• Regina Coeli: "Jesús, el Bon Pastor sana totes les nostres ferides"
  • El papa Francesc celebra el seu sant convidant als pobres de Roma a prendre un gelat
  • El papa Francesc ordena 16 nous sacerdots
  • El cardenal Joan Josep Omella anima l'arxidiòcesi de Barcelona a «sortir a les perifèries»
  • Apareixen pintades en diversos monuments del nucli històric de Montblanc
  • "Acte vergonyós i antidemocràtic", l'arrest d'una anciana religiosa missionera
  • El 23 d'abril, representació de la Consueta de Sant Jordi a la Catedral de Girona
  • L’abstracció geomètrica d’Enrique Asensi arriba al Museu de Montserrat

La Pontifícia Comissió per a Amèrica Llatina proposa un sínode sobre la dona

"L'Església a Amèrica Llatina ha de reconèixer i apreciar el paper de les dones i posar fi a la pràctica d'utilitzar-les únicament com a treballadores submises a la parròquia". Aquesta és una de les conclusions de la reunió plenària de la Comissió Pontifícia per a Amèrica Llatina, que va tenir lloc del 6 al 9 d'abril al Vaticà. Al seu terme, els membres de la comissió van proposar la celebració d'un sínode de bisbes sobre "la dona en la vida i missió de l'Església".

AICA, 17 18

"Encara hi ha clergues 'masclistes' que intenten utilitzar les dones com a serventes dins de la seva parròquia, gairebé com clientes submises de culte i treball manual per al que es necessita. Tot això ha d'acabar-se", recull el document final de la plenària, el tema ('La dona: pilar en la construcció de l'Església i la societat a Amèrica Llatina') va ser escollit pel mateix papa Francesc, segons ha fet públic L'Osservatore Romano.

A més dels 17 cardenals i set bisbes que formen la comissió, el Papa va demanar que es convidés a algunes dones llatinoamericanes destacades. En concret, van acudir 8 laiques i sis religioses.

El document final considera necessari donar solucions concretes als problemes femenins. Una altra de les conclusions més cridaneres és que demanen que les dones formin part "dels equips de formació, donant-los autoritat per ensenyar i acompanyar els seminaristes, així com l'oportunitat d'intervenir en el discerniment vocacional i el desenvolupament equilibrat dels candidats al ministeri sacerdotal ".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

_OPTIONS:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dilluns, 23, Sant Jordi, patró de Catalunya

Missa amb motiu del 4rt aniversari del traspàs de Mn. Antoni M. Oriol Tataret. Presidirà Mn. Joan Costa. Parròquia de Betlem (C/ Carme, 2) de Barcelona, 20.00 h.

Dimecres, 25

TROBADA GENERAL DELS EQUIPS DE LA MARE DE DÉU AMB EL LEMA “SERVINT AMB ALEGRIA”. Organitza: Equips de la Mare de Déu de Catalunya i Menorca. Lloc: Col·legi La Salle, Av. de la Salle, 20, Reus. Hora: de 10 a 18.30 h

Dijous, 26

VETLLA DE SANTA MARIA A MONTSERRAT, PRESIDIDA PER MONS. FRANCESC PARDO, BISBE DE GIRONA. Lloc: Basílica de Santa Maria, Montserrat. Hora: a les 21 h, prevetlla; a les 22 h, vetllaAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.