• L'Església peruana realitzarà una col·lecta per ajudar al poble veneçolà
  • La Fundació Maurí de la Garriga exposa l’evolució de la devoció de les capelletes itinerants
  • La Sagrada Família estrena audioguies en llenguatge de signes
  • 125.000 irlandesos més es registren per votar sobre referèndum de l'avortament
  • Nota de la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els immigrants
  • Papa Francesc: "La injustícia d'explotar el treball és pecat mortal"
  • Preocupa al Sant Pare la crisi de vocacions a l'Església italiana
  • Assemblea General de les Obres Missionals Pontifícies a Roma
  • El bisbe Vadell, amb l’Apostolat del Mar
  • Justícia condemna a un sacerdot argentí a 25 anys per abusos contra menors

Papa Francesc: "L'educació cristiana és un dret dels infants"

El papa Francesc ha afirmat aquest dimecres 16 de maig que els escollits de Déu en el baptisme es vesteixen de compassió, bondat, humilitat, mansuetud i paciència durant la seva catequesi en l'audiència general celebrada a la plaça de Sant Pere.

Aleteia, 16 18

En l'última catequesi sobre el baptisme, el Papa va parlar de la "vestidura blanca" i "l'espelma encesa", que simbolitzen "la dignitat del batejat i la seva vocació cristiana".

"Poseu-vos, doncs, el vestit que convé als escollits de Déu, els seus sants molt estimats. (...) Soporteu-vos i perdoneu-vos uns als altres si un té motiu de queixa contra un altre. Com el Senyor els va perdonar, al seu torn facin vostès el mateix "(Col 3: 12-25).

"Des dels primers segles, els recentment batejats es revesteixen d'una nova vestidura blanca, per expressar la seva condició, rebuda en el sagrament, de criatures transfigurades a la glòria divina".

El papa Francesc va convidar a viure una vida cristiana plena 'de la llum de Crist' buscant les coses de dalt; una santedat personal en la relació amb els altres, a la feina, a la llar, en la societat. Els batejats són "il·luminats". "Estem cridats a preservar aquesta vestidura 'sense taca fins a la vida eterna', recorrent el camí de la vida cristiana, cultivant les virtuts i, sobretot, vivint la caritat".

El bisbe de Roma es va referir a l'altre símbol del baptisme: l'espelma encesa "al ciri pasqual, que indica que la llum procedeix de Crist ressuscitat, de qui vam rebre el seu esplendor i la seva calor".

"La vocació cristiana ens impulsa a caminar a la llum de Crist i a perseverar en la fe. Els pares, com també els padrins i les padrines, tenen la responsabilitat d'alimentar aquesta flama baptismal perquè els més petits vagin creixent en la fe".

El Pontífex va insistir que l'educació cristiana és un dret dels nens. Doncs, "tendeix a guiar-los gradualment a conèixer el pla de Déu en Crist: així poden ratificar personalment la fe en què van ser batejats".

Successivament, el Papa va explicar que la "celebració del baptisme es conclou amb el Pare Nostre, que és l'oració dels fills de Déu. Els nens acabats batejats aprendran aquesta oració i el que significa anomenar Déu Pare dins de l'Església".

El papa Francesc va convidar a la santedat. "Deixa que la gràcia del teu Baptisme fructifiqui en un camí de santedat. Deixa que tot estigui obert a Déu i per això opta per ell, tria a Déu una vegada i una altra. No et desanimis, perquè tens la força de l'Esperit Sant perquè sigui possible, i la santedat, en el fons, és el fruit de l'Esperit Sant en la teva vida".

Finalment, va saludar els pelegrins presents a la plaça de Sant Pere i els va convidar a posar "els mitjans necessaris perquè la gràcia del baptisme creixi i fructifiqui en les seves vides".

A més, va convidar: "No es descoratgin davant les dificultats i busquin Déu una vegada i una altra, perquè l'Esperit Sant dóna la força necessària per assolir la santedat enmig de les circumstàncies que els toca viure cada dia".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

_OPTIONS:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 24

"Gaudete et Exultate". Mn. Joan Costa parlarà de la darrera exhortació apostòlica del papa Francesc. Tindrà lloc a la seu de la Federació de Cristians de Catalunya. C/ Calàbria, 273-275 Entresòl 4a, Barcelona. Hora: 18.30 h. Gratuït.

Presentació del llibre "Maria. Trenta-un santuaris" del periodista Àngel Rodríguez. Participiran Mn. Martirià Brugada, el bisbe Francesc Pardo i el mateix autor del llibre. Llibreria Empúries de Girona (Av. Álvarez de Castro, 6, Girona). Hora: 19.30 h.

Divendres, 25

La Nit dels Testimonis. Organitza: Ajuda a l'Església Necessitada. Lloc: Església de Sant Vicenç de Sarrià, Barcelona. Hora: 20.00 h.

Dissabe, 26

Assemblea diocesana del bisbat de Lleida. Lloc: Casa de l’Església, Acadèmia Mariana, Lleida. Hora: 9 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.