Diumenge, 26 d'Abril de 2015
Isidor, bisbe i doctor
  • “El carisma de la Consolació és una manera de viure la senzillesa, la humilitat i la caritat de Maria Rosa Molas”
  • "Cal una nova política que prioritzi la protecció de la vida de les persones migrants"
  • El "Phoenix", l'ambulància solidària de les aigües del Mediterrani
  • Se celebra la cloenda del Centenari de la mort de Sant Benito Menni
  • 16 de maig, “Taizé-Catalunya 2015: una amistat que perdura”
  • Hem perdut l'oremus?
  • Celebració de la Solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat
  • ​L'Arquebisbat de Barcelona aclareix la seva posició sobre l'acte per les víctimes de Germanwings
  • "Una fe que no es fa cultura... és una fe no viscuda fidelment"
  • "Falta mobilització i denúncia per l’actual extermini de cristians"

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


"Falta mobilització i denúncia per l’actual extermini de cristians"
24 abr. 15:

Segons l’últim informe Llibertat Religiosa en el món de 2014 d’Ajuda a l’Església Necessitada, uns 200 milions de cristians pateixen persecucions i 50 milions més no poden viure lliurement la seva fe. La llibertat religiosa s’ha deteriorat i la intolerància ha crescut en països com Egipte, l'Iraq, Síria, Líbia, Nigèria o Kenya. Davant d'aquest fet, han sorgit algunes iniciatives de sensibilització social, una de les quals és l'Associació per a la Defensa dels Cristians (ADEC), impulsada a Tarragona per un grup de persones entre les quals hi ha el Dr. Àngel Belzunegui, sociòleg de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Tot seguit reproduïm l'entrevista que l’Agència Cristiana de Notícies FLAMA ha fet al professor Belzunegui.


més informació
​L'Arquebisbat de Barcelona aclareix la seva posició sobre l'acte fúnebre per les víctimes mortals de l'accident de Germanwings
24 abr. 15:

Davant algunes informacions publicades a la premsa en les darreres hores, l'Arquebisbat de Barcelona ha aclarit la seva posició sobre l'organització de l'acte fúnebre per les víctimes de l'accident aeri dels Alps francesos. La institució, a través d'un comunicat, ha anunciat que la cerimònia religiosa també comptarà amb la participació d’un representant de la comunitat protestant, d'un representant de la comunitat jueva i d'un representant de la comunitat musulmana. Les llengües utilitzades seran català, castellà, francès, alemany i anglès. Adjuntem el comunicat.


més informació
"Una fe que no es fa cultura... és una fe no viscuda fidelment"
24 abr. 15:

El dia de Sant Jordi del 2014 moria Mn. Antoni M. Oriol Tataret. Aquest dijous 23 d'abril al migdia, a la parròquia de la Mare de Déu de Betlem, Mn. Joan Costa presidí l’Eucaristia en memòria seva amb motiu del primer aniversari del seu traspàs. Hi assistiren un grup de familiars i amics de Mn. Oriol provinents de la Federació de Cristians de Catalunya, de la Fundació Dr. Albert Bonet, del Seminari de Barcelona, de la Facultat de Teologia de Catalunya i d’altres entitats amb les quals també estava vinculat.


més informació
Hem perdut l'oremus?
24 abr. 15:

El professor de religió Ignasi Díaz ha impulsat l'elaboració d'un documental que pren el relleu del desafiament que va engegar ara fa més de 15 anys el periodista Salvador Alsius. Porta per títol Hem perdut l'oremus? La idea d'aquest projecte va sorgir arran de la detecció de la mancança del fet religiós en la nostra societat, especialment en els joves, i com això repercuteix negativament a l'hora de comprendre la nostra cultura.


més informació
Celebració de la Solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat
24 abr. 15:

