La dimensió pastoral de l’"Amoris laetitia"
31 mai. 16:

A l'Amoris laetitia, sobre l'amor en família, hi ha un objectiu eminentment pastoral, ja que es proposa guiar observant, acompanyar escoltant i parlar dialogant, i mai donant les coses per acabades.


més informació
Origen de la solemnitat del Corpus Christi
31 mai. 16:

Seguint la tradició, la catedral d'Orvieto, a Itàlia, custodia un dels miracles eucarístics més importants en la història de l'Església i que va motivar el papa Urbà IV a instituir el Corpus


més informació
L'arquebisbe de Barcelona s'estrena en la festivitat de Corpus Christi a la ciutat, en què agraeix a la Diòcesi la seva caritat, "la missió dels cristians en el món actual"
31 mai. 16:

Enguany, Omella s'estrenava en la festivitat de Corpus a Barcelona, que va deixar plena de gom a gom la plaça Nova. Feligresos i convidats especials, com les confraries, les germandats o els nens de la primera comunió, no van faltar a aquesta cita, la celebració cristiana que, com va dir l'arquebisbe en l'homilia, és la "tradició" rebuda per Crist a l'Últim Sopar.


més informació
Càritas Diocesana de Barcelona obre les portes als seus socis i donants
31 mai. 16:

Aquest dissabte, 28 de maig, més de cinquanta socis i donants de Càritas Diocesana de Barcelona van veure amb els seus propis ulls la feina que es fa gràcies a les seves aportacions. Amb motiu de la celebració del Corpus i –diu Càritas– seguint el text de l’Evangeli que diu "Vine i veuràs" (Jn 1,43-51), els assistents van conèixer el centre de Càritas situat a la Barceloneta, on es duen a terme els projectes Feina amb Cor, el Centre Obert Glamparetes i el Casal d’Adolescents, el projecte PAIDÓS i el programa de formació per a adults.


més informació
Un nou informe mostra com les entitats d'Església afecten la cohesió social a Catalunya
31 mai. 16:

Les Entitats Socials de l’Església catalana (ESE) realitzen un gran nombre d’actuacions diverses encaminades a garantir el benestar de la societat, activitats que abasten tots els camps d’acció on es poden trobar persones i col·lectius vulnerables. Aquestes són –a grans trets– les principals conclusions de l’estudi presentat avui i que porta per títol L’acció social de les entitats d’Església i la seva aportació a la cohesió social de Catalunya que ha estat desenvolupat per la Càtedra d’Inclusió Social-URV i la Fundació Pere Tarrés-URL, amb la col·laboració del Campus Docent de Sant Joan de Déu, de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu.


més informació
Amnistia Internacional titlla "d'arbitrari, discriminatori i ineficaç" el sistema d'asil als refugiats que arriben a Espanya
31 mai. 16:

"Un sistema discriminatori, arbitrari, obsolet i ineficaç que pot portar les persones a la indigència a mitjà termini". Així descriu Amnistia Internacional el sistema d'acolliment i asil a Espanya, que ha rebut aquests dies les primeres persones refugiades procedents dels camps de Grècia. L'organització llança un nou informe, L'asil a Espanya: un sistema poc acollidor, en el qual demana al Govern espanyol que prengui mesures concretes per reformar el sistema, que "no s'adeqüa als estàndards internacionals ni al suport social" del qual gaudeixen els refugiats, tal com demostra una enquesta recent d'Amnistia Internacional o diverses iniciatives impulsades per ajuntaments i comunitats autònomes.


més informació
ACNUR insta a posar fi a les "devolucions en calent" a Ceuta i Melilla
31 mai. 16:

L'Agència de l'ONU per als Refugiats expressa la seva preocupació per la possible devolució automàtica al Marroc d'un grup de 29 persones d'origen subsaharià que haurien intentat entrar a Espanya per la tanca de Melilla aquest 26 de maig.


més informació
46 milions de persones viuen en esclavitud, un 25% més que el 2014
31 mai. 16:

El nombre de persones en condicions d'esclavitud moderna -qualsevol activitat forçosa d'una persona sobre una altra d'acord amb la definició de Nacions Unides (ONU)- és alarmant. 45,8 milions de persones a tot el món pateixen una privació absoluta de llibertat de decidir sobre el seu propi avenir, deu milions més que el 2014. El 58% de totes elles es troba a l'Àsia, segons l'informe anual de Walk Free Foundation al qual ha tingut accés en primícia el diari El PAÍS.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
Agenda

Dimecres, 1

Jubileu dels preveres amb motiu de l’Any de la Misericòrdia (de l’1 al 3 de juny). 9 h., Ciutat del Vaticà

Dijous, 2

Presentació de l’informe "Nedant a mar obert". Acte presentat per Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes. 19 h., Casal del Metge, Via Laietana, 31, Barcelona

Divendres, 3

Vetlla de pregària i acció de gràcies per a joves. Organitza: Delegació de Joventut de l’Arquebisbat de Tarragona. 21 h., Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia, ReusAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta pàgina és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments. © Copyright www.flama.info· Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.