• L'Església peruana realitzarà una col·lecta per ajudar al poble veneçolà
  • La Fundació Maurí de la Garriga exposa l’evolució de la devoció de les capelletes itinerants
  • La Sagrada Família estrena audioguies en llenguatge de signes
  • 125.000 irlandesos més es registren per votar sobre referèndum de l'avortament
  • Nota de la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els immigrants
  • Papa Francesc: "La injustícia d'explotar el treball és pecat mortal"
  • Preocupa al Sant Pare la crisi de vocacions a l'Església italiana
  • Assemblea General de les Obres Missionals Pontifícies a Roma
  • El bisbe Vadell, amb l’Apostolat del Mar
  • Justícia condemna a un sacerdot argentí a 25 anys per abusos contra menors

El Santuari de Fàtima rep 35.000 pelegrins amb motiu del 101è aniversari de la primera aparició de la Mare de Déu

El Santuari de Nostra Senyora de Fàtima, a Portugal, ha acollit 35.000 pelegrins per la celebració dels 101 anys de la primera aparició de la Mare de Déu a Cova d'Iria, esdeveniment que ha tingut lloc aquest diumenge 13 de maig.

Redacció, 14 18

Per custodiar el gran nombre de pelegrins, s'ha disposat de 1700 persones disponibles en 72 llocs i en 12 equips itinerants que han acompanyat els fidels que a poc a poc s'han anat congregant al santuari marià.

El pare Manuel Antunes, assistent nacional del Santuari, va explicar en el lloc web oficial del Santuari que dels pelegrins, 25 mil són del nord de Portugal, i els 10 mil restants, del sud; referent a això, va afegir: "El nombre de pelegrins vinguts del sud del país està augmentant".

El sacerdot ha indicat, a més, que "els pelegrins estan sent molt bé assistits en els llocs per on passen", assenyalant que en el seguiment que es va realitzar, van trobar pelegrins molt animats: "Es veu que Fàtima els toca el cor i que estan ansiosos d'arribar a Cova de la Iria".

Diverses són les institucions que vénen El Santuari de Fàtima es disposa a rebre 35 mil pelegrins per a les celebracions del 13 de maig

El Santuari de Nostra Senyora de Fàtima, a Portugal, espera l'arribada d'uns 35 mil pelegrins per a la celebració dels 101 anys de la primera aparició de la Mare de Déu a Cova d'Iria, esdeveniment que tindrà lloc el diumenge 13 de maig.

Per custodiar el gran nombre de pelegrins, es va disposar de 1700 persones disponibles en 72 llocs i en 12 equips itinerants que acompanyaran els fidels que a poc a poc s'aniran congregant al santuari marià.

El pare Manuel Antunes, assistent nacional del Santuari, va explicar en el lloc web oficial del Santuari que dels pelegrins, 25 mil vénen del nord de Portugal, i els 10 mil restants, del sud; referent a això, va afegir: "El nombre de pelegrins vinguts del sud del país està augmentant".

El sacerdot ha indicat, a més, que "els pelegrins estan sent molt bé assistits en els llocs per on passen", assenyalant que en el seguiment que es va realitzar, van trobar pelegrins molt animats: "Es veu que Fàtima els toca el cor i que estan ansiosos d'arribar a Cova de la Iria".

Diverses són les institucions que vénen oferint acompanyament als milers de pelegrins que caminen rumb al Santuari, entre ells l'Ordre de Malta, la Creu Roja Portuguesa, Protecció Civil, l'Associació Camins de Fàtima, el Cos Nacional de Bombers, l'Associació de Servites de nostra Senyora de Fàtima i el Departament per a l'Acolliment de Pelegrins del Santuari de Fàtima, entre d'altres.

Aquesta és la primera peregrinació internacional de l'Any Pastoral que actualment viu Fàtima al voltant del tema "temps de gràcia i misericòrdia: donar gràcies pel do de Fàtima".

L'epicentre del pelegrinatge internacional ha estat la celebració Eucarística que ha presidit el bisbe emèrit de Hong Kong, el cardenal John Tog, qui va acceptar la invitació del Santuari per ser present en la celebració.

D'acord a una nota de premsa del santuari portuguès la presència del cardenal xinès, materialitza l'atenció que es presta a l'Àsia, el nombre de pelegrins ha vingut en augment.

"Havíem de portar un bisbe asiàtic a Fàtima", ja que "Àsia és l'eix cap a on el món cristià camina", va dir monsenyor António Marto, bisbe de Leiria-Fátima.a acompanyament als milers de pelegrins que caminen rumb al Santuari, entre ells l'Ordre de Malta, la Creu Roja Portuguesa, Protecció Civil, l'Associació Camins de Fàtima, el Cos Nacional de Bombers, l'Associació de Servites de nostra Senyora de Fàtima i el Departament per a l'Acolliment de Pelegrins del Santuari de Fàtima, entre d'altres.

Aquesta serà la primera peregrinació internacional de l'Any Pastoral que actualment viu Fàtima al voltant del tema "temps de gràcia i misericòrdia: donar gràcies pel do de Fàtima".

Epicentre del pelegrinatge internacional serà la celebració Eucarística que presidirà el bisbe emèrit de Hong Kong, el cardenal John Tog, qui va acceptar la invitació del Santuari per ser present en la celebració.

D'acord a una nota de premsa del santuari portuguès la presència del cardenal xinès, materialitza l'atenció que es presta a l'Àsia, el nombre de pelegrins del qual ha vingut en augment.

"Havíem de portar un bisbe asiàtic a Fàtima", ja que "Àsia és l'eix cap a on el món cristià camina", va dir monsenyor António Marto, bisbe de Leiria-Fátima.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

_OPTIONS:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 24

"Gaudete et Exultate". Mn. Joan Costa parlarà de la darrera exhortació apostòlica del papa Francesc. Tindrà lloc a la seu de la Federació de Cristians de Catalunya. C/ Calàbria, 273-275 Entresòl 4a, Barcelona. Hora: 18.30 h. Gratuït.

Presentació del llibre "Maria. Trenta-un santuaris" del periodista Àngel Rodríguez. Participiran Mn. Martirià Brugada, el bisbe Francesc Pardo i el mateix autor del llibre. Llibreria Empúries de Girona (Av. Álvarez de Castro, 6, Girona). Hora: 19.30 h.

Divendres, 25

La Nit dels Testimonis. Organitza: Ajuda a l'Església Necessitada. Lloc: Església de Sant Vicenç de Sarrià, Barcelona. Hora: 20.00 h.

Dissabe, 26

Assemblea diocesana del bisbat de Lleida. Lloc: Casa de l’Església, Acadèmia Mariana, Lleida. Hora: 9 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.