• L'Església peruana realitzarà una col·lecta per ajudar al poble veneçolà
  • La Fundació Maurí de la Garriga exposa l’evolució de la devoció de les capelletes itinerants
  • La Sagrada Família estrena audioguies en llenguatge de signes
  • 125.000 irlandesos més es registren per votar sobre referèndum de l'avortament
  • Nota de la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els immigrants
  • Papa Francesc: "La injustícia d'explotar el treball és pecat mortal"
  • Preocupa al Sant Pare la crisi de vocacions a l'Església italiana
  • Assemblea General de les Obres Missionals Pontifícies a Roma
  • El bisbe Vadell, amb l’Apostolat del Mar
  • Justícia condemna a un sacerdot argentí a 25 anys per abusos contra menors

Cambrils inicia la celebració de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer

Coincidint amb el 40è aniversari del retorn de les despulles del cardenal Vidal i Barraquer, aquest dimarts 15 de maig ha tingut lloc a Cambrils la presentació de la reedició del llibre «Vidal i Barraquer, cardenal de la pau», a càrrec de Mn. Armand Puig i Tàrrech, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, al Centre cultural d’aquesta vila, a les 20.30 h. Aquest llibre, escrit per Mn. Ramon Muntanyola, ha estat reeditat amb aportacions del P. Josep Massot i editat per l’Abadia de Montserrat.

Arquebisbat de Tarragona, 16 18

Aquest any 2018 es commemora el 150è aniversari del naixement (dia 3 d’octubre), a Cambrils, del cardenal Francesc d’Assís Vidal i Barraquer, qui fou arquebisbe de Tarragona entre els anys 1919 i 1943. També s’escau el 75è aniversari del seu traspàs a Friburg, a Suïssa (13 de setembre), els 40 anys del retorn de les seves despulles a l’arxidiòcesi i els 100 anys del seu nomenament com a arquebisbe de Tarragona pel papa Benet XV, entre d’altres efemèrides.

Per a celebrar aquest Any s’ha creat una comissió organitzadora, en la qual hi ha membres representants de la família Vidal-Barraquer com també de l’Ajuntament de Cambrils i de l’arquebisbat de Tarragona, per donar a conèixer la seva persona i posar en valor la tasca del cardenal de la pau. El comissionat de l’Any, Sr. Josep M. Panicello, exalcalde de Cambrils, ha explicat que l’objectiu de la celebració és posar en valor les seves idees, les seves conviccions i la defensa de la llengua catalana. «Avui si fem una enquesta moltes persones no sabrien qui és Vidal i Barraquer i això com a cambrilencs i com a país no ens ho podem permetre. Volem donar veu al cardenal perquè tothom conegui els missatges de pau que va fer arribar a tota la societat, no només religiosa sinó també civil».

D’entre les activitats organitzades, que s’allargaran fins l’any 2019, hi haurà conferencies, taules rodones, exposicions i celebracions religioses tant a Cambrils com a Reus o Tarragona, entre d’altres poblacions. El dia 5 d’octubre, coincidint amb els 150 anys del bateig del cardenal Vidal i Barraquer, l'Arquebisbe Jaume Pujol presidirà una missa solemne a la Parròquia de Santa Maria de Cambrils.

Pàgina web de l’Any

D’entre les iniciatives s’ha creat un logotip i s’ha posat en marxa un web (www.cambrils.cat/any-cardenal-vidal-i-barraquer) amb tota la informació del cardenal, que aviat incorporarà documents inèdits del fons familiar i documentació del Vaticà que actualment està treballant l’arxiver municipal Pedro Otiña.

Les persones que vulguin fer aportacions, formar part del grup de suport o posar-se en contacte amb la comissió per alguna altra qüestió poden escriure a l’adreça electrònica anycardenal2018@cambrils.cat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

_OPTIONS:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 24

"Gaudete et Exultate". Mn. Joan Costa parlarà de la darrera exhortació apostòlica del papa Francesc. Tindrà lloc a la seu de la Federació de Cristians de Catalunya. C/ Calàbria, 273-275 Entresòl 4a, Barcelona. Hora: 18.30 h. Gratuït.

Presentació del llibre "Maria. Trenta-un santuaris" del periodista Àngel Rodríguez. Participiran Mn. Martirià Brugada, el bisbe Francesc Pardo i el mateix autor del llibre. Llibreria Empúries de Girona (Av. Álvarez de Castro, 6, Girona). Hora: 19.30 h.

Divendres, 25

La Nit dels Testimonis. Organitza: Ajuda a l'Església Necessitada. Lloc: Església de Sant Vicenç de Sarrià, Barcelona. Hora: 20.00 h.

Dissabe, 26

Assemblea diocesana del bisbat de Lleida. Lloc: Casa de l’Església, Acadèmia Mariana, Lleida. Hora: 9 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.