Dissabte, 23 de Maig de 2015
Desideri, bisbe i màrtir
  • La catedral de la Seu d'Urgell aspira a ser patrimoni de la humanitat de la Unesco
  • Casa Amèrica acollirà una exposició sobre el compromís de Pere Casaldàliga amb els més vulnerables
  • "Romero és un símbol del que ha de ser un pastor"
  • El Papa s'uneix a la pregària dels catòlics de la Xina i recorda els cristians perseguits per la seva fe
  • Mas: "L'Església catalana hauria d'estar, i en part jo crec que ho està, a favor del poble de Catalunya"
  • Retallada del 20% de les hores de Religió a l'ESO a Catalunya
  • “L’antisemitisme actual és un tòpic ideològic, un rebuig a la modernitat occidental”
  • Agustí Borrell escollit vicari general dels Carmelites Descalços
  • S'obre la convocatòria a la 5a edició del Memorial Cassià Just
  • "Si Catalunya fos independent, la creació de la Conferència Episcopal Catalana seria automàtica"

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


“L’antisemitisme actual és un tòpic ideològic, un rebuig a la modernitat occidental”
22 mai. 15:

La tarda d’aquest 21 de maig, la sala d’actes del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes va acollir una nova sessió dels Diàlegs de Pedralbes, organitzats per l’Institut de Cultura de Barcelona amb la col·laboració de l'Editorial Fragmenta. Els escriptors Manuel Forcano i Vicenç Villatoro van ser els ponents convidats a l’acte, que va titular-se “Desfent tòpics sobre els jueus”. Com a moderador hi va assistir el doctor en Filosofia i Teologia i catedràtic de Filosofia de la URL Francesc Torralba, el qual va introduir els oradors en la primera xerrada sobre judaisme dins el marc dels Diàlegs de Pedralbes. (vídeo de l'acte)


més informació
S'obre la convocatòria a la 5a edició del Memorial Cassià Just
22 mai. 15:

El 8 de maig passat el DOGC va publicar la convocatòria de la 5a edició del Memorial Cassià Just de la Generalitat de Catalunya. Aquest memorial té per objecte reconèixer el treball de persones, entitats o institucions en favor de la construcció d'un espai comú de respecte a la llibertat religiosa, de foment del diàleg i de la relació entre les diferents confessions religioses, així com de difusió de la diversitat religiosa present a Catalunya.


més informació
La catedral de la Seu d'Urgell aspira a ser patrimoni de la humanitat de la Unesco
22 mai. 15:

La catedral de la Seu d'Urgell es podria convertir en patrimoni de la humanitat de la Unesco. Segons ha sabut Catalunya Informació, el temple romànic està integrat en una candidatura que prepara Andorra. El principat vol que la Unesco reconegui diversos edificis relacionats amb el naixement de l'Estat andorrà. Són en total una desena d'edificis. A més de la catedral de la Seu, hi ha el castell de Foix, al departament de l'Arieja, i diferents esglésies d'Andorra.


més informació
Casa Amèrica acollirà una exposició sobre el compromís de Pere Casaldàliga amb els més vulnerables
22 mai. 15:

Aquest dilluns 25 de maig s'inaugura Pere Casaldàliga. De professió, l'esperança, una exposició que recull imatges del fotògraf Joan Guerrero i textos del bisbe català, estrets de les seves missives, poemes, cròniques i fulls pastorals. La mostra, que es podrà visitar fins al pròxim mes d'octubre a la Casa Amèrica Catalunya, recorre a, través de la fotografia documental, l'univers de Casaldàliga al Brasil, terra que, des de fa 47 anys, ha esdevingut el bressol del seu compromís amb les causes de les persones més pobres.


més informació
Retallada del 20% de les hores de Religió a l'ESO a Catalunya
22 mai. 15:

La setmana passada es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el Projecte de Decret d'ordenació dels Ensenyaments de l'ESO. El document preveu l'eliminació d'una de les dues hores setmanals al primer curs, que significa un 20% de les hores totals de religió d'aquesta etapa.


més informació
Es presenta a Roma la 2a Conferència Internacional sobre la Dona
22 mai. 15:

Aquest dijous 21 de maig ha tingut lloc, a l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, la presentació de la segona Conferència Internacional sobre la Dona (22-24 de maig, ex Domus Pacis, Roma), organitzada -com la primera Conferència de 2009- pel Consell Pontifici Justícia i Pau en col·laboració amb la Unió Mundial d'Organitzacions Femenines Catòliques (WUCWO) i l'Aliança Mundial de Dones per la Vida i la Família (WWALF). El tema de la conferència serà "Dones cap a l'agenda de desenvolupament post-2015: Quins reptes davant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)?".


més informació
Nou Grapats signa un conveni de col·laboració amb Caixabank a la Seu d'Urgell
22 mai. 15:

L'empresa d'inserció laboral de Càritas Nou Grapats ha signat, aquest dijous 21 de maig, un conveni de col·laboració amb l'entitat Caixabank a través del qual rebrà un ajut de 6.000 euros per a la compra de contenidors de recollida de roba a l'Alt Urgell. Han intervingut a l'acte la directora de l'Àrea de Negocis de Caixabank, Anna Suria; els directors de la plaça de la Seu de l'entitat i l’administrador de Nou Grapts, Josep Casanova. Aquesta col·laboració de l’Obra social de "la Caixa" va destinada a donar suport i fer possible el desenvolupament del nou projecte d'inserció laboral de Càritas.


més informació
Un milió d'infants nepalesos sense escola
22 mai. 15:

Després del terratrèmol devastador que va arrasar el Nepal el mes passat, prop d'un milió de nens i nenes no podran tornar a l'escola. Segons el portaveu de les Nacions Unides, Farhan Haq, l'emergència ha de ser enfrontada també des de l'aspecte de l'educació.


més informació
L'Església jordana ajuda amb programes educatius els infants iraquians refugiats
22 mai. 15:

Institucions religioses de Jordània han engegat programes educatius per als infants cristians iraquians que s'han instal·lat al país arran de l'ofensiva de l'Estat Islàmic (EI). En concret, el Centre Nostra Senyora de la Pau d'Amman, amb la col·laboració de Càritas, ofereix cursos d'anglès, d'informàtica i d'educació física a nens i nenes que provenen de Mossul i de la Plana de Nínive. Des dels temps de l'Imperi Otomà, l'Església jornada, amb prop de 250.000 fidels, gestiona hospitals i escoles catòliques, freqüentades, també, per infants musulmans.


més informació
L'Assemblea Diocesana examinarà l’estat actual del Bisbat de Lleida
22 mai. 15:

Església de Lleida, què dius de tu mateixa? és el títol de l’Assemblea Diocesana que se celebrarà el proper 30 de maig a la Casa de l’Església-Acadèmia Mariana, on es farà un informe de l’estat actual de la diòcesi de Lleida. La voluntat del bisbe de Lleida, Joan Piris, és que sigui la mateixa diòcesi qui elabori un informe sobre la seva realitat i moment per tal d'oferir-lo al nou prelat quan aquest prengui possessió.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
Agenda

Dissabte, 23

20.00 h., 1400 anys del Concili d'Egara. Catedral del Sant Esperit, Terrassa.

Diumenge, 24

18.00 h., La persecució dels cristians a l'Iraq. Parròquia de Santa Maria, Castelldefels.

Dilluns, 25

18.30 h., 5è centenari del naixement de sant Felip Neri. Carrer Sol, 8 Barcelona.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta pàgina és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments. © Copyright www.flama.info· Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.