Diumenge 26 d’abril, a les 22.00 h, se celebrarà a la Basílica de Montserrat la tradicional Vetlla de Santa Maria, que presidirà el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés. I dilluns 27, a les 11.00 h, tindrà lloc la missa de la Solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat, que en aquest cas presidirà el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. Ambdues eucaristies es podran seguir a través de Montserrat Ràdio i TV i per les TV locals de la Xarxa de Comunicació Local. Per la ràdio i la TV de Montserrat es podrà veure també, des de les 21.00 h, la primera part de la Vetlla, que enguany girarà entorn de textos de Santa Teresa de Jesús amb motiu de la commemoració dels 500 anys del seu naixement.


més informació
"S'han de conèixer i denunciar els atacs a la llibertat religiosa"
24 abr. 15:

El director de la Fundació de la Santa Seu Ajuda a l'Església Necessitada (AEN), Javier Menéndez Ros, va comparèixer el 22 d'abril a la tarda davant la Comissió d'Exteriors del Congrés dels Diputats, on va demanar als polítics i a la societat un compromís ferm amb els cristians que pateixen persecució a causa de la seva fe. Cal recordar que 200 milions de cristians pateixen persecució al món.


més informació
El proper dimecres 29 d'abril es lliuraran els Premis Serra d'Or
24 abr. 15:

Dimecres 29 d’abril, a les 11.45 h, tindrà lloc al Palau Moja de Barcelona (Portaferrissa, 1) la 49a edició dels Premis Crítica Serra d’Or, en el decurs de la qual el P. Josep Massot i Muntaner, director de la revista Serra d’Or i de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, lliurarà els guardons en els quatre apartats en què estan dividits: Literatura i assaig, Recerca, Teatre i Literatura infantil i juvenil. Tancarà l’acte el P. Abat de Montserrat, Josep M. Soler.


més informació
16 de maig, “Taizé-Catalunya 2015: una amistat que perdura”
24 abr. 15:

Les delegacions diocesanes de pastoral juvenil i diferents grup de persones properes a la comunitat de Taizé volen unir-se als actes commemoratius que organitza la comunitat ecumènica de Taizé al llarg d'aquest 2015 amb motiu del centenari del naixement del germà Roger i del 75è aniversari de la seva arribada al poblet de Taizé (França) l’agost de 1940.


més informació
Se celebra la cloenda del Centenari de la mort de Sant Benito Menni
24 abr. 15:

Prop de 300 germans, germanes i col·laboradors de Sant Joan de Déu i les Germanes Hospitalàries es reuneixen del 22 al 24 d'abril a Ciempozuelos (Madrid) per clausurar el Centenari de la mort de Sant Benito Menni. Aquest sant va ser un home que va saber universalitzar l'Hospitalitat, traspassant fronteres i dignificant les persones malaltes i amb estigmes socials.


més informació
El "Phoenix", l'ambulància solidària de les aigües del Mediterrani
24 abr. 15:

Tenen un vaixell de quaranta metres d'eslora, però l'embarcació no serveix pas per satisfer les seves fantasies ocioses. En Christopher i la Regina Catrambone, un matrimoni italoamericà resident a Malta, ha muntat una ONG per salvar els immigrants que intenten travessar el Mediterrani. Amb la seva ambulància particular, el Phoenix, van rescatar més de 3.000 persones l'estiu passat. A partir del maig, informa La Vanguardia, llançaran una operació de salvament molt més ambiciosa amb la col·laboració de Metges Sense Fronteres (MSF).


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
Agenda

Dissabte, 25

18.30 h., Família i vocacions. Carrer Sors, 67. Barcelona.

Diumenge, 26

21.00 h., Vetlla de Santa Maria. Monestir de Montserrat.

Dimecres, 29

9.00 h., Noves esclavituds: tràfic de nens avui. Palau Macaya, Barcelona.

Dilluns, 4

19.00 h., L'aportació de l'Església a la Història de Catalunya i a la seva identitat. Palau Macaya, Passeig de Sant Joan 108, Barcelona.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta pàgina és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments. © Copyright www.flama.info· Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.