Dissabte, 25 d'Octubre de 2014
Bernat Calvó, bisbe
  • Arquebisbe Carlos Osoro: "Hi ha pobles amb unes característiques especials que han de ser respectades"

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Projectes basats en la música i les arts escèniques són distingits amb Premis Francesc Candel
27 oct. 14:

La música i les arts escèniques són la base de tres dels projectes que aquest any han rebut premis Francesc Candel. Concretament, de Xamfrà, de l'Arc Taller de Música de Barcelona; el Cor Àkan, de la gironina  Associació Àkan; i el Taller de teatre, de la Fira de Teatre al Carrer i Oficina d'Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Tàrrega. El lliurament de premis serà el proper dimarts 28 d'octubre, a les 19.00h, al Pati Llimona (carrer Regomir, 3 de Barcelona). Els Premis Francesc Candel van ser creats per la Fundació Lluís Carulla amb la finalitat de reconèixer i difondre bones pràctiques en l'àmbit de la integració dels ciutadans catalans d'origen immigrant.


més informació
"Hi ha pobles amb unes característiques especials que han de ser respectades"
24 oct. 14:

D'aquí unes hores, Carlos Osoro prendrà possessió com Arquebisbe de Madrid, com a relleu del Cardenal Antonio Maria Rouco Varela. El també vicepresident de la Conferència Episcopal Espanyola es convertirà aquest dissabte 25 d'octubre màxim responsable de la diòcesi de Madrid davant de 6 cardenals i més de 60 bisbes. A més a més Osoro és el protagonitza d'un llibre, en el qual mitjançant una conversa amb el periodista Jesús Bastante, parla de la seva vida, la seva trajectòria a l'Església catòlica i de qüestions polèmiques com la unitat d'Espanya. En ser preguntat per la independència de Catalunya, l'arquebisbe electe de Madrid defensa el "respecte" de les característiques especials que tenen alguns pobles.


més informació
"El Papa Francesc no solament està convençut del paper de la dona en l’Església sinó que la seva convicció s’està traduint en fets concrets"
24 oct. 14:

Aquesta és una de les afirmacions que ha fet la missionera catalana de la Sagrada Família de Natzaret, Núria Calduch-Benages, en declaracions a l'Agència Cristiana de Notícies FLAMA.INFO amb motiu de la seva incorporació a la Pontifícia Comissió Bíblica. Doctora en Sagrada Escriptura, és una de persones més reconegudes en l'àmbit bíblic i una de les poques dones que han guanyat una càtedra a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. El 2008 va participar com a experta en el Sínode de la Paraula en la vida i la missió de l'Església (2008).


més informació
“La fe ajuda a superar els moments més durs de la vida”
24 oct. 14:

Aquest dijous 23 d'octubre, al vespre, un trosset de la República Centreafricana va visitar Barcelona. El bisbe de la ciutat de Bangassou, Juan José Aguirre, va escollir l’edifici del Col·legi d’Advocats de la capital catalana per presentar el llibre “Només sóc la veu del meu poble”, amb el qual dóna testimoni dels 34 anys que porta com a missioner al país africà. En un acte organitzat per la Fundació Pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada, el prelat va denunciar una situació on “la manca de drets humans” és protagonista d’un país que ha estat “invadit per tres grups rebels” caracteritzats per les seves pràctiques violentes: “els germans de l’Exèrcit de Resistència del Senyor de Joseph Kony”, els islamistes radicals Seleka i els milicians cristians i animistes Anti-balaka.


més informació
"El Sínode ha obert escletxes en l’Església que permetran trobar respostes pastorals"
24 oct. 14:

El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha parlat per primera vegada en un mitjà de comunicació del Sínode sobre la Família, després de participar en les sessions de treball al Vaticà. En declaracions al programa Signes dels temps de TV3, l’arquebisbe de Barcelona creu que el sínode ha obert “escletxes” en l’Església que permetran trobar “respostes pastorals” a temes com els divorciats tornats a casar o l’acollida als homosexuals. L’entrevista, gravada al palau arquebisbal de Barcelona, s’emetrà aquest diumenge, 26 d'octubre, a les 10.00, a TV3.


