• Regina Coeli: "Jesús, el Bon Pastor sana totes les nostres ferides"
  • El papa Francesc celebra el seu sant convidant als pobres de Roma a prendre un gelat
  • El papa Francesc ordena 16 nous sacerdots
  • El cardenal Joan Josep Omella anima l'arxidiòcesi de Barcelona a «sortir a les perifèries»
  • Apareixen pintades en diversos monuments del nucli històric de Montblanc
  • "Acte vergonyós i antidemocràtic", l'arrest d'una anciana religiosa missionera
  • El 23 d'abril, representació de la Consueta de Sant Jordi a la Catedral de Girona
  • L’abstracció geomètrica d’Enrique Asensi arriba al Museu de Montserrat

Regina Coeli: 'Tota violència al cos del nostre proïsme és un ultratge a Déu creador!'

"Tota ofensa o ferida o violència al cos del nostre proïsme, és un ultratge a Déu creador!", va advertir el Sant Pare. "El meu pensament va, en particular, cap als nens, les dones, la gent gran maltractats en el cos. A la carn d'aquestes persones trobem el cos de Crist ", va expressar el papa Francesc, aquest diumenge 15 d'abril en les seves paraules prèvies al rés del Regina Coeli davant els 30.000 fidels reunits a la plaça de Sant Pere.

AICA, 16 18

Reflexionant sobre el passatge de l'Evangeli en què Jesús ressuscitat s'apareix als seus deixebles, que estaven torbats perquè per a ells la realitat de la resurrecció era inconcebible, el papa Francesc va explicar: "Creuen que veien un esperit, però Jesús ressuscitat no és un fantasma, és un home amb cos i ànima ", va indicar.

"La insistència de Jesús sobre la realitat de la seva resurrecció il·lumina la perspectiva cristiana sobre el cos: el cos no és un obstacle o una presó de l'ànima. El cos és creat per Déu i l'home no està complet si no és unió de cos i ànima".

"Jesús, que va vèncer a la mort i va ressuscitar en cos i ànima, ens fa comprendre que hem de tenir una idea positiva del nostre cos. Aquest pot convertir-se en ocasió o instrument de pecat, però el pecat no és provocat pel cos, sinó per la nostra debilitat moral ", va assenyalar el Papa.

En aquest sentit, ha afirmat que "el cos és un do fantàstic de Déu, destinat, en unió amb l'ànima, a expressar en plenitud la imatge i la semblança amb Ell. Per tant, estem cridats a tenir un gran respecte i cura del nostre cos i de l'aliè".

"Tota ofensa o ferida o violència al cos del nostre proïsme, és un ultratge a Déu creador!", va advertir el Sant Pare. "El meu pensament va, en particular, cap als nens, les dones, la gent gran maltractats en el cos. A la carn d'aquestes persones trobem el cos de Crist ".

"Burlat, calumniat, humiliat, flagel·lat, crucificat, Jesús ens ha ensenyat l'amor. Un amor que, en la seva Resurrecció, s'ha demostrat més fort que el pecat i la mort, i vol rescatar tots aquells que experimenten en el seu cos les esclavituds dels nostres temps ", va afirmar el papa Francesc.

"En un món on moltes vegades preval la prepotència contra el més feble i el materialisme que sufoca l'esperit, l'Evangeli d'avui ens crida a ser persones capaces de mirar en profunditat, plenes d'estupor i de gran alegria per haver trobat al Senyor ressuscitat. Persones que saben recollir i valoritzar la novetat de la vida que Ell sembra en la història, per orientar-la cap el cel nou i la terra nova".

El Papa va concloure demanant que en aquest camí ens sostingui la Mare de Déu, a la materna intercessió ens acostem amb confiança.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

_OPTIONS:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dilluns, 23, Sant Jordi, patró de Catalunya

Missa amb motiu del 4rt aniversari del traspàs de Mn. Antoni M. Oriol Tataret. Presidirà Mn. Joan Costa. Parròquia de Betlem (C/ Carme, 2) de Barcelona, 20.00 h.

Dimecres, 25

TROBADA GENERAL DELS EQUIPS DE LA MARE DE DÉU AMB EL LEMA “SERVINT AMB ALEGRIA”. Organitza: Equips de la Mare de Déu de Catalunya i Menorca. Lloc: Col·legi La Salle, Av. de la Salle, 20, Reus. Hora: de 10 a 18.30 h

Dijous, 26

VETLLA DE SANTA MARIA A MONTSERRAT, PRESIDIDA PER MONS. FRANCESC PARDO, BISBE DE GIRONA. Lloc: Basílica de Santa Maria, Montserrat. Hora: a les 21 h, prevetlla; a les 22 h, vetllaAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.