més informació
"Avui hi ha d’haver apòstols, persones que viuen unides a Crist i ofereixin el seu testimoni amb la paraula i la vida”
24 oct. 14:

Agustí Borrell i Viader, professor de Bíblia de la Facultat de Teologia de Catalunya i Superior Provincial dels Carmelites Descalços de Catalunya i Balears, pronuncià la lliçó inaugural de l'Institut de Ciències Religioses de Sant Fructuós de Tarragona (INSAF), aquest dimecres 22 d’octubre, a la Sala d’actes del Seminari de Tarragona, sota el títol “Pau, cridat a ser apòstol”. L'acte d’inauguració estigué presidit per l’Arquebisbe de Tarragona i primat, Jaume Pujol i Balcells, acompanyat de diverses autoritats acadèmiques, civils i eclesiàstiques, com el Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC), Armand Puig; Mn. Nobert Miracle, rector del Seminari Interdiocesà i Jordi Tous, vicerector de la Universitat Rovira i Virgili, l’acte ha comptat amb la presència destacada de Ramiro Moliner, Nunci Apostòlic d’Albània. També hi eren presents, Carme Borbonès, presidenta de Càritas a Catalunya; Andreu Muñoz, arqueòleg i director del Museu Bíblic; i Sofia Mata, recentment nomenada directora del Museu Diocesà de Tarragona.    


més informació
Es presenta l'únic informe sobre llibertat religiosa editat per una entitat de l'Església Catòlica
24 oct. 14:

La Fundació de la Santa Seu, ​​Ajuda a l'Església Necessitada, presenta el proper dimarts 4 de novembre, l'Informe sobre la Llibertat Religiosa en el Món 2014. És una anàlisi completa i actualitzada sobre el compliment dret a la llibertat religiosa (art.18 de la Declaració Universal dels Drets Humans) a 196 països.


més informació
"La corrupció és un mal més gran que el pecat"
24 oct. 14:

El Papa Francesc va rebre aquest dijous 23 d'octubre una delegació de l'Associació Internacional de Dret Penal a la qual va dirigir un discurs centrat en els punts que, en aquest àmbit, interpel·len l'Església en la seva missió d'evangelització i de promoció humana.


més informació
S’inaugura amb èxit l’exposició fotogràfica Moments 2014 del Casal Claret de Vic
24 oct. 14:

El dilluns 20 d’octubre passat es va inaugurar l’exposició fotogràfica Moments fruit del concurs del mateix nom convocat pel Casal Claret de Vic. L’acte es va realitzar a la biblioteca Joan Triadú de la mateixa localitat. L’acte va estar presidit per la delegada de Cultura de la Generalitat a la Catalunya Central, Maria Àngels Blasco, pel president de l’Associació Casal Claret, Joan Soler, i altres membres de l’equip organitzador. Tots ells van estar acompanyats per un bon nombre d’assistents que volien conèixer de prop el projecte solidari.


més informació
Un temple de nova planta per a la Parròquia de Sant Antoni Maria Claret de Sant Boi de Llobregat
24 oct. 14:

Aquest temple parroquial de Sant Boi de Llobregat és el primer construït sencerament de nova planta en aquests 10 anys de vida de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. Aquest diumenge 26 d'octubre, a les 12.00h, el bisbe Agustí Cortés presidirà la celebració de dedicació d'aquest nou temple parroquial, que té com a titular el sant missioner, fundador dels claretians, que avui, 24 d'octubre, recordem.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
Agenda

Divendres, 24 

17.00 h., Catequistes, acompanyants del creixement de la fe. Plaça del centre, Andorra la Vella.

Dissabte, 25 

12.00 h., Fe i valors humans. Monestir de Montserrat.

Diumenge, 26

18.00 h., Hi ha algú més enllà dels núvols. Parròquia de Santa Anna, Barcelona.

Mn. Oriol in memoriam (+)
Patrocinat per Fundació Dr. Albert Bonet
Tota la informació continguda en aquesta pàgina és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments. © Copyright www.flama.info· Